June 1, 2011

Lake City Phase 3 | My 1st House Dah Almost Siap

Alhamdulillah, Our 1st House yang dibeli pada tahun 2008 kita almost siap. Lake City Phase 3, inilah pemandangan Condominium kami itu yang sempat diambil :

Lake City Phase 3, Platinum Victory,Setapak
Serba Kuning...

Alhamdulillah, tercapai juga hasrat memiliki rumah sebelum Usia mencecah 30 tahun (5 years to go...Hik3)

Cepat betul kan harga Property naik di KL ni kan? Condo Lake City Phase 3, 1313 Square Feet yang kami beli pada tahun 2008, masatu harganya RM267,550 termasuk dengan satu Parking extra. Now, Unofficial check on market price, sudah mencecah RM350K+. Sila perbetulkan andainya silap...

P/s : Plan nak sewakan Condo ini bila dah siap nanti. Any suggestion camne mahu sewakan? Mat Joe, meh tolong eden.....

9 comments:

  1. nanti dah siap, banyak ler agen dtg offer service.. macam PV8 umah my SIL...

    ReplyDelete
  2. aish.. mahal betul.. dah sama rege ngan rumah atas tanah :-p

    ReplyDelete
  3. Dekat KL, kejap je harga rumah dan tanah naik. Memang berbeza dari kat kawasan luar bandar ;D

    anastasyea's latest post .. Tangan Bengkak Masuk Angin

    ReplyDelete
  4. eh..dekat dengan rumah saya ler..

    ReplyDelete
  5. iklan dekat mudah. kalau ada agent mau tolong, ko mintak di cari penyewa yg sanggup bayar extra rm100 dari rate yg ko nak sewa. so that comission 1 month agent makan ko dah top up balik dgn increase on monthly rent.

    apapaun tahniah dah ader umah sendirik

    ReplyDelete
  6. rumahku syurgaku

    kalau nak disewakan carilah penyewa yang berhemah... kalau tidak rosak rumah, sayang ler.

    ehe eh cam tak percaya pulak... betulke belum 30 ...

    ReplyDelete
  7. wah! syoknyee dah ada rumah snediri. i also dream to have one properties kat area sini. unfortunately, masa i call tu sume dah sold out! selling fast katanya! inshallah klu kawasan ni for sure mesti akan ada yang nak menyewa, trust me. i tau kawsan ni. anyway, all the best dalam pencarian tenant ye:)

    ReplyDelete
  8. ooo, kat situ rupanya umah eyriqass nanti..dkt la ngan ospital colombia asia ngan mall yg nak bukak tu....sure nanti boleh sewakan mahal...

    ReplyDelete
  9. dah nak siap of coz value dah naik.nak plak tanah KL..hehee..congrates! liabiliti dah bertambah..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails