December 27, 2010

Pemenang Small Contest|Segmen Tegur Menegur

Salam dari Eyriqazz,

Entry Small Contest|Teka Berat dirujuk . Tak sangka ramai pula yang meneka. Hik3, firstly, yup, dulu saya memang kurus giler, almaklumlah "pelari jarak jauh sekolah" + food is a luxury for me". Yup, saya berasal dari keluarga miskin, ayam or durian dulu adalah sesuatu yang mewah. Namun, pelajaran,doa ibubapa,usaha dan masa telah mengubahnya, Alhamdulillah,sekarang ni bolehla dikatakan kehidupan sederhana.

Opss, berbalik kepada entry itu. Jawapannya ialah belah kanan sekali dan berat eyriqazz time tu adalah 63kg. Now 80+.Hik3, jauh bezakan? Itulah pengaruh Si Isteri, makin berselera makan kini...

So, straight to the point, pemenang kali ini akan memenangi 5 GTO Pointz (sudahpun diupdatekan pointnya) dan akan menjadi ujikaji pertama untuk Segmen Tegur Menegur , InsyaAllah, planning next year. Inilah pemenangnya :


Teguran :
1) Layout n template berbackground hitam nampak tidak sesuai dengan gadis yang cantik manis ini. Serlahkan daya feminin anda dengan warna yang lebih sesuai dan cantik i.e. pink, putih, or biru. First impression is very important Eyka especially for first time visitors.

2) Header terlampau besar dan kurang menarik. Eyka, u r beautiful lady. Nampak kurang terserlah header itu, cadangan, cari gambar yang lebih menarik i.e. gambar di blog CarlSamsudin dan kecilkan sedikit header itu. 

3) Susunan widget di Sidebar agak kurang teratur. Kemaskan ia dan ianya bakal menyerlahkan blog anda.

Rekomen : Mungkin eyka boleh revamp template blog, ramai bloggers di luar sana yang buat dengan kadar harga yang berpatutan, i.e. dari Melromeo.


Teguran:

1) Blog template nampak kurang mesra reader dengan 3 column, sidebar di kiri dan kanan nampak kurang tersusun + too many widget yang tidak perlu. Mungkin boleh buang some of the widget.

2) Susunan link agak kurang tersusun di sebelah kiri. Pandangan peribadi, rasanya link blog lebih sesuai berada di sebelah kanan as mouse berada di belah kanan.

3) No header. First impression. Mungkin boleh buat header yang menarik or tempah aja di luar sana.

P/s : Segala teguran adalah pandangan peribadi, salah silap harap maafi.

Tahniah again buat EykaMeow dan Transformed Housewife. I learn my lesson n perbaiki prestasi dengan komen negatif yang diberi. Hopefully, a little bit it will help u girls utk memperbaiki dlm berblog ini. Good Luck...

18 comments:

  1. wow..review terhadap kedua-dua blog membuat kami perasan apa yang tak kena dengan blog kendalian kami, thank you...

    ReplyDelete
  2. Thank you, kami belajar sesuatu dari entri ini.

    ReplyDelete
  3. thanks bro eriqazz. ada mesej berguna untuk miza disini :)

    ReplyDelete
  4. nak masuk jugak segmen tu,,nak ditegur oleh bro :)

    ReplyDelete
  5. thanks bro bg saranan tu. Insyaallah akan diusahankan.. header akan dpt free nanti sbb I ada menang header free dr K.Yong.

    ReplyDelete
  6. oh tak menang kali ni...tp betullah tekaan yg mana satu tu..berat aje kurang 10kg dr berat sebenar ;)

    erm,teringin juga nk direview oleh brader tp gemuruh bah ! ;p

    bro , jom baca entry ni kejap , ada sikit attribute ;)

    http://ummi-hanie.blogspot.com/2010/12/welkem-eyriqazz-aka-gto-thanx-melromeo.html

    tenkyu ...

    ReplyDelete
  7. #Anonymous:sama2..itula motif saya dalam tegur menegur ini...bukan utk upkan traffik, tapi untuk memberikan pandangan supaya lebih ke hadapan...

    ReplyDelete
  8. #iAwani :sama2..Alhamdulillah,one of the motif berjaya dicapai

    ReplyDelete
  9. #Miza Yusof:sama2..ambil yg jernih buang yang keruh ya

    ReplyDelete
  10. #cik helena :hik3,InsyaAllah,i will start with pengomen setia dahulu n lepas tu beransur2...

    ReplyDelete
  11. #transformed housewife:syukur,anda melihat dari sudut yang positif..chaiyok2..everyone have the potential..

    ReplyDelete
  12. #sw33tdarling :hik3,kenal camne tu?

    ReplyDelete
  13. #Ummi Hanie :hik3,InsyaAllah kalau ada rezeki tak kemana...thanks for the entry..dah baca,blom sempat mengomen.thanks a lot..

    ReplyDelete
  14. bestlaa..kalau eyriqazz wt segmen ni, lg best..bkn nk tunjuk pndai, tp memberi kritikan yg membina dan blogger juga boleh mngenali kelemahan blog msg2..sharing is caring..saya suka entry ini.. :)

    ReplyDelete
  15. saya suka eyka! die kiut! hahahaha. cume die perlu kiutkan lagi blog dia! =)

    ReplyDelete
  16. wah sekarang berat hang dah 80 bro.. kena minta tips dengan darkbatman ni.. untuk kuruskan badan..hehehe

    ReplyDelete
  17. #juliet. :thanks..Alhamdulillah,teguran saya dipandang pada sudut yang positif...

    #Carl Samsudin :setuju...bila di cutekan blog , i think at least pelawat akan berganda 2-3 kali ganda sekurang2nya

    #Tn.Punya :hik3..tips n cara dah ada..cuma nak amalkan nya yang susah..hik3..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi