March 2, 2011

Kemalangan Jalan Raya di Jalan Genting Klang|Kereta Terbalik

Balikje dari Sesi bergosip bersama Bro Je Jai dan Mat Joe, satu kemalangan saya saksikan  di Jalan Genting Klang, kereta sudah terbalik .Rasanya kemalangan tu berlaku sudah lebih setengah jam

Kereta terbalik dan Ambulans . Tak tahu la pasal nasib pemandu or penumpang kereta

Ramai nya reporter dan peminat ya?

Kami Bukan Mahu tolong, Kami Cuma Mahu tgk (mungkin itu dialognya kot? )
Ehh, ada KLCC laa...

Umm,mesti laju dia bawa kan? Kalau tak, takkan sampai tayar di atas. Tuhla, bila tengok gelagat pemandu Kereta di Malaysia jika dibandingkan dengan pemandu semasa di UK, bagai langit dengan bumi. Ramai yang tidak mengikut undang-undang, no wonder Saman Trafik dilanjutkan sehingga 10 March 2011. The more, the better the Income untuk JPJ, PDRM, dan sebagainya kan?

P/s : Berhati-hati di Jalan Raya. Ingatlah Orang Tersayang ketika memandu. Jangan kerna mahu cepat, undang-undang jalanraya dilupakan.

15 comments:

  1. hua...
    ngeri ye...
    pe la jadi kn kt dorang...

    ReplyDelete
  2. memang itulah sifat kebanyakan orang, hanya mampu nengok dari menolong..huhu..harapnya pemandu dan penumpang kereta tu selamatla ye..

    ReplyDelete
  3. hu hu hu.. ini la jalan yg saya selalu guna nak pi keje dulu.. rindu la pulak walaupun entry pasal accident..

    ReplyDelete
  4. Adoyaii..tuhlah yang risau. Tak kira motosikal ke,kereta ker sikap pemandu yang memainkan peranan. Suspen bro..hati-hati weh naik harley Davison tuhh

    ReplyDelete
  5. lega me dh byr semua saman :) benci tau bila kena saman ekor ni...

    ReplyDelete
  6. eh!!
    macam mana agaknya terbalik tu..
    adakah hanya filem terbaru?
    ehehe

    ReplyDelete
  7. betul tu bro.. hati2lah d jalan raya.. bagi aku kalau byr saman ni macam pembaziran jekan

    ReplyDelete
  8. tue namanyer saja nak menempah batu nisan tue...

    ReplyDelete
  9. nasib baik dah bayar saman awal-awal kalau tak, mau bercamping kat balai..

    ReplyDelete
  10. drift yg tak jadi..tu yg terbalik tur..isk3x

    ReplyDelete
  11. #hana :entahla,nampak macam ambulans tengah mengusung...

    #deAnza-wAnda:takut,kan?

    #missbby :tuhla..tengok saja ok lagi..ada pula bukan setakat tgk,siap paww lagi..teringat masa saya accident dulu ngan adik,abis diorang cilok handset dan wallet ...

    #ratna :hik3,rindu kat jalan?

    #JAI :harley davidson takde,kapcai ada..hik3..

    #Mama Zharfan:hik3,buat duit...kesian kan rakyat malaysia?tax, saman,kos sara hidup tinggi,gaji rendah,etx..yang kaya makin kayer giler,yang sederhana dan miskin terus sengsara..yey,rakyat didahulukan..

    ReplyDelete
  12. #mie :oh,ini accident betoi2..

    #Myvitrd:kadang2 samantu pun cam tak kena..i.e. kena saman di jalan yang 60km sejam..ada ke orang bawa 60km?

    #hazwani yusof:terbalik abis..

    #shah-kayrul:mungkin juga.2 kali accident,cukup menginsafkan saya..biar lambat,asal selamat..


    #siti nurkhijah:hik3,mau meriah balai polis..

    ReplyDelete
  13. PDRM belum capai target bayaran tunggakan... sebab tu dilanjutkan tempoh.. pemandu malaysia dah laa byk kena saman, suruh byr saman pun tak makan saman...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails