April 12, 2011

Mee Bandung Paling Sedap di Malaysia

On the way pulang dari Pandan Indah ke rumah, sempatlah kami terjahi Tesco Ampang dan pekena :

Mee Bandung Paling Sedap di Malaysia
Yiezaa, Memang sedap. Ni kali kedua try, masih rasa nak lagi
Nyam,nyam,sungguh berselera Isteri
Pedas, Kaw, Sedap...Terbaik..

Honestly, inilah Mee Bandung yang paling sedap pernah saya try. Makanan lain pun tak kurang hebatnya. Kalau singgah Tesco Ampang, kalau berkesempatan, surely kami singgah di Restoran ini :


P/s : Jom Pekena Ikan Patin Mahal, Saudara Bean Moreno mahu belanja..

38 comments:

  1. saye tak suka mee bandung! saye suka MEATBALL!!!

    ReplyDelete
  2. Mi bandung ayah sy pn sdp.rmai customer dok ulang order je.

    ReplyDelete
  3. Slalu gak gi tesco ampang, tapi tak pernah plak makan kat warung santai nih. Thanks for da info bro, bley gi terjah kedai ni nanti ^_^

    ReplyDelete
  4. warung santai tu memang makanan dia sedap2 la...

    terbayang2 nasi goreng dia..

    ReplyDelete
  5. ya Allah kecur air liur tgk mee bandung tu. haih

    ReplyDelete
  6. wahhh, ni aku mesti terjah ni. mmg nampak best

    ReplyDelete
  7. Warung Santai memang sedap tapi tak pernah le pula cuba benda alah ni, biasanya tomyam

    ReplyDelete
  8. wah..tesco ampang tak jao dari rumah...wajib pergi cube ni

    ReplyDelete
  9. terliur tengok.. nak g cuba gakla

    ReplyDelete
  10. alamak ko buat aku laparlah tengahari ni eyriqazz.. baru nak diet..aku keluar g makan dululah.. hahaha

    ReplyDelete
  11. @y u y u Z u l a i k h a:meh eyriqazz blanje meatball di IKEA

    ReplyDelete
  12. @ stormz :kat mana restorantu?manatau ble saya terjah...

    ReplyDelete
  13. @Kancilbiru:nasi goreng?umm...blom try lagini..thanks..bolehla order nanti

    ReplyDelete
  14. @Amiera Hilton:jemput2makan...

    ReplyDelete
  15. @Matjoe :terjahla bro..hargapun OK...

    ReplyDelete
  16. @Sharinginfoz :next time bolehla cuba bro

    ReplyDelete
  17. @Nur Hawa Mohd Zin:cuba jgn tak cuba

    ReplyDelete
  18. @Myvitrd :lorr,ingatkan nak blanje lunch tadi..hik3..

    ReplyDelete
  19. Jarang pergi tesco ampang sebab crowded. Tapi sekali sekala pergi juga ikut timing yang betul nak elakkan crowded. Tapi next boleh try mee bandung ni..


    Terbaru >Kenali Telur Palsu Atau Original >Special Post : Apa Yang Menarik Tentang Air Asia >Rosdan Keropok Losong @ Ketereh

    ReplyDelete
  20. slalu je pegi tesco ampang ni sbb dkt ngan umh akk..tp x penah la p..x penah lg jmpa mee bandung plg sedap kecuali kalo kt johor..ermm
    -zati

    ReplyDelete
  21. saya suka laksa sarawak je....tu pun mesti yang kat bawah office ni...sedap....


    New Entry: A PERFECT GIFT | PEN?

    ReplyDelete
  22. huwaaaaaaaaaaa..tkecur air liur nehhh..

    ReplyDelete
  23. aduh! terliurnya..singgah gak kat Ampang Park masa balik cuti last week..tapi pekena mC D aje..

    ReplyDelete
  24. eyriqazz, sy xde restaurant. just amik tempahan for small catering je.

    ReplyDelete
  25. memang best kan mee bandung dia bro

    ReplyDelete
  26. wah,sedap nih...
    lau makan petang2 lagi sedap... hehehe

    ReplyDelete
  27. alamak br jumpa n3 nie..
    akak nak komen gak sbb rasanya mana2 mee bandung yg dah makan, mee bandung muo jugak paling sodap sbb terasa kacang tumbuknya,kuah bukan takat berminyak2 je macam mee rebus plak.. x caya? tanya mr x.. alaa yg bakal tunang 23 hb nieh.. he hee..

    ReplyDelete
  28. bila kita dah rasa makanan yang sedap confirm kita akan datang di masa akan datang...

    ReplyDelete
  29. sy pun pminat mee bandung ..kat area kami ni 2,3 warung dah pekena sume ok jer...belum kena yg xsedap..alhmdllh :)

    ReplyDelete
  30. salam kenal..

    mmg sedap mi bandung santai..sy dh brtahun2 mkn kt situ

    ReplyDelete
  31. mi bandung terbaik kat selangor ni, pegi ke restoran pak anjang bariani di section 13 shah alam, tadisma business park. kalo pure org muor mmg leh lps rindu mi bandung kat sini. - farika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang diSantai bukan versi Muor...biasanye mee bandung Muor lebih "Authentic" dan sedap. Minta "address" Restoran Pak Anjang. Nak gi cuba!

      Delete
  32. tima kasih share info..tima kasih jgk sbb sudi komen entry psl mi bandung tuh... nice to know u !! :=)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails