August 3, 2010

EPILOG SYURGA CINTA | Slot Akasia TV3

Ini semua gara-gara entry Kak Yanmie yang bertajuk Epilog Syurga Cinta TV3 – Sinopsis Epilog Syurga Cinta . Bestker Cerita Epilog Syurga Cinta ini? Tepuk dada, tanya selera. Kena layan sendiri barulah tahu cerita itu best atau tidak kan? Jadi, saya mengambil keputusan untuk pulang awal dan merempit seperti Zaman ADAMAYA dulu untuk menonton drama bersiri ini. Inilah pandangan dan komen saya untuk episod pertama/1 kali ini :

Mia ( Adik Mia Sara Nasuha) comel dan cute seperti selalu. Suka sangat tengok dia berlakon
Comelnya Adik Mia Sara Nasuha dengan begnya

Beriya-iya benar dia mahukan Cikgunya, Syuhadah ( Fida Pantene) untuk menjadi teman lelaki Abangnya , Irham (Zizan Nin)

Inilah Salah Seorang Teman Wanita Irham

Wanita oh wanita, kalau dah sayang apa pun sanggup. Sanggup nak bunuh tu? Hak3, Kerana Cinta Apapun Jadi walaupun tergadai body. Ada kata mengatakan " Women Give Sex To Get Love and Men Give Love To Get Sex" . Betulke? Lu Fikirlah Sendiri.

Cikgu Syuhadah bersama Datuknya

Kedua ibubapanya telah meninggal dunia dan dia dijaga datuknya yang sangatlah penyayang. Dalam episod ini, dia telahpun bertunang.

Inilah Tunang Cikgu Syuhadah, takdelah Hensem Manapun. Hensem lagi Bro SharingInfoz
Sweetja Cikgu Syuhadah kan? Ada Iras-Iras Datuk Siti Nurhaliza pun Ada kan? Tapi tetap tidak boleh menandingi Kecantikan Isteri Imam Muda, tak gitu?

Serba Pink? Diorang Kahwin ke Bertunang? Hik3, kenalah tonton sendiri. Tak feel la kan bercerita habis.

Keseluruhannya, episod pertama ini tidak mengecewakan dan saya boleh katakan ceritanya best walaupun mungkin tak sebest Drama ADAMAYA. Salah satu faktornya adalah hero dan heroin yang bagi saya kurang daya penarik jika dibandingkan dengan Drama ADAMAYA. Apapun, don't judge book by it cover kan? Baruje episod pertama kan?

Oh ya, Untuk Sinopsis Drama 28 Episod Ini, bolehlah terjah Entry INI :

Firstly, Kredit Picture to YanmieOnline

Kisah Cinta 28 Episod baru bermula
OK juga layan sebelum berbuka puasa
Timingnya bagus sahaja
Ceritanya pun nampak menarik dan buat aku teruja

Kalau Nak Menonton Online Episod 1 Ini, Bolehla tonton di sini :


P/s : Korang sempat layan tak citer ni tadi? Apa komen anda pula? Bestke Cerita Epilog Syurga Cinta ni?

41 comments:

  1. kurang menyengat laa
    tgk cam kureng je
    maybe sbb ramai pelakon baru
    so kekok lagi
    huhuhuh

    adik mia sara jugak best!

    ReplyDelete
  2. sy rase cerite ni meletop gak nanti. Adamaya adaptasi dari filem jugak.. Ni pun adaptasi dari filem jugak. tapi memang ade twist sikit lah. meletop sebab ade amani comel. hehe. tapi bro, Mia tu dalam citer sebagai Mia jugak. Bukan Ikmal ^_^

    ReplyDelete
  3. sempat gak tgk citer ni skit2 td...ok la untuk first episod ni...not too bad...adik mia pon makin pandai berlakon skrg...suke tgk dia...

    ReplyDelete
  4. ramai gak buat entry pasal cite ni,
    nampak mcm btl2 best!
    tp x sempat nak layan lg,
    :(
    haha

    ReplyDelete
  5. erm..boleh la..suke tgk adik mia..cerita ni macam syurga cinta awal dgn heliza kan?cuma ni versi drama..

    ReplyDelete
  6. alah.. macam citer syurga cinta lak pulak...



    Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

    Sapa nak elaun?

    ReplyDelete
  7. ntah la...tgk mcm biase je...sok tgk lg..hehe

    ReplyDelete
  8. bile saya tgk 1st episode semlm, satu je terlintas dlm kepala saya iaitu manipulasi populariti adik mia.. Spt kata kamulah, hero dan heroin nye taklah sepopular mane. Tapi it's too early to make a conclusion.

    ReplyDelete
  9. cite di adaptasi dr movie,cm biasa je la..huhu..
    plus balik² sedara siti gak pegang watak tu..huhu

    ReplyDelete
  10. fida berlakon not bad la jugak per..teringat masa dia berlakon cinta tikar sejadah kat astro oasis..best gak

    ReplyDelete
  11. akak layan gak cerita ni..mcm best ajer kan

    ReplyDelete
  12. dah tengok, setakat nie ok lagi la...

    ReplyDelete
  13. 26 episode 28 episode tu disengajakan ke..hiks.. :P

    Dulu memula cikmin tengok sein dalam adamaya..kata macam tak sesuai jadi hero..sekali meletop jugak lakonan sein..

    semalam tengok zizan macam tak sesuai jadi buaya..tak tahu la esok lusa sesuai ke tak..heheh..

    p/s makasih baclink nya eyri..macam peluru..

    ReplyDelete
  14. @Ery Farieha:masih belum panas kot?saya suka juga zizan nin berlakon,lain dari yang lain.adik mias sara jgn ckpla,comel dan terbaik lakonannya..rasa nak cubit2 pipinya

    ReplyDelete
  15. @MaryamJamilah;thanks tegur..tak perasan semalam..dah diperbetulkan,tuhla harap2 bestla ceritanya.siap merempit lagi ni

    ReplyDelete
  16. @cik panadol:kan2,not badla kan?lagipun baruje episod pertama..tunggu dan lihat, ada 27 episod lagi

    ReplyDelete
  17. @h A n Y S:x sempat layan sebab?hik3

    ReplyDelete
  18. @puan farah:haah,syurga cinta filem pun blom sempat layan lagi.tapi kena beli ni.hik3

    ReplyDelete
  19. @PinQib:memang adaptasi dari surga cintapun

    ReplyDelete
  20. @Oong-ong;betul2,jom tgk lagi.dan lagi

    ReplyDelete
  21. @Sharinginfoz:ada bom ke bro?hik3

    ReplyDelete
  22. @Misz Sephia:yup,it's too early to make conclusion...

    ReplyDelete
  23. @Lin:oh,dia saudara siti ke?ingatkan watakje nama siti syuhadah

    ReplyDelete
  24. @amirah;bolehla tahan dia berlakon..kalau heliza lagi best juga...hik3

    ReplyDelete
  25. @kak ina kl:oh,akak pun layan?

    ReplyDelete
  26. @cikmin ;tersilap tulis..dah diperbetulkan..sama2..macam peluru?the credit should be given when it due rite?

    ReplyDelete
  27. mia sara sangatlah cute..
    nyum2..

    ReplyDelete
  28. die bukan adaptasi daripada cerita syurga cinta ke? ehehehe. bila la mia ni nak besar. tak sabar nak tengok dak cute tu besar. ehehe.

    ReplyDelete
  29. Salam eyri, thanks for the link..ekeke. nmpknye rempit lg lah ye..hahaa :P

    jangan sampai kena perli sudah lah..haha

    adik mia mmg kiut...mengidam terus nk baby girl..hahaa

    ReplyDelete
  30. dgr cter cam bes je..
    nnti blik umah nak tengok la..
    hehe

    ReplyDelete
  31. pelakon drama ni kurang menyengat la... tunang cikgu syuhadah pun mcm x pandai sgt berlakon. hehe.

    ReplyDelete
  32. @noor afzan:betul2..sgtlah cute..macam alisya juga..cute..hik3

    ReplyDelete
  33. @0sh!Nz d' sen0r!ta:haah,adaptasi dari filem syurga cinta..makin membesar tentu makin popular dia kan?

    ReplyDelete
  34. @yanmie:hik3,arini tak sempat tgk..layan online je la sat agi...

    ReplyDelete
  35. @Oh Malaysia:hik3..bukan mudah nak berlakon ni kan?

    ReplyDelete
  36. Boleh tahan best citer ni.. tp aku suka tgk adik mia tu, cute sngtlah dia....

    ReplyDelete
  37. epilog syurga cinta Episode 13 boleh didownlod sekarang di :- http://myvitrd.blogspot.com/2010/08/free-download-drama-terbaru-tv3-2010.html

    ReplyDelete
  38. wow besnye boleh download epilog cinta di sini

    thank you guys

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails