January 5, 2011

One Step Closer to the Maxis Om Nom Nom Race

Why I Would Love To be part of This Maxis Om Nom Nom Race ?


1) I Love Food ( Check it Out Here )
I Love to Try New Food/New Restaurant

Enough Said, I Love Anything Related to Food....Hik3...

Saya gemarkan mencuba makanan dan restoran baru/best. 30+ of my entries are related to food . Mencuba makanan yang enak-enak begitu menyeronokkan dan salah satu pengalaman mengujakan dalam hidup ini. No woman No Cry, No Food ,For Sure u will Cry. Jadi, dengan menyertai Maxis Om Nom Nom Race ini, saya berpeluang mencuba pelbagai jenis makanan yang lazat dan menguja.


Other than that, I Love watching Amazing Race dan menyertai event seakan Amazing Race dan Treasure Hunt last year membuatkan saya terus teruja untuk menyertai event sebegini lagi.

Maxis Om Nom Nom Race

Are you a fan of Amazing Race Asia? Have you ever dreamt of competing in a “food edition” where the Amazing Race and challenges are all based on your favourite past time – food and eating? Well imagine no more! Maxis now brings you “The Maxis Om Nom Nom Race” where we are looking for 60 bloggers to race against time to complete various food challenges all around Malaysia and win great prizes! - Credit Here -

Oh, I'm Not Alone. I already gather my "Strongest Teammate" to compete for this challenge. Introducing my Team  "The Talibaruts"

1) Ketua Talibaruts @ Kak Ina KL

Sebut pasal makanan, mesti teringat blog Kak Ina KL. Begitu rajin memasak dan masakannya begitu lazat. Try it a few times. Almost every day, entry berkenaan makanan pasti ada di blog Kak Ina. Makanan dan Kak Ina KL sudah tidak dapat dipisahkan, ibarat irama dan lagu.



2) Je Jai @ Klon P. Ramlee

Jangan terpedaya dengan Misai Kontotnya. Kalau mahu panggil event-event makan, jemputla dia, dia akan cuba habiskan. Sampaikan pinggan korang pun dia turut sapu nanti. No wonder, Setiap kali jemputan Sesi Food Review bersama Nuffnang, nama Je Jai tidak akan ketinggalan dalam list. Ingat Je Jai, ingat Misai Kontot P. Ramlee .

3) Bean Moreno @ The Kungfu Eater

Jangan pandang ringan pada badanya, inilah klon Labu or Labi, urat besi, tulang dawai. Enough said, anything yang Shaolin Tiger boleh makan dan habiskan, he can do it too...Inilah "Our Secret Weapon" bagi mengelirukan pihak lawan dan supaya pihak lawan memandang ringan kemampuan kami. Hik3, Action speak louder than word, choose us, n Bean Moreno akan buktikan kemampuannya

4) Eyriqazz @ The Food Inspector

Berpengalaman dalam mencuba beratus-ratus jenis makanan dan review lebih dari 20 restoran di Malaysia. Constructive feedback adalah point utama, kalau bagus katakan bagus, kalau tidak katakan tidak n suggestion untuk improvekan nya. Yiezaa, " I Can't Sing, I Can't Dance, but I Can Tell and Taste Delicious Food"...If selected, my desire Shirt Size is XL.

Event yang bakal diadakan ini, dianjurkan bersama oleh Nuffnang dan Maxis. "The challenge will involve the iPhone 4, the Finder301 application and Wireless Broadband, all available through Maxis". Sebut pasal Maxis :

Rentetan dari Entry , Maxis Broadband|Apa Pilihan Anda?

Finally, saya subscribe to Maxis Broadband minggu lepas for My Travel Purpose and currently I'm happy with it. Pernah mencuba di rumah (KL) dan ketika balik kampung (Terengganu) , my personal feedback, ianya lebih baik dari broadband yang pernah saya cuba sebelum ini.


Maxis Finder 301 Application : http://itunes.apple.com/my/app/maxis-finder301/id375530216?mt=8# nampak menarik khas buat Pengguna iPhone with Maxis Line. Oh, aku tergoda,aku tergoda...

Wish us Luck dan terpilih untuk Amazing Race ini. " The Talibaruts" will do the best to win the contest and stand a chance to win :

1st Prize: A trip to Hong Kong 3 days 2 nights with 5-star accommodation (for the winning team members of 4 pax) worth RM10,000- (And also 1 free smartphone each)
2nd Prize: 4 x free smartphone – 1 per winning member.

One Step Closer to the Maxis Om Nom Nom Race sungguh mempesona
The Talibaruts akan berjuang sehingga ke akhirnya
Pengalaman menarik dan menguja buat kami lebih teruja
Choose Us, Kami Gerenti Organizer dan Semua tidak kecewa


P/s : Jom Join this Race bersama-sama......Amcam, agak-agak ada can tak team kami terpilih?

21 comments:

  1. Salam,
    Gud luck tau ;), xleh nk join aktiviti mcm nie coz aiman pun dh start school so bizi sikit, gud luck gak tuk geng tali barut ;)

    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  2. yesss.. good N3..good luck untuk kita berempat

    ReplyDelete
  3. good luck bro. tak dapat try nasib.. kerja la ari tu

    ReplyDelete
  4. good luck..good luck...
    tapi bab makanan nih kena perati lebih sikit.. takut termakan yg tak patut dimakan hik hik hik...
    Good luck...
    Kuman "Tornado Decal Siap..!!" Entry

    ReplyDelete
  5. uii,..ketar tengok the talibaruts ni..hehe. tak jadi la nak cuba nasib mcm ni.

    ReplyDelete
  6. good luck bro!! siyes i love this entry!!!
    me nak join gak geng talibarut tu..tp bukan utk event mkn2 lah :p

    ReplyDelete
  7. sedapnya tengok gambar makanan ni

    ReplyDelete
  8. bro eyriqazz
    sokong sokong.. kak ina ketua rupenye ye..
    Bean moreno tu.. agak agak leh makan banyak2 ke?
    GOOD LUCK the talibaruts.. KAMI PASTI TERPESONA nanti yeay
    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  9. #yanmie:thanks kak yan..aiseh,baruje nak pujuk aie ajak kak yan n cikmin..tentu meriah...

    #kak ina kl (1) :yieza,good luck untuk Talibaruts...

    #aizuddin:thanks..

    #dari kelate ke copenhagen :nyam2...


    #che armster:aiseh..kurang satu talibarut..

    #Kuman Chaos;hik2..thanks bro..dah tanya.semua food yang disediakan halal...

    ReplyDelete
  10. GOOD LUCK BRO EYRIQAZZ :)

    terujalah tengok makanan tu. rasa lapar pulak. hihihi :)

    ReplyDelete
  11. #Nia :lorr..Nia ajakla geng2 MBP..sure seronok...

    #Syafiq Rosli :nyam2...

    #Mama Zharfan : thanks MZ..Jom,ble join talibarut anytime..hik3..event makan2 la best...

    #Sharinginfoz :yummy,yummy

    #nur :yieza...kak ina ketua talibarut..hik2,jangan pandang enteng pada kemampuan bean moreno..u will be surprise..Our secret weapon to kill our enemies..

    #sw33tdarling:joinla..sure meriah..ble buka the talibaruts 2 or 3...

    ReplyDelete
  12. aku ada terperasan juga iklan ni eyriqazz tadi.. belum sempat terjah lagi.. tengah sebut setting template blog yang baru.. kasi komen sikit bro.. apa yang patut dengan yang tak patut ada dalam template baru ni.. hehehe

    ReplyDelete
  13. #Myvitrd:joinla bro..ramai skit geng2 talibaruts nanti..

    ReplyDelete
  14. eyriqazz : insyallah..aku siapkan entri n aku submit nanti.. pastikan geng talibarut2 wujud..hehehe... bab makan aku pantang diajak ni..hehehe

    ReplyDelete
  15. bro,bper org leh join ne? satu en3 sorg je ker?

    ReplyDelete
  16. saya pun ingat nak try gak..tp takde idea lagi nih...adeh..

    ajakla saya tuk join bab makan2 ni..insya Allah..saya boleh abiskan 2-3 dulang..akeke..giler kentang!!!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails