January 4, 2011

(Gambar) Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu

Rambut Alisya menari bersama Angin Sepoi-Sepoi Pantai Batu Buruk
Pelbagai Layang-Layang yang cantik dan menarik
Oh, Seronoknya merasa angin pantai
Ombak tengah bergelora
Pemandangan di Sekitar Pantai Batu Buruk, Terengganu
Saya suka melihat Alunan Ombak menghempas Pantai
Kalau takutkan Bah, Jangan Berumah di tepi Pantai
Kanak-kanak riang bermain-main di tepi Pantai
Bermain Layang-Layang di Tepi Pantai seronok juga
Pelbagai Pilihan Layang-Layang

P/s : Dari kecil, saya memang sukakan Ombak dan Pantai.Bagaimana dengan anda pula?

23 comments:

  1. meriahnya. suka suasana tepi pantai. angin sepoi-sepoi bahasa gitu :)

    ReplyDelete
  2. lebih suka air terjun sebab sejuk.kat pantai saya boleh pitam bila terik pantai tue kena kepala

    ReplyDelete
  3. pantai batu buruk x banyak berubah dari dulu sampai sekarang yer?? suka jugak dengan ombak dan pantai..rasa damai dan menenangkan

    ReplyDelete
  4. time aku remaja dulu, bila nak protes apa2, mesti aku datang ngadap pantai... duk diam2 biar angin tiup otak aku yg tgh biul tuu... dah lega, balik dgn keadaan tak bersalah.. hehehe
    Jom Join GA PILIH THEME BLOG

    ReplyDelete
  5. suke sangat2..tp lepas ada tragedi nak lemas, terus macam takut2 sket. takut sket2 jela

    ReplyDelete
  6. oohh..dengki2..dah 1/2 thn tak dpt merasa angin batu burok..sabar menanti raya cina...

    ReplyDelete
  7. bro hang memang sukar tigerlah..siap ambil gambar layang2 yanga da toger tu.. cantik pemandangan dekat situ eyriqazz

    ReplyDelete
  8. me suka pantau tp utk jln2 jap jer, sbb takut muka jd burn sbb panas kan hehehe

    ReplyDelete
  9. pantai batu buruk adalah antara memori indah sy dr zaman kanak2...ziarah abg yg mengaji madrasah d sana,ptg2 mesti ayah bawak ke pantai batu buruk...main2 d gigi pantai...main playground..best2...:)

    tak rembat satu layang2 ke utk alisya atau ayahnye ?

    ReplyDelete
  10. #Miza Yusof :yup,suasana pantai yang nyaman dan menenangkan...

    #BABY(MAMA AMANA&ARIEF) :I like both..biasanya kami ke pantai dah petang2 so takdelah panas sgt

    #far_east:yup,tak byk yang berubah...

    #sw33tdarling:hik3,tempat layan jiwang2 la ni?

    #amirah:hik3,skit2 takpe..lagipun just layan2 pemandangan,tak perlula mandi manda kalau takutkan?

    ReplyDelete
  11. #Norzulaiqha Binti Zulkifli :oh ye ke?samalah kita

    #MamaYatie :sabar2..tapi raya cina mesti ramai orangkan?

    #Myvitrd :hak3,kebetulanje..memang cantik..bro n wifey memang patut singgah...

    #Mama Zharfan :hik3...perempuan,kenalah jaga penampilan kan?

    #Ummi Hanie:ic,kenangan terindah..tak sempat rembat..lagipun alisya kecil lagi,tak pandai main...

    ReplyDelete
  12. cantek nye mama alisya..:) da la hijau my favvy kaler..hihi

    ReplyDelete
  13. aduh teringin nye pergi ganu. naknye gi pulau2 dia. huh.

    ReplyDelete
  14. dari dulu kini dan selamanya memang suka laut

    ReplyDelete
  15. best nih.. boleh pegi tampat ni time cuti..horreeeyyy

    ReplyDelete
  16. kalau lepak area pantai cenggini...layan ikan celup goreng tepung sedap nie...

    ReplyDelete
  17. bess...bro..pinjam nama lagi wat entry ..hehe

    http://hazrilhafiz.blogspot.com/2011/01/imbasan-blogger-terhangat-dan-terhebat.html

    ReplyDelete
  18. oh kenangan nye.. zaman2 kecik dlu lps skolah abah akan bwk dtg cni, die blikan ais krim pastu abah lepak dlm kete baca paper. da abis bc paper bru blk umh. abah cikgu, so bnyk spend time dgn die la kecik2 dlu..

    CNY ni kene blk kg seminggu lah cmni!

    ReplyDelete
  19. kan rambut alisya datangnya dari hasil rambut bro yang kerinting dulu.
    agak2 kalau rambut bro dulu kena tiup angin pantai ni,ada comel mcm alisya x?
    :D

    ReplyDelete
  20. #ieyka02 :thanks...gembira betul wifey bila baca komen ieyka...

    #YobSumo:jom terjah ganu bro..hik3,saya sendiri pun blom sempat terjah pulau2 di terengganu..hik3..

    #kak ina kl (1) :yieza..laut menenangkan...

    #Kasim Ahmad :singgahla..syokk..

    #hazman aka species1980 :hik3..memang layan pun bro..terbaik...

    ReplyDelete
  21. #HafizRahman.com :thanks bro for the entry..

    #Lisa Hz:wah,seronoknya..memori terindah....best2..

    #zul :mestila comel juga..hik3..

    ReplyDelete
  22. bro...dekat dah nie ngn umah ifa nie..hihi

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails