September 1, 2010

Ismail Omar Ganti Musa Hassan Sebagai Ketua Polis Negara BerkuatKuasa 13 September 2010


Tahniah diucapkan kepada  Tan Sri Ismail Omar dilantik sebagai Ketua Polis Negara yang baru menggantikan Tan Sri Musa Hassan berkuatkuasa 13 September 2010 ini.
'
Sumber : Bernama 

My Wishlist semoga koruptsi di kalangan kakitangan polis dapat dihapuskan, jenayah berkurangan, gejala sosial dapat dibendung, dan Polis bebas dari pengaruh Politik. Doa-doakan untuk yang terbaik bagi kebaikan Negara dan Rakyat Malaysia.

P/s : Tiada hujan, tiada ribut tetiba dengar berita ini. Hik3, saya memang kurang alert skit pasal ni. Apapun, Good Luck dalam menjalankan tugas dan semoga Polis akan disanjungi dan dihormati oleh Rakyat Malaysia

P/s/s : Apa pula WishList anda untuk Polis di Malaysia ini?

6 comments:

  1. abg eyriqazz, bkn ke tan sri musa hasan dilanjutkan kontrak thn lps? kire dh tamat kontrak, tukarlah orang baru.
    My wishlist utk polis ialah biarlah polis buat keje setimpal dgn gaji yg dieorg dpt. cikgu degree mule2 keje tak smpi rm2k, polis dip basic je rm2.5k. dahlah elaun lain-lain byk..
    Gaji dah byk jgn ade rasuah lglah juga hendaknye..

    ReplyDelete
  2. terkejut jugak..tapi rupanya Tan Sri Musa dah tamat kontrak..

    memang tak boleh sambung ke orang tak suka ye?ops...;p

    ReplyDelete
  3. aku sorang anak polisSeptember 2, 2010 at 12:07 AM

    wishlist saya adalah supaya orang awam tidak meletakkan 100% semua polis dalam malaysia nih sama aje. a.k.a kaki rasuah, kaki tembak orang dan macam2 kaki lagi..kenyataannya memang ada yang begitu, tapi tidak semuanya..maybe ada lah 10-30%

    sebab saya adalah seorang anak anggota polis..dan alhamdullilah, ayah saya tidak tergolok dalam golongan yang begitu..

    ReplyDelete
  4. kepada ahli2 rasuah, raya taun ni jgn la pau byk sgt ye..

    ReplyDelete
  5. kpd ahli2 rasuah, raya taun ni jgn pau byk sgt ye..

    ReplyDelete
  6. my wishlist yes, kena jauhkan diri dari rasuah, walaupun ada yg tak buat keje mcm tu, tapi dh terpalit nama buruk dah..kesian pada yg tak buat. Dan semoga lebih jaya dalam membanteras jenayah..skrg ni nak keluar rumah sorang2 kena fikir 100 kali dulu..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails