April 14, 2011

Perkara Yang Saya tak Suka di I-City Shah Alam

Last weekend terjah I-City Shah Alam lagi (entry coming soon) . Selain dari tak suka sekarang dah kena bayar RM10 untuk parking,salah satu perkara lain yang saya tak suka di sini adalah :


Nak Masuk Tandas pun Kena Bayar RM0.50?

Adussh,semua mahu duit...Nak masuk SnowWalk, RM25.Nak masuk tempat ada monumen Zirafah RM2.Nak masuk tempat The Biggest Reptile Collection, duit, Nak main pancing itik, duit. Umm.... Banyak perkara diperbaiki sejak first time singgah sini but it seems it will turn normal people like us away from this place....Maybe I-City should put the tagline : " No money, Don't Come here Plzzzz...."

P/s : Sepanjang 4 kali saya terjahi I-City Shah Alam, tak pernah ternampak tourist dari luar negara  datang sini, Umm, kenapa ya?

45 comments:

  1. rumah sewa dekat je dengan i-city tapi masih tak ada keinginan untuk pergi. mungkin juga sebab bayaran-bayaran semua ni. terlalu mahal, tapi iyalah untuk menampung kos yang rasanya terlalu besar untuk i-city ni

    ReplyDelete
  2. masuk tandas pun 50sen? patut boleh dapat 1bungkus tisu plastik. melampau la buat duit sungguh tempat ni. fa pun baru sekali je pergi. parking je dah rm10. makan dlm tu mahal. snowwalk tu ingtkan rm25. dah naik rm35? ishh3...

    ReplyDelete
  3. sekali je datang sana...
    lepas tu, x kpt..
    ehehehee

    ReplyDelete
  4. mahalnya nak masuk snowhouse rm35..
    rasanya di genting higland,rumah snow house pun harganya tak macam itu.

    btw tq for the info..rasa malsa nak pergi pulak.
    parking mahal.masuk tandas punrm0.50.
    hurm baik pergi genting higlands.

    ReplyDelete
  5. sebenarnya tak ada apa pun kat iCity tu..

    ReplyDelete
  6. Sblm ni pergi bayar RM10/car utk entrance dan dpt kupon utk masuk antara 2 tmpt kan...

    Agaknya kos renovation baru2 ni sgt mahal. Dia nk cover blk kos tuh.

    Part masuk tandas tuh.. Huh! Beramai2 la pakat kencing kt pokok lampu dia tu jeee.

    P/s: masuk Carrefour/Tesco pn free parking. Nk kencing pn free.

    ReplyDelete
  7. no money - don't come in... ;p

    ReplyDelete
  8. wah.. sume kena caj ni.. mujur la su dah pegi sekali. cukup la sekali, may be akan pergi dlm 2 3 tahun lagi.. hehe

    ReplyDelete
  9. wah dh 4x ..sy tk sempt pegi lg..tp tula dgrnye mcm2 charge ..pegi safari night kt jusco setiawangsa je la..ehhehe

    ReplyDelete
  10. mahal tuh...50sen utk masuk tandas..tuh belum kira nak masuk bapa kali...hadoiii....

    ReplyDelete
  11. nak masuk TOILET sampai LIMA KUPANG.... mahalnyeeeee

    ReplyDelete
  12. Macam mana le nak mengalakkan ramai org datang kalau ini le caranya

    ReplyDelete
  13. NO MONEY NO TALK of going to i-city.... he he.....

    ReplyDelete
  14. memang melampau bro.. aku pon baru g minggu lepas.. tapi takda pulak yg kena bayar RM0.50 sen ni.. rasa baru letak kot..

    Ni tandas yg dekat dengan surau tu ke?

    Surau pon macam nak tak nak je buatkan

    ReplyDelete
  15. Tak pernah ada keinginan untuk pergi...hehe..sbb kak jie bukan kelkatu nak cari lampu

    erk.. agaknya sbb kak jie tourist dari luar negata kot...ehemmm...

    ReplyDelete
  16. mahal betul charge tu tandas. selalu 30sen je.

    ReplyDelete
  17. yerlah maser sy pegi tuhari pon langsung tak terserempak ngan tourist dari luar..tertanya gak kat mr hubby,tak sangka cikgu pantun terfikirkan sama...:)

    ReplyDelete
  18. dulu mase free je slalu p... skang x pnah gi lg.. kdekut.. hehe

    ReplyDelete
  19. @arep_lockermonth:umm,tak patut,tak patut...

    ReplyDelete
  20. @Fitri Karim:yup..salah satu faktornya..namun caranya tak kena..parkingtu sepatutnyatak dibayar..bila orang dah kena byr situ..dah mula bengang,mood tak happy,dah takde selera nak main yang lain2 lagi..Contohila apa yang Genting Highlands buat...bas murah,skyway murah...sampai atas tu barula diorang charge...

    ReplyDelete
  21. @cikpuanhady:bolehj3..duit oversea kan mahal...

    ReplyDelete
  22. @Shafa:ehh,silap..snowalk rm25..tak silap saya snowalk di genting rm15je rasanya....tuhla,semua mahu buat duit...hampeh betoi...

    ReplyDelete
  23. @mie :tuhla..cam tak berbaloi je....parking memang mahal...lepas ni mungkin dia buat ikut jam pula...ummm..macam2...

    ReplyDelete
  24. @sarah :agree..genting highlands better..tempat menarik...bayaran pun berbaloi dengan apa yang diguna...parking takyah bayar,toilet pun free,nak main or tk main,byk lagi hal lain ble buat sana...

    ReplyDelete
  25. @karipapsayur:betoi2....memang tak puas hati..tuhla..bila buat sesuatu tidak ambil feedback dari pengguna..tak lama lagi kalau berterusan,jadi ghost town la tempat ni..

    ReplyDelete
  26. @Suliana:tuhla..first time pergi memang teruja..parking 2 ringgit..orangpun ramai..meriah....nowww.....semua mahu chargeee....money,money,money...

    ReplyDelete
  27. @mama tisya :haahla..dekatje ngan rumah..kena bawa alisya pi safari jusco setiawangsani..boleh tgk peserta af skali..hik3..

    ReplyDelete
  28. @AYuNG :hik3..byk kali abislaa..

    ReplyDelete
  29. @hazman aka species1980:yup..dahla ni kat kedai yang jual selipar etc..aku rasa untung dari toilet tu lagi byk dari dia jual barang2tu...

    ReplyDelete
  30. @Sharinginfoz :yup..no wonder everytime saya singgah dah semakin nampak berkurangan yang datang..pelancong asing,jauh sekali...

    ReplyDelete
  31. @cikpia:zaman moden..semua kena ada duit.

    ReplyDelete
  32. @Myvitrd :tak..ni tandas kat iwalk..kat salah satu kedaitu..aku rasa ada a few kedai yang buat camni...untung atas angin laa katakan...

    ReplyDelete
  33. @Kujie :hik3..mungkin juga..time kak jie dtg nanti dia kena siapkan carpet merah..hik3..just kidding...

    ReplyDelete
  34. @Miza Yusof:nak untung cepat...

    ReplyDelete
  35. @♥ Che NamNam ♥:haah..pelik juga..coz dgr,ni antara tempat paling menarik di selangor,but why no tourist luar dtg?Ummm...

    ReplyDelete
  36. @Cik Nursya :every rm count..kesian la kat restoran2 kat dlm tu...less people come,means less income for them...ummm...

    ReplyDelete
  37. sy tau sbb apa tourist tak datang. sbb kat negara dorang pun dah ada i-city. masa krismas sebulan lampu2 cantik menghiasi jalan2. kedai2 dgn perhiasan yg lg superb. ada satu tempat nama winter wonderland. serupa fun fair pun meriah dgn lampu. yg penting masuk FREE. main kena bayar.

    so dtg msia setakat tgok lampu mcm ni bg dorang takde apa faedah pun. takde cabaran. ketenangan jauh sekali.

    tu la pasal takde tourist kat sana.

    nak feeling2 main snow pun dorang dah ada yg real. setakat snowwalk yg tak seberapa tu bg dorang. apalah sgt. dorang lg nak elak pakai baju tebal2. leceh.

    ReplyDelete
  38. sekarang sume bayar...
    nasib baek dah masuk awal2 dulu time baru bukak..time tu free lagi..lepas tu dah xde la nak datang dah

    ReplyDelete
  39. semua pun kena duit.. sbb tu yg dah lama tak pg sana.. padahal depan umah je =_=

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails