January 13, 2011

Kisah Choki Choki




Papa, kenapa Papa amik satu Choki-Choki anak buah? Anak buah(Arfan@Upin) suka sangat choki-choki tu, itulah kata Isteriku kepadaku beberapa bulan yang lepas semasa anak buahku datang KL. Oh ye ke? Papapun suka juga choki choki ni, sedap dimakan begitu saja. Oh Choki Choki. Takperla, nanti kita belikan yang baru untuk arfan ya?

Dipendekkan cerita, amikk,wifey belikan sekotak besar. Ada 60 sticks dalam tu untuk both Arfan dan Papanya.Ewah, cam perli je ni? Hik3...Well,dah besar pun masih makan Choki Choki? Sebut pasal choki2, kak Yan, u owe me blanje choki choki.

Choki choki memang best layan. Makan dengan roti pun Syok. Tapi tak elok makan selalu, menggemukkan juga. Oh, Kena buat Wellness Profile Test camni. Tapi last time buat test tu, saya berada di Golongan Investor, means I know the Important of Health n berusaha untuk memperbaiki. How about u? Umm, kena la buat test sendiri. Boleh la test di SINI

P/s : Korang layan Choki Choki tak?

18 comments:

  1. huhu... besh3x.. mkn choki2 sambil denga lect mengajar.. >_<

    ReplyDelete
  2. kita baru je beli semalam 2 bungkus, baru makan satu tiba-tiba tertengok ada nutella dalam peti ais. cisss. mmg tujuan nak makan dgn roti, so ada byk kat rumah tu.

    ReplyDelete
  3. waaa choki choki...ermmm mmg mggoda tol bro eyriqazz nie...balik nie kena cari byk2 nie..

    ReplyDelete
  4. layann.. dari zaman sekolah lagi :-) boleh la beli utk goody bag bday aqil nanti ..

    ReplyDelete
  5. me tak suka apa2 jua yg berunsurkan choc termasuk choki2 heheheh

    ReplyDelete
  6. choki2 ni best..tp yg skrg punya rasanya dh x sesedap dl..ke sy je yg rasa camtu? huhu..

    Jom Lawat Blog Bardboo

    ReplyDelete
  7. miza suka makan choki-choki walaupun dah besar panjang. hehehe

    ReplyDelete
  8. perghhh ... memang layan coki2 nih. Yg perisa coklat+susu tuh lagik best. Kedai seblah opis nih plak mmg ader jual. So dlm drawer mama mmg sentiasa ader jek ini coki2 hu3

    ReplyDelete
  9. sy yg mak budak2 ni pun masih meratah choki2 dgn rakusnye...muehehehe...ehhh mama zharfan xminat chocs?wohh..jrg jumpe ni! ;)

    ReplyDelete
  10. wei...tu peberet aku......
    tp skrg kene hold dulu pas bulan februari.....hahahaha

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  11. sedap ni..tpi yg wana putih 2 xlyan sgt..dia rsa xbst yg 2..nk yg pure koko gak

    ReplyDelete
  12. sedap juga makan choki choki sambil baca blog hehe

    ReplyDelete
  13. choki choki.. layan doowhhh...

    ReplyDelete
  14. huhuhu...my peberet...baru2 ni beli 1 bundle...macam nak makan sorang je..hiks..

    ReplyDelete
  15. mesti ler layan choki2 nie...dolu2 maser kecik...cekelat kan mahaii...mana lah mampu mak nak belikan...skrg nie..baru kenal coklat2 mewah yg lain...tapi choki2 jugak pilihan hati....sampai kunyah plastik tu hehehe

    ReplyDelete
  16. sampai sekarang liza layan choki2, best makan dgn anak2

    ReplyDelete
  17. hurm.... time kecik2 dulu layan laa.... dah besar nei tak berkesempatan la pulak.... hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails