February 23, 2011

Buat Duit dengan Menulis|Yvonne Lee Shu Yee

Teruja Melihat Cek bernilai 5 angka dengan menulis Yvonne Lee Shu Yee

Check Out Yvonne Lee Shu Yee story. Dari seorang pramugari menjadi seorang penulis yang berjaya. Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Oh, Credit picture to Majalah Personal Money, edisi February 2011.

Suka ayat last dia di Personal Money tu " So, this is my story - from my days of scribbing slogans to become a published author. Now, if you hear people saying there's no money in writing, please ignore them. Keep this hobby. Trust me, it pays.

Yes, I Trust you and It Really Pays

Saya tidak maksudkan dengan berblogging saja, banyak lagi cara boleh buat duit dengan menulis i.e. Contest,Give Away,mencipta slogan etc. When u have the passion in it, the rest will come to you. Sambil menyelam, sambil Skodeng Awek, tak gitu? (Quote from Je Jai

P/s : Oh, teringin mahu hantar artikel ke majalah or suratkhabar tapi tak tahu caranya. Ada sesiapa yang ada pengalaman dalam hal ni? Teringin juga mencuba nasib.

17 comments:

  1. wow! teruja. macam-macam cara boleh dibuat untuk menjana pendapatan sampingan :)

    artikel ini sebagai motivasi dan pencetus semangat untuk diri sendiri :)

    ReplyDelete
  2. itu earning kamu kah 886? wah!! banyaknye.. sket lagi boleh jadi 888. gandakannya! tahniah!!

    ReplyDelete
  3. mula2 antala kat iluvislam.com bro. Mn tau dr situ dpt network tuk masuk paper plak.

    ReplyDelete
  4. huiyoooo!! juling mata tgk amount nuff tu! :O
    Lukis Guna Lampu?

    ReplyDelete
  5. 5 angka???mak aiii...motivasi untuk blogger2 lain, bukan motivasi untuk cepat capai 5 angka, tapi macam mana nk jadi berjaya seperti beliau..tahniah..

    ReplyDelete
  6. Selain Blog, saya juga pernah try menulis secara online .. tak banyak dapat tetapi memang berbaloi la dari tak ada langsung =)

    anastasyea's latest post .. Video & Gambar Gempa Bumi di Christchurch, New Zealand

    ReplyDelete
  7. teruja gila!!! tapi tadak bakat derrr....

    ReplyDelete
  8. #arep_lockermonth:yup,memotivasikan diri untuk ke hadapan...

    #Miza Yusof :teruskan usaha.di mana ada kemahuan,di situ ada jalan

    # antudegil:haahkan,lagi dua ringgit jadi 888...nice number...

    #suffer8zine:menulis pun boleh menghasilkan pendapatan

    #KiD:tak tertahan bro..oh,thanks bro for the entry...

    ReplyDelete
  9. @Razis :thanks bro for the suggestion...

    @Jiji-Fify:ramai lagi lebih meriah..mereka tak tunjuk je...

    #nisa:small step will make a bigger step,tak gitu?

    #a n a s t a s y e a ;tahniah..better than nothing kan?


    #cikpia :bakat itu boleh diasuh...

    ReplyDelete
  10. whoaaa.... ex stewardess MAS rupanya.... kalau kita pandai dalam penulisan in english lebih banyak peluang buat duit internationally...

    ReplyDelete
  11. kalau karya2 sastera, boleh kasi try hantar kat dewan sastera la... pi beli majalah tu dulu, then tgk ada tak depa offer untuk penulis jemputan

    ReplyDelete
  12. Dulu aku tak percaya.. sekarang aku dah percaya.. dengan menulis je memang boleh buat duit.. kalau tak caya cuba tanya sama eyriqazz.. berapa banyak dah dia dapat hasil dari menulis dia selama beberapa trahun ni.. rasa-rasanya dah boleh buat duit muka kereta FordFiesta tu.. hehehe

    ReplyDelete
  13. GTO..
    SUKE JUGE AYAT LAST ITU.. BETUL2.. DIMANA ADA KEMAHUAN DISITU ADA JALAN DAN USAH HIRAU KRITIKAN YANG MERUNTUHKAN DAN AMBIL SEBAGAI CABARAN UNTUK BUKTIKAN... KALAU MENULIS TU MEMANG DAH SEBATI- JADIKAN PLATFORM UNTUK MENGEMBANGKAN IDEA DAN BAKAT SAMBIL MENYEKODENG AWEKS GITU..(PINJAM JUGAK..)

    TRAINLA SI ALISYA COMEL TU YE.. MANATAU LEH JADI PENULIS CILIK!!

    ReplyDelete
  14. Betul tue.. tapi buat apa pon kena istiqamah.. rezeki tak datang bergolek.. usaha tangga jaya! Keep up bro!

    http://aidiena.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails