November 4, 2010

Peugeot 207 Launch|Putrajaya International Convention Centre

Semalam atas jemputan GplusMY Nuffnang, saya menghadirkan diri ke Peugeot 207 Launch yang diadakan di Putrajaya International Convention Centre (PICC) . Memang meriah sekali dihadiri ramai VIP, wakil media, dan juga wakil-wakil syarikat. 

Suasana di Dalam Dewan
Bersama HazmanFadzil
MC of the Day, Daphne Iking
Ucapan dari Naza group joint executive chairman SM Nasarudin SM Nasimuddin
Ucapan dari bekas Perdana Menteri Malaysia yang ke-4, Tun Dr. Mahathir
Peugeot 207 dilancarkan
Tun Dr. Mahathir mencuba Peugeot 207
Cantik juga kan? Compare to Proton Inspira, I think I love this one better

Sedikit Informasi berkenaan Kereta Peugeot 207 :

1) Anggaran Harganya dalam lingkungan RM70,342.50 tidak termasuk road tax etc. Boleh tahan juga kan?
3) Peugeot 207 disasarkan kepada golongan muda (macam saya), dan seronok untuk dipandu (dushh2, Toyota Vios, Honda Accord, or Peugeot 207, mana satu patut ku pilih nanti? )

4) Kereta ini bakal di "Faeturekan" di 2011 Bangkok International Motor Show"
5) Equipped with a 1.6L engine, the 207 displays a bold interor with Peugeot's trademark styling that sets it apary from the other makes in the segment.
6) Inside, the 207 is elegant yet contemporary with the inclusion of a leather-wrapped steering wheel, automatic air-conditioning with a pollen filter, an instrument panel made by luxury-watch maker, Jaeger, a multifunction display, sensor-activated automatic headlights and wipers.


Cenderahati dari Nasim Sdn Bhd
Teruja tak?
Sport Car Pun Boleh
Leisure pun Boleh
Michelle mencuba-cuba. Adakah ini hadiah untuk Contest Nuffnang seterusnya??
Daphne Iking Jelita Seperti Selalu
The Dinner Is Serve , Yummy, Yummy, Sedapp...
GplusMy Member yang turut hadir
Love This Quote " A Box of Chocolates Won Satisfy Your Mother In Law, Tempt Her With Something Irresistible- i.e. Peugeot 207" . betul juga kan?

Oh, teruja juga dengan Model Peugeot 207 ini. Patutkah aku angkat satu? Hik3, persoalan sebelum itu, mampuke? Hik3, tepuk dada, tengok duit dalam Bank Account.

P/s : Apa pandangan anda tentang Peugeot 207 pula? Adakah ianya sesuai untuk anda?

P/s/s : Antara Peugeot 207 dan Proton Inspira, which one is better?

12 comments:

  1. terbaik..bro.. jangan gambar rapat2..nanti balik bini cubit baru tahu

    ReplyDelete
  2. cantekkk kete ni...tapi bila dah dapat kete ni...cam ada 2 bini lah pulakkan hoho..maintainance tinggi beb

    ReplyDelete
  3. huhu..x dapat pg sbb keja...sgt jelous k...

    ReplyDelete
  4. kalau saya..
    ambik yang mampu saja lah..
    tapi rasanye dua2 tak mampu..
    tak nak tambah utang dah..
    sekarang pun dah cukup ada..
    heheh

    ReplyDelete
  5. @Tn.Punya:cubit2 manja takpe..hik3..

    @AyuArjuna BiGoshh:kalau mampu apa salahnya kan?

    @suffer8zine :thanks

    @farah:aiseh.kalau tak,dpt bergosip lagi

    @diana:hik3,tepuk dada,tanya poket

    ReplyDelete
  6. apa lagi tuan tanah.. angkatlah satu. hee :)

    ReplyDelete
  7. bestnya asyik dpt invitation event best2. siap ada artis dan vip...mmm

    ReplyDelete
  8. erkk aku angkut neo je..inspira .. xminat sgt bro.. event ne cam best..rugi ak xleh g.. hr ne ak bz ngn training..hee

    ReplyDelete
  9. hehehe..antara peugeot 207 dan inspira, mestilah inspira better, sebab takderla semahal peugeot..itu dari segi harga..kalau dari segi kualiti, of course peugeot better..

    ReplyDelete
  10. Majlis nie memang eksklusif betul... dan 1st time dapat tengok Tun Mahathir secara live....

    ReplyDelete
  11. baek punya Quote..
    makan dalam.. ;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails