January 12, 2011

(Movie Review) FASTER

First of All, thanks to Sony Pictures Malaysia dan Nuffnang kerana menjemput saya menghadiri Premiere Screening - Faster yang diadakan di GSC Midvalley, 10 January 2011. Inilah pengalaman/review dari saya :

Dwayne Johnson @ The Rock Pelakon Utama. Yess..Saya memang sukakan lakonan The Rock
Robb Chew sabar menanti, sampai pukul 8 malam , Q sudah panjang
GSC Midvalley Lokasi dipilih

Sinopsis Filem Faster :

"A stint in prison usually has one of two effects on a man – it either breaks him down or makes him stronger. For Driver (Dwayne Johnson), a 10-year sentence proved the latter. His strength was not just fueled by time, but also by a hunger to avenge the murder of his brother during the botched bank robbery that led to his own imprisonment. Untouchable on the 'inside,' he made plenty of enemies in prison - men who were counting the days until his release so they could exact their own revenge on the outside. Now, on the day of his release, he is hell-bent on reaping vengeance upon the four men responsible for his brother's murder. With a list of names and addresses in hand, he sprints out of the prison gates and is immediately on his mission.

No regard for witnesses. No finesse to the acts. One down. Check. Within hours of Driver eliminating the first name on the list, two men are on his trail – Cop (Billy Bob Thornton), a veteran police officer just days from retirement, and Killer (Oliver Jackson-Cohen), a young egocentric hitman with a flair for the art of killing. The hunter is now also the hunted.

Without hesitation, Driver methodically continues down his list while the mystery deepens surrounding his brother's murder and who might have tipped off those responsible to their robbery plans. With each killing, Driver finds himself face to face with Cop or Killer and he evades them every time. Killer wants Driver now more than ever – he's finally met a worthy opponent. Thus begins a do or die race to the list's finish with new details in the decade old murder emerging along the way...hinting that Driver's list may be incomplete and his life in further danger."


Maintain Cool dan Gagah Perkasa
Main Point : Shooting and Killing
And Killing again

Review saya pasal filem ini, filem aksi yang memang sudah sebati dan sesuai dengan lakonan Dwayne Johnson @ The Rock. Misi membalas dendam pembunuh adiknya dengan twist dan jalan cerita disusun dengan begitu menarik. Bagi peminat filem aksi, saya memang rekomenkan filem ini, "Vengeance Make Him Stronger" . Lakonannya memang mantap dan apa yang boleh saya katakan, salah satu filem yang dilakonkan dengan jayanya oleh The Rock. Rating saya berikan untuk filem ini adalah 7.5/10. A must watch movie untuk peminat filem aksi but not recommended for <12 years old . 

Adakah dendamnya akan berbalas? Hik3, yang itu korang kenalah menontonnya sendiri filem ini :

Di Panggung Wayang bermula 13 January 2010
"Justice is Swift, Vengeance is Faster"
Eyriqazz tambah : Action is Better

 Oh, ada RM10 Mcd Voucher Give Away. Terjah SINI

P/s : Korang minat tak filem Aksi? Filem-filem aksi Dwayne Johnson?

16 comments:

  1. yeah...bestkan???sya letak 3.9/5..

    ReplyDelete
  2. yana suke the rock..filem kelakar ke..aksi ke..sume suke..

    ReplyDelete
  3. Aku memang suka filem THE ROCK nie... selain action dia boleh berlakon genre komedi ...

    ReplyDelete
  4. aku sebelum rock belakon lagi dah jadi peminat setia.. so setiap ada filem baru lakonan dia aku mesti tengok.. samada tengok dekat wayang atau.. beli tepi jalan.. hehhe

    What the rock is cooking..

    ReplyDelete
  5. hari tu dpt tegur bro di premiere screening faster cuma x dpt bual lama sbb movie dah nak mula. X sure eyriqazz masih cam sy ke x. Hehe. Nice to meet you :)

    ReplyDelete
  6. #iniialahaku:yup...memang best...plus the rock pula berlakon..memang mantap..dia boleh bawakan pelbagai watak,dari ganas,baik,gangster,bapa,lawak,...suka lakonannnya di jadi gay dalam Be Cool

    ReplyDelete
  7. #arep_lockermonthZ:yiezaa..mmg best

    ReplyDelete
  8. #Lyana;yup...samalah kita..berbakat n bestt layan citer dia

    ReplyDelete
  9. # hazman aka species1980;betul...filem komedi yang dia berlakon pun mantap.that's y aku pi tgk juga walaupun tak bawa wifey..hik3

    ReplyDelete
  10. #eelobor :pi la tgk..memang bestt..

    ReplyDelete
  11. #Myvitrd:yieza...citarasa kita sama..time gusti,suka time dia bergusti dengan the undertaker or steve austin..now aku dah tak layan gusti coz takde yang aku minat lagi..hik3..

    ReplyDelete
  12. # Ishak:oh,ingat2..time nak borak tu phone berbunyi pula?hik3...azmanishak?nope2..ishak saja...nice meeting u too bro

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails