October 18, 2010

13 Things You Should Know About Nuffnang Glitterati Plus

Sambungan entry Ada Apa Dengan Nuffnang Glitterati Plus Open Meeting, berkongsi informasi , 13 Things You Should Know About Nuffnang Glitterati Plus (GPlus MY Club ) :

1) Adakah Ianya Best dan Menarik?


 Bagi yang aktif dan sukakan join Event/komuniti bersama bloggers, yes, ianya adalah terbaik ( P/s : Sorry, guna gambar ni, I Really Love This Picture). It is a Brilliant Idea by Nuffnang , A Club By Bloggers For Bloggers )
2) Apa Itu Glitterati Plus (GPLUS MY) ?

Satu Kelab/Persatuan untuk Ahli Nuffnang yang aktif yang memegang status Glitterati yang membolehkan ahli merancang sendiri aktiviti menarik bagi Persatuan dengan Budget tahunan yang diberikan oleh Nuffnang (dengar cerita banyak juga)

3) Apakah Kelebihan Menjadi Ahli Glitterati Plus?

Banyak , seperti di atas dan banyak lagi. Saya sendiri sebagai salah seorang Pioneer untuk Kelab ini antara aktiviti yang telah dan bakal saya perolehi adalah Berbuka Puasa di Ayam Penyet, GSC 100Plus Treasure Hunt dan Paramore Concert (pair tiket yang bernilai RM500+ )

4) Apakah Syarat Untuk Menjadi Ahli Nuffnang Glitterati Plus?

Syarat minimum, dua daripada 3 di atas sudah melayakkan untuk anda apply menjadi Ahli Ahli Nuffnang Glitterati Plus ( at least 5 entry sebulan, menyertai sekurang-kurangnya 30% of Nuffnang events, dan 50% dari Contest Nuffnang). Mudahkan?

5) Siapakah Yang telah Menjadi Ahli Gplus My?

Setakat entry ini ditulis, 22 Pioneer blogger telah dipilih oleh Nuffnang. Selain dari saya antaranya MohdZaid, Sumijelly, Tehtarikmemoirs/Sha, Bean Moreno,  Tian Chad, Suresh, Atreyu dan ramai lagi. 

6) Macam Mana nak jadi Ahli Gplus My?
- Keahlian akan dibuka kepada yang layak tidak lama lagi di website Nuffnang ( Online application form).

7) Macam Mana nak tahu saya sudah menjadi Ahli GplusMy ?
- E-mail akan dihantar kepada anda selepas permohonan anda ditapis terlebih dahulu oleh GplusMy Council/Nuffnang.

8) Siapakah Council GplusMy?

Seperti gambar di atas, mereka dipilih pada penjumpaan yang pertama pada bulan August 2010 yang lepas. Jangan risau, election diadakan dengan Fair and Square . 

9) Adakah Gplus My lagi best dari Nuffnang Glitterati status?
Oh, ianya adalah dua perkara yang berbeza. Bak kata Timothy Tiah (Co-Founder of Nuffnang), tepuk dada, tanya selera. Nuffnang Glitterati adalah exclusive status, manakala Gplus MY adalah exclusive Club. Bagi yang aktif dan sukakan event, terlibat dengan lebih aktif dalam berblogging/Community Blogger, GplusMy adalah sesuai untuk anda. 

10) Macam Mana Nak menghubungi/Berkomunikasi dengan GPlus MY

Melalui Laman Web Gplus MY (akan diumumkan bila ianya sudah bersedia untuk dilancarkan) , Twitter dan juga Facebook Fan Page

11) Pandangan Peribadi Saya Pasal Gplus MY?
Ianya adalah platform terbaik untuk Nuffnang Glitterati yang aktif dan sukakan join event, contest, dan berinteraksi bersama bloggers yang lain. Di samping itu, suara anda lebih didengari dengan event yang bakal dibuat . Saya ada suggestkan pasal Futsal Tournament antara bloggers dan InsyaAllah, ianya akan menjadi kenyataan bulan November nanti.

12) Apa Event Yang Bakal Menanti dalam Tempoh terdekat?

Seperti perjumpaan di Taylor's Universiti, antara yang tengah dirancang kini adalah Futsal Tournament (Nov 2010), Blogging Workshop (Dec 2010 ) dan Charity Event (January 2011 )

13) Siapa Yang Menghadiri Nuffnang Glitterati Plus Open Meeting?

Ramai, rasanya lebih dari 50 bloggers yang hadir. Ini antara bloggers yang hadir. Lebih banyak gambar, bolehla terjah di SINI

Nuffnang Glitterati Plus, Kelab dari Bloggers Untuk Bloggers menarik sekali
Saya sudah sertai 2 bulan , gembiranya hati
Banyak event, dan aktiviti menarik untuk disertai
Jom Sama-sama sertai, the more the merrier, sudah semesti

Last but Not Least, I Love Nuffnang and Nuffnang Glitterati Plus Make My Life Happier...

P/s : 13 Bulan berblogging secara aktif, ini antara " My Happiest Moments in Blogging, being Part of GPlusMy is really Cool ". Jom sama-sama sertai, bolehla kita berjumpa nanti di event-event menarik yang bakal menyusul tak lama lagi.

48 comments:

  1. wah! bunyinya macam best....sikit lagi boleh join la kan? hurm..nak try mohon lah..hehe...lepas nie nak aktif ngan nuff...kih3...

    ReplyDelete
  2. me pun nak join, tp kena tunggu me balik msia march thn dpn..harap tak terlalu lewat utk me join ketika itu..
    me memang suka attned events--dulu2 suka attend parenting events ajer..nampaknya thn dpn dh boleh luaskan scope my aktiviti ni :)

    ReplyDelete
  3. Dah Join... Ada Masa Jumpa Lagi Bro Dan Blogger2 Lain... U Guys The Best..And, Thanks For The Tips Yesterday..

    ReplyDelete
  4. berminat nih..tapi ai tak duk kl..susah lor nak attend events..

    ReplyDelete
  5. wahh..dikupas dengan cukup menarik.. pioneer yg ckp mantap ne... hopefully, dengan ade ekslusif club ne, lebih ramai blogger akn turun pdg nanti.

    ReplyDelete
  6. Really nice sharing about NN GPlus Club ar =)

    ReplyDelete
  7. insya Allah coming soon dptla msk club ni ea..

    ReplyDelete
  8. @suffer8zine:seriously,memang best...

    ReplyDelete
  9. @Amir Izzat : joinla..memang terbaik dan best...

    ReplyDelete
  10. @Mama Zharfan :balik mesia join ya...the more the merrier..boleh jumpa2 nanti...

    P/s :jgn lupa bawak balik ole2 dari UK..hik3..

    ReplyDelete
  11. @aReaL :yiezaa,ble jumpa lagi next time..ble main futsal bro...takde paperla tips tu..just berkongsi pengalaman..

    ReplyDelete
  12. @cik Nemo:best..psst..lama tak nampak?

    ReplyDelete
  13. @haszuraidah ishak :ic..takper2..later on bila Nuffnang buat event di tempat lain blelah join

    ReplyDelete
  14. @darkbatman :yiezaa,turun padang,jom main futsal bro..

    ReplyDelete
  15. @Tian Chad @ 永遇乐:thanks vice president..

    ReplyDelete
  16. @Kaseh NazLieza:joinla..the more the merrier..lagipun tiada limit keahliaan kelab ini

    ReplyDelete
  17. rasanya berminat tapi tak yakin nanti boleh ke bagi komitmen...

    ReplyDelete
  18. molek dan banyak kelebihan ni untuk mereka yang sukakan advance blogging adventure ni :D

    ReplyDelete
  19. wah.. nice info.. 1st batch of nn gplus

    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  20. thanks for spreading out the words on gplusmy! we appreciate the help from pioneer members like you. :)

    ReplyDelete
  21. aku minat nak join aktiviti ni..tapi aku ada kat penang so agak terbatas sikit.macam mana nak jadi ahli ni yek??nak dapat info pasal nuffnang kena bukak laman web nuffnang hari hari ker..

    ReplyDelete
  22. ngeeee..akhirnya dpt jugak jumpa bro face to face sebelum majlis kahwin..haha :P

    ReplyDelete
  23. bet tu mmg la best! tp, lokasi leez skang nie yg xberapa memungkinkan utk join event2 nuffnang. hu3..

    ReplyDelete
  24. betul tue - peluang untuk blogger get together dengan lebih efisien... semoga kita jumpa lagi di next event... ;-p

    ReplyDelete
  25. @Mizi a.k.a SKELERTOR:it's ok..still ble apply membership nanti...

    ReplyDelete
  26. @sw33tdarling:xper2,join nanti bila dah confident can give a commitment..

    ReplyDelete
  27. @etomyam :setuju, n i love it..satu kelainan dlm berblogging

    ReplyDelete
  28. @nur :thanks..sekadar berkongsi pengalaman@informasi

    ReplyDelete
  29. @atreyu strange :sama2,it is a good initiatives/club..for sure i will promote it so more people can enjoy it...

    ReplyDelete
  30. @kak ina kl:yieza,ketua talibarut/bakal president dah join...hik3..

    ReplyDelete
  31. dah join pun, ko yang paksa kan? huahuahuahuahua...

    ReplyDelete
  32. @@xiM :informasi pasal keahliaan akan diumumkan di website Nuffnang...buka hari2 pun bagus,takpun followje twitter gplusmy dan facebooknya,ianya akan diupdatekan dari masa ke semasa

    ReplyDelete
  33. @~ ReD ~:hik3, jangan tiba2 jatuh cinta kat saya sudahla..kan menangis pulak anak perak..hak3,just kidding

    ReplyDelete
  34. @ArELeEz :xper2..manatau mungkin one day gplusmy akan expand tu negeri lain pula?anything possible rite?

    ReplyDelete
  35. @hazman aka species1980 :yieza,see u again in future event...

    ReplyDelete
  36. kalau utk post entri dan contest tu maybe boleh.. tp kalau tang join event tu maybe tak dpt sbb ambo dok sabah.. nak join event confirm kena keluar byk kos.. lainlah kalau nuffnang support.. wakakakaa.. apa2 pun, selamat ber'nuffnang glitterati plus..

    ReplyDelete
  37. salam,

    insyallah klu layak nak join...ehehe :P


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  38. Aiseh tak layak lagi. Akaun Nuff masih 30sen :-(

    ReplyDelete
  39. waaa...menariknyer...
    nak join...
    tapi xtau layak ker x huhuhu..
    nur slalu msk contest nuffnang tuk dapat teket wayang jer..aktiviti lain xpernah lg..n agak susah nak turut serta huhuhuhuuuuuu....
    camne ni..nak join gak..

    ReplyDelete
  40. Hi.. hihi.. terjah entry lama. cik Iman. bukan ke Pioneer member ada 17 org je. 22 tu siapa lagi ek?

    ReplyDelete
  41. bestnyaaa. kagum lah dengan bro. banyak event nuffnang yang bro dah join. teringin juga nak join tapi rasanya belum layak lagi. hehehe :)

    apa-apa pun kena belajar daripada bawah, step by step :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails