April 7, 2011

Lelaki | Jangan Kencing Berdiri

Satu informasi yang saya pelajari ketika menghadiri kursus dari Dato' Dr. Hj Fadzilah Kamsah  adalah, Lelaki, jangan Kencing berdiri. Ok2, saya ngaku, sebelum ni memang sayapun selalu kencing berdiri.

Kenapa tak boleh kencing berdiri? Dato. Dr Fadzillah kata, even dalam Islam cakap, ada adat dalam membuang air kecil. Kajian yang dibuat dan dari segi kesihatan, antara keburukan kencing berdiri adalah :

1) Air kencing tak keluar habis dan mudah kena penyakit seperti batu karang.
2) Secret weapon akan lebih mudah kurang prestasi di 'bilik kamar' .
3) A few things lagi yang saya sudah terlupa,hik3...

Apapun, mencegah, lebih baik dari mengubati, kan?

P/s : Bolehke Perempuan Kencing berdiri seperti di gambar tu?

21 comments:

  1. Pergh!! Terasa.... beklah.. thanks for the advise.. :P

    ReplyDelete
  2. Herk!! Ape pasal tak share benda ni 20 tahun lepas? Adoi abes la "prestasi" aku nanti.. Hahahah

    ReplyDelete
  3. stylo gile pompuan tu kencing berdiri..hahahahah

    ReplyDelete
  4. ui.. bahaye..
    laki kene kuat tang tu!:D

    ReplyDelete
  5. my ustaz ckp, syaitan byk dlm toilet, kalo kencing berdiri air kencing terpercik sana sini..syaitan dah standby dekat2..luka2 kat syaitan laknatullah akan sembuh bila kena air kencing.. wallahualam!

    ReplyDelete
  6. yg sorang tu perempuan ke lelaki? musykil.. :)

    ReplyDelete
  7. erm..nak kena sampaikan kat kanda nie...thankz kongsi info....hehe

    ReplyDelete
  8. pompuan boleh kencing berdiri!! [tp sure ler akan meleleh] hahahahaha

    ReplyDelete
  9. fughhhh tak sesia aku kencing cangkong selame ni keh3

    ReplyDelete
  10. hahaha..sabor jela gambor tu

    ReplyDelete
  11. tepat menusuk kalbu. xpe2, menda baik bley cuba diubah. huhu

    ReplyDelete
  12. kalau terkencing malam pulak bagaimana ,apa risikonya...kiki

    ReplyDelete
  13. bagus2 nasihat nie...nanti bersih sahaja tandas kat sekolah2...

    ReplyDelete
  14. http://www.cekodokpunyer.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. lawak betul gambo ni...hehe..saya suka ayat no 2 tu..kihkihkih

    mmg betul, kalau kencing berdiri..tak elok utk lelaki..ehemm..somi saya pon kencing duduk tau

    sharing is caring kan cikgu

    ReplyDelete
  16. terkena sebiji dekat kepala aku.. akan cuba diperbaiki..

    ReplyDelete
  17. benda yag basic.. yang selalu kita alpa.. huhuhu.. sama laaa kita.. thanks for remind bro.. hehehee
    Menggeletar tengok Aksi Ragut Depan Mata!

    ReplyDelete
  18. hurmm..... kalau nak ikutkan memang itu yang sepatutnya tapi bila situasi seperti di tandas awam yang ramai mungkin terpaksa gak kot kencing berdiri...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails