March 18, 2011

Nokia E7 Review | Kualiti Gambar dan Video

Nokia E7 Review kali ini ingin berkongsi kualiti gambar dan video yang diambil. No editing, just kecilkan saiz gambar jadi anda boleh menilainya sendiri kualiti gambar yang diambil dengan Nokia E7 ini ( 8 megapixel camera + MORE ) :


Mandi Manda di Sunway Lagoon
Terpukau dengan Air Terjun Buatan
Oh, Really Love this Picture..Ayu nya anak Papa
Like Mother, Like Daughter
Gambar Malam diambil dengan Flash...Not Bad..
Pemandangan Malam
French Macarons
Video bersama Nokia E7 di Sunway Lagoon. Saiz lebih kurang 100MB dan mengambil masa lebih kurang 30 minit+ untuk diuploadkan di Youtube dengan Streamyx Combo 

So far, saya berpuas hati dengan kualitinya gambar dan video yang diambil menggunakan Nokia E7. Sebagai blogger tegar dan pekerja full time, bolehla gunakan kemudahan kamera ini bagi memudahkan aksi bergambar dan merakamkan detik-detik menarik. Banyak gambar menarik yang saya ambil dan gunakannya untuk blog saya ini.

P/s : Apa pandangan anda tentang kualiti gambar/video Nokia E7 ini dari gambar/video di atas?

30 comments:

  1. Mak aih... mcm menarik sesangat!!!

    ReplyDelete
  2. hasil gambar mmg mantap.. sharp habis.. tapi broo tang pusing2 tu jgn laju bona,, poning pulak ese di buek eh,, apapun serius mmg cun gambar dia.. :)

    ReplyDelete
  3. comelnya dia possing....

    cantiklah bro gambar dia...tapi saya ni agak tak reti nak pakai nokia...lagi2 yang agak2 canggih cam tu....

    tengah nak cari hanphone baru dengan aplikasi camera yang ok juga....


    New Entry: Temubual Cikgu Shida bersama Hot.fm

    ReplyDelete
  4. sekali lagi bro kau buat aku menangis dengan review ni..petang ni juga aku g beli.. huhu.. opsss sabar dulu.. tunggu eyriqazz review habis dulu baru beli.. hahaha

    ReplyDelete
  5. not bad jugak Nokia E7 ni kan. kualiti gambar mmg cun.

    ReplyDelete
  6. cantik sangat, kualitinya memang bagus macam guna kamera dslr pulak... kiranya macam hp all in one, berbaloi baloi ngan harganya kan? huhuhu kalah Nokia N95 aye..

    ReplyDelete
  7. bestnya! kualiti pun okay. tiba-tiba terjatuh cinta dengan Nokia E7. Rasa nak beli ja.

    ReplyDelete
  8. dh mcm gmbr guna digital camera...mantooppp

    ReplyDelete
  9. Photo nya nice and the video too.. Bila record or selalu snap photo, macam mana dgn the battery life bro?

    ReplyDelete
  10. not bad!! mcm quality digicam biasa ni :)

    ReplyDelete
  11. not bad la kan? 8 megapixel... good enough 4 compact,klu zoom camne lak?

    ReplyDelete
  12. kamera 8 mp memang best lah....kamera compact sy pun 7.2 je...klu dpt hp ni dah x usung kamera dah...hehe...

    ReplyDelete
  13. #nasazfrog... :cun kan?hik3..sorry pusing2 video tu..nak tunjukkan angle yang berlainan...

    ReplyDelete
  14. #zahidah dihaz :sayapun newbie dalam smartphone ni..kata orang, alah bisa,tegal biasa..dah guna,lepastu automatik pandaila lama2...hik3..

    ReplyDelete
  15. #Myvitrd :hik3..sambar cepat2 bro sebelum malarang kak mengubah keputusan...

    ReplyDelete
  16. #e.l.i.s.s.m.i.e :jangan tunggu lama2..minta suami sponsor satu...hik3..

    ReplyDelete
  17. #sw33tdarling:yup...memang boleh tahan gambarnya...

    ReplyDelete
  18. #Halen :yup...fall in love ngan kualiti gambarnya...

    ReplyDelete
  19. #yangbaik :memang berbaloi..now,tak bawa kamera pun ,at least dah ada nokia e7 ni utk rakamkan gambar..

    ReplyDelete
  20. #arep_lockermonth :hik3..tuhla,teruja juga dibuatnya..

    ReplyDelete
  21. #Bella Enveeus :betri smartphone..normalla...one of kelemahan..kalau selalu/banyak guna applikasinya,cepatla habis betri..but compare to iPhone 4...rasanya kuasa baterinya much more better...

    ReplyDelete
  22. #Mama Zharfan :yup...bolehla bandingkan ngan kualiti gambar digi kam Sony TX5 saya..tak jauh beza..

    ReplyDelete
  23. #alongxp :kalau zoom pun boleh cuma rasnaya kualitinya/sharp gambarnya akan berkurang..some picture diatas diambil dengan zoom juga...

    ReplyDelete
  24. #aanie :tepuk dada,tanya selera..at least,kalau tak bawa kamera..dah ada back up kamera yang mudah dibawa kemana2

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails