January 31, 2011

A Magnolia Sherbet a Day Make My Family Happier

Di suatu malam yang tenang, ketika sedang carikan makanan untuk Alisya di Jusco :

Magnolia Sherbet002
Alisya : Papa,papa, kakak...
Papa : Kakak, Cantik...

Oh, Poster Aiskrim Magnolia Sherbet rupanya. Umm, boleh mencuba sebelum membeli. Boleh la try . Sayapun mencuba  semua rasa :
Magnolia Sherbet001
Semuanya nampak terliur di hati selepas mencubanya..
Papa : Alisya Nak?
Alisya : Nak, nak,nak ..Nak..
Magnolia Sherbet005
Alisya taste it, taknak lepaskan...
Magnolia Sherbet006
Bukan main suka lagi...So, as All of us pun suka termasuk mama
Magnolia Sherbet003
Kami angkat 7 mangkuk Aiskrim Magnolia Sherbet pelbagai perisa.RM2.50 semangkuk di Jusco Midvalley..

Beberapa hari selepas itu, kami take away masakan pedas. Fuhh, pedasla...Luckily :
Magnolia Sherbet008
Buka Peti Sejuk ada Aiskrim, bolehla sejukkan badan
Magnolia Sherbet009
Berpeluh-peluh, pekena Aiskrim memang syiook dan melegakan..Sedap pula tu...
Magnolia Sherbet012
Aksi Suap menyuap Bapa dan Anak...Alisya memang sukakannya

Honestly, saya memang suka Aiskrim Magnolia Sherbet. Inilah Sebabnya :

1) Rasanya yang tidak terlalu manis macam aiskrim yang lain plus Perisa buah-buahan. Memang kena dengan selera saya.
2) Alisya dan Mama pun suka. Really make our day happier and merrier.
3) Harganya boleh tahan. Mangkuknya pula tidak terlalu besar dan terlalu kecil, so bolehla habiskan in one sitting.
4) Saya gemarkan perisa Manggis. Mama pula sukakan perisa Melon. Alisya pula sukakan perisa Laici. Lepas ni boleh la tambah perisa lain ya? Durian , Nangka dan Rambutan kegemaran saya. Bolehke Magnolia?

Enough said, it met kehendak kami satu keluarga. So, senang la kalau saya keluar shopping seorang nanti. Takdela muncung mulut si Isteri belikan Aiskrim bukan citarasanya.
magnolia-sherbet1
A Magnolia Sherbet A Day Make My Family Happier
Taste good, wanna it more everyday
Our life getting happier and merrier
Try it, and it good to go during holiday
magnolia-sherbet-4
4 Perisa Magnolia Sherbet comel sekali
Laici, Melon, Oren dan Manggis kegemaran seisi keluarga sudah semesti
Cuba sekali rasa nak lagi
Cuba la try, anda pasti puas hati

Action is better than word? Bombastik word pun kalau tidak mencuba, belum tahu rasanya? Terjahi dan alami sendiri, andalah yang menjadi penilainya. Saya gembira, keluarga gembira, A Magnolia Sherbet A Day Make My Family Happier sudah semestinya.

16 comments:

  1. erm..kena coba ni....mekasih info ya...

    ReplyDelete
  2. mmg eskrim ni sedap..try semua skali..tapi lagi suka rasa melon..hehe

    ReplyDelete
  3. good luck. i like this entry!!!

    simple tp jelas..and sometimes heavy editing skills don't mean creativity kan..simplicity is just nicer to promo stuff :)

    pstt : kalau menang, boleh buat GA lagi --me sgt kagum dgn cara GTO sharing2 rezeki blogging+winning :) moga terus dimurahkan rezeki :)

    ReplyDelete
  4. GOOD LUCK BRO EYRIQAZZ :)

    simple and nice. nak kena cubalah ais krim. menarik je :)

    ReplyDelete
  5. promo jangan tak promo.. nak merasa dari sehari ke sehari tak dapat2

    ReplyDelete
  6. gudluck bro ! sgt terliur okeh ... ;p

    ReplyDelete
  7. nampak cam sedap, nanti la...
    gud luck..

    ReplyDelete
  8. saya mmg suka aiskrim tapi jenis2 yg terbaru nie susah sket nak carik kat tempat saya nie...

    ReplyDelete
  9. simple entry but meaningful. Good luck for the contest.

    ReplyDelete
  10. wow! u bought so many sherbet! >_< good luck ya!

    ReplyDelete
  11. rasanya inilah company yang pertama buat perisa manggis....

    ReplyDelete
  12. wahh terliur sudah. bagus la bro eyriqazz ni, leyh jadi duta ais krim pasni lalalala~ ;p

    ReplyDelete
  13. apasal kat shah alam tak dak aiskrim ni????? tension daku!~

    ReplyDelete
  14. dah lama aku nak g test ais krim ni.. tak sempat2 nak g beli dekat pasaraya ni.. nak kena pegi test juga ni

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi