May 31, 2011

Tempat Menarik di Johor Bahru

Tempat Menarik di Johor Bahru. Umm, bakal bercuti ke Johor Bahru minggu depan. Last time terjahi Johor Bahru masih belum puas, masih banyak tempat yang belum diterjahi, makanan yang belum dirasai dan pengalaman yang menarik  untuk dinikmati.

Johor Bahru City Square

So, readers especially yang asal Johor dan pernah bercuti di Johor, need ur help/suggestion :

@ Tempat Menarik untuk diterjahi di Johor Bahru selain dari Danga Bay, Johor Bahru City Square,.

@ Tempat Makan yang best dan sesuai diterjahi di Johor Bahru.

@ Other things to do di Johor Bahru.

Antara tempat menarik di Johor Bahru yang pernah kami singgah  :

- Lebih kurang setengah jam dari Johor Bahru-



22 comments:

  1. new shopping komplex @JB, KSL... harga berpatutan kot...

    ReplyDelete
  2. tpt menarik: putri harbor, nusajaya lawa kalo ambik gmbr, hutan bandar mpjbt (tpt main lyang-lyang), the zone, muzium sultan abu bakar(slps danga bay).

    tpt mkn: hutan bandar mawar, singgah selalu, malay village, stulang, damai seafood, steamboat dataran jb.

    ReplyDelete
  3. Hi Eyriqazz,

    mebi u can try restoran singgah selalu http://www.restoransinggahselalu.com/contact.html
    - Restoran Anjung Warisan Johor http://www.facebook.com/pages/Restoran-Anjung-WarisanJohor-Bahru/166160710101413

    - pg shopping dkt duty free zon Stulang laut (boleh tgk skali ade org asli laut tinggal dkt area situ)

    - jln2 kt area istana lama dpn pantai lido (rmai tourist dtg situ)

    ReplyDelete
  4. Kalau pasal makan2, nak sedap kat area2 Pasir Putih P.Gudang.. itu kira yg paling dekat. Jika breakfast pulak, roti kacang pool area2 bandar (depan Wisma Persekutuan)..not sure ada lg ke tak. Tapi kalau U takde masa utk gi tempat2 tu semua, I rasa Jusco Tebrau is the best suggestion, sbb makanan yg terjual di restoran2 kat sana pun sedap2 jugak 4 example di Black Canyon, Nando's & pelbagai lg.

    p/s : Semua apa yg I cadangkan ni ada entry bergambar di blog I dlm label : JLN2 CARI BOYFRIEND/JALAN2 CARI MAKAN.. just google search saja yep! Ok.. enjoy yr day!

    ReplyDelete
  5. last sekali me pegi JB, last 5 years kot, tu pun sbb ada seminar heheh

    ReplyDelete
  6. Salam.. Saya ada beberapa cadangan tempat2 makan yg sedap di JB :
    1) ABC Special (medan Selera Larkin Bomba), 2)Lamb chop (Restoren Nurfifin, Medan Selera Larkin Bomba, Susur 5, Jalan Tun Abdul Razak), 3)Kacang Pool Haji (Medan Selera Larkin Bomba, Susur 5, Jalan Tun Abdul Razak), 4)Hj Wahid Mee Rebus, Plaza Angsana JB, 5)Restoren makanan laut Senibong, Permas Jaya, 6)Restoren Malay Village, Nusa Bestari, 7) Satay Warisan Wak Radol, Jalan Kempas Highway Pasir Gudang.

    Selamat bercuti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gud information .... bagus2

      Delete
  7. ooh...turun johor rupanya..kalo tersinggah tangkak boleh shopping kain..hehee

    http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2011/05/minum-pagi-kami-ditaja-eyriqazz.html

    ReplyDelete
  8. pehh..dah 2tahun aku tak gi jb bro..last pegi pon gi buat installation LPS kt Cp station petronas..takkan aku nak suggest ko pg sna lak kan?..kihkihkih..

    ReplyDelete
  9. wah! banyak tempat menarik di Johor yer.
    Dah lama tak pergi sana, kali terakhir pergi pada tahun 1993 ... memang lama sungguh. Masa tu pergi Kursus Asas ... kat Ayer Hitam...
    Kalau ada peluang nak juga pergi lagi... bercuti dengan family pulak...

    ReplyDelete
  10. hye..saye orang jb...=))
    jb banyak tempat makan best...
    1st boleh cube kacang pool dekat medan selera larkin bersebelahan dengan bomba...chicken chop hutan bandar yang memang sedap dan murah..steamboat dataran..

    kalau teringin nak cari barang barang lame..boleh pergi bazar karat jb@ bazar jb...barang baru pun ade..dekat dengan city square jugak..start bukak pukul 7 malam...


    have fun..=)

    ReplyDelete
  11. saya pun lama tak jengok JB. Nama je org Johor. Pas abis blaja kat JB..dah tak jejak kaki kat sana..Tunggu entri eyriqazz je la pas ni. :)

    Jom baca ni :Layan Hati dengan Pizza Hut..

    Jom baca ni :Clinique..bukan klinik tau..

    ReplyDelete
  12. banyak info tentang bandar JB kat sini nampaknya, bagus juga untuk kak aya yang belum pernah sampai sana.

    ReplyDelete
  13. @^ai-mie : 아이-미^ :thanks for the suggestion...

    @sharifah athirah izyan:thanks a lot..semua tmpt menarik tu....

    @stormz :thanks..InsyaAllah,kalau sempat akan terjahi...

    @Miss Mirror:thanks..byk tempat boleh diterjahi ni...

    @Mama Zharfan:hik3...Jom terjahi Johor

    ReplyDelete
  14. @Nur-nba :thanks for the suggestion..wah,makin meriah la percutian saya kali ini...

    @MamaYatie :thanks for suggestion....

    @Yutaka Mushimura:hik3..tak pastila pula..bapa mertua yang bookingkan....

    @J.M.R :hik3..jom terjahi johorrr....

    @yangbaik:pergila..okla juga bercuti di Johor Bahru ni

    ReplyDelete
  15. Pertama kali g sini aku dah tersesat giler2..seb baik ada gps..selamat sampai jugak kat JB

    ReplyDelete
  16. #aien.. :thanks for the suggestion..

    #hanani:InsyaAllah,akan dikongsi2 pengalaman nanti

    #Kak Aya :yup..byk tempat menarik di Johor Bahru ni...

    ReplyDelete
  17. Dkt mana ada hotel 5 bintang?kami pergi ke sana pada 21 disember tak tau lagi hotel yg mana nak didiami.

    ReplyDelete
  18. Dkt mana ada hotel 5 bintang?kami pergi ke sana pada 21 disember tak tau lagi hotel yg mana nak didiami.

    ReplyDelete
  19. Menarik la .. ada peluang tahu pasal tempat2 menarik di JB & tempat makan yg best terutama yg dtg dr negeri lain tentu nak kan yg kelainan. Tqs

    ReplyDelete
  20. hotel 5 bintang??? thistle hotel.. btl2 kt tgh bandar.. menghadap laut dan bleh nmpk singapore.. plg dkt ngan dataran bandaraya.. bleh nmpk jam besar hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi