January 7, 2011

Ikan dan Sotong Celup Tepung Pantai Batu Buruk

Kalau pulang ke kampung, Terengganu,tidak sah kalau tidak singgah ke Pantai Batu Buruk pekena :

Sotong Celup Tepung , Small Size = RM8. Lazat dan menggiurkan
Ikan Celup Tepung, RM4 each. Tak usah cakap, Nyam2..
Tak cukup seekor sorang, saya tambah satu lagi untuk saya.
Sambil pekena Pisang Goreng dan Keropok Lekor, Memang Syiook...
Bersama Air Kelapa...Yummy..
Pilih aja yang mana suka
Mama dan Alisya Santai
Sambil menikmati udara Sepoi-sepoi Pantai,memang menenangkan

Oh, bestnya kalau dapat pulang ke kampung Selalu. Psst, anda sukatak makan Ikan or Sotong Celup tepung?

28 comments:

  1. OMG .. Lamanya tak makan 'colek' kat tepi pantai Kelantan dn Trengganu. nasib baik bln 3 ni nak balik kg.

    Eh .. nmpk mknan pnya pasal lupa nk bagi salam. Salam tuan rumah .. saya 1st time here. Hihi ..

    ReplyDelete
  2. jahat nyer ko eyriqazzz...uwaa....

    ReplyDelete
  3. suka! nampak gambar pn rasa kecur dah. huhu

    ReplyDelete
  4. pisang goreng tu sangat unik. tak pernanh makan lagi. nampak sedap lah. hehehe. nak cuba jugak lah. hehehe :)

    ReplyDelete
  5. siyes my fav ni :) rinduuu nak mkn :) kat pantai kat kelate pun ada gak :)

    ReplyDelete
  6. aduhai,mesti sedap

    seafood segar

    ReplyDelete
  7. favorite saya ni..terutama sotong celup tepung..

    ReplyDelete
  8. suka!!pernah pegi sekali je pun kat ganu..teringin nak pegi sana lagi.nak gi jenjalan

    ReplyDelete
  9. Mmg syok pn...selalu gak lepak mkn kt sini time cuti2...hehe

    ReplyDelete
  10. Sedapnya...rasa mcm nak gi ganu plak...:-)

    ReplyDelete
  11. Mr Senior! Sotong celup tepung kt restoran bawah flyover K Ibai amat sedap!! :D

    ReplyDelete
  12. udang celup tepung takde ker??
    cendawan ker..huhu

    ReplyDelete
  13. bab2 mknan i mmg suka nak komen..hah3x..

    klau i plak, tiap kali balik trg, kalau teringin nak mkn sotong/ikan/udang celup tepung ni, pergi ke teluk ketapang. gerai dia yg penghujung jalan. serius lg berganda sedap dr yg kat pantai batu buruk nih..:)

    ReplyDelete
  14. haiya....2.3 menjak nie asyik pasal makanan jer. nie rasa nak balik kampung gak nih. itu ari nasi dagang mak ngah, nie ikan & sotong tepung lak. rindunya kota bharu......

    ReplyDelete
  15. sotong tepunnggg.. nntkan kedatangan ku.. hik3 :P

    ReplyDelete
  16. seriously sedap makan ikan goreng tepung nih! tapi macam susah nak dapat la skg nih!

    ReplyDelete
  17. Huuhhh!!! memang best la makan kat tepi laut. Lauk semuanya fresh2. Rasa terliur anastasyea tengok! =)

    ReplyDelete
  18. lm dh x gie pntai btu burok...
    rndu plk sotong celup tepung =)

    ReplyDelete
  19. pantai batu buruk or teluk ketapang tu? rindu kat kampung jugak :(

    ReplyDelete
  20. Memang layan la bro... hidangan yang paling besh di waktu petang...sambil feel angin pantai...

    ReplyDelete
  21. #kakchik@ella :salam kakchik..thanks singgah..colek kat kelantan kat mana tu?boleh juga terjah balik CNY nanti ni...

    #Sharinginfoz :nyam2..memang sedap..bila mahu terjah terengganu?

    #Kancilbiru:hik3...jahat kerna ko peminat sotong celup tepung ke?dushh...kenala buat entry ni selalu camni..hik3..

    #beaty:so,lunch apa tadi?

    #maCy:hik3..kecur...

    ReplyDelete
  22. #Miza Yusof:tak pernah try lagi pisang goreng tu?jom terjah terengganu,saya blanje makan...

    #Mama Zharfan:haahkan?kat pantai cahaya bulan kan?sedap juga...

    #Peri PiA ;yup..sedap..fresh n segar...

    #Ibu Mifzal Arsyad:sotong celup tepung seriously sedap...

    #amirah :singgahla..yam2...

    ReplyDelete
  23. waaa tengok pic tue smeua teringat memori makan2 di sana.....ala rindunyerrrr nak pi terngganu lagi..

    ReplyDelete
  24. Alahai sedapnye...bila le agaknya dapat g jenjalan kat kelate.....

    ReplyDelete
  25. salam tuan, kat pantai batu burok tu tuan makan di gerai nombor berapa?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails