December 23, 2010

Pulut Mangga|Kegemaran Alisya & Begitu Menggoda

Ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Mama Alisya memang suka sangat Makan Pulut Mangga, satu makanan yang berasal dari Thailand. Tup2, tak sangka Alisya pun turut menggemarinya :

Pulut ManggaDSC04355
Pulut Mangga, nampak lazat, rasanya memang sedap
Pulut ManggaDSC04354
Which One look More Delicious?
Pulut ManggaDSC04354
Nyam,Nyam,Papanya pun suka Pulut Mangga ini
Pulut ManggaDSC04352
Tak Mahalpun, RM4 je di FoodCourt Ipoh Parade (Mango Rice/Pulut Mangga)
Pulut ManggaDSC04353
Inilah Gerainya, Biar Kecil asalkan berhasil

Entry sebelum ini berkenaan Pulut Mangga ini bolehla terjah sini : Si Dia Yang Menggiurkan . Hik3, dah jadi half kelantanese, kenalah ikut selera isteri juga kan? Ahaks,ahaks..

P/s : Pernah try Pulut Mangga? Amcam, best?

19 comments:

  1. sedap2 pulut mangga..mmg fav ku jua

    ReplyDelete
  2. bro kat wangsa walk punye pon best...ada kedai thai nama manggo chilli~harus terjah k

    ReplyDelete
  3. sedapnye....
    tibe2 rase lapar lak..

    ReplyDelete
  4. wah teringin nya nak makan nanti nak singgah ipoh parade gak lah...

    ReplyDelete
  5. aku tak pernah makan pulut + mangga bro.. tapi kalau makan pulut je atau mangga je. pernahlah.. kata orang apa yg isteri suka makan kita kenalah belajar makan juga..

    mcm aku isteri suka makan sushi.. aku tak suka... tapi lama2 aku pulak jadi hantu..

    sama macam laksa.. aku dulu tak pandai makan.. tapi bila dah jadi orang penang.. dah jadi hantu laksa sekarang ni..

    ReplyDelete
  6. wowww...nampak sedap tp tak pernah try lagi..

    ReplyDelete
  7. best ke bro sebab saye belum pernah makan...pulut kelapa penah le

    ReplyDelete
  8. Ya Allah.. Sedapnya.. Dulu my mom selalu ke siam dia belilah.. Wahhhhhhhhhhh~

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
  9. aduh tgh lapar..rasa mcm nk mkan je gambar tu..

    ReplyDelete
  10. congrats eyriqazz for winning nuffnang--conso prize ;)

    ReplyDelete
  11. bro, next time balik ipoh kene try ni. whole life x pernah lagi merasa makan pulut mangga. kt kl ada tak?
    mangga penah makan, pulut pun pernah tapi pulut mangga x pernah....

    ReplyDelete
  12. half Kelantanese? Hahaha. Sama lah kita bro. Nasib baik aku tak kisah makan makanan Kelantan dan dia tak kisah makan makanan pedas melaka. Tak tahu la anak aku dah besar esok nak ikut mana satu. lol

    Terbaru > Celebrity Best Chest List > Pergi Office Nuffnang > Bruno Mars adalah kawan aku.

    ReplyDelete
  13. Serious tak pernah rasa or tak pernah jumpe pulut mangger..

    ReplyDelete
  14. cik abe saya suka sangat ler pulut mangga ni... saya suka mangga tu jer.. pulut kureng skit
    Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

    ReplyDelete
  15. penah gak rasa suatu masa dulu kat perlish...sana pun femes ngan pelam harum manis....

    ReplyDelete
  16. YUM! nampak fresh jek mangga dia tu..terluir la pulak tgk gambar posted..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails