June 28, 2011

Makanan Orang lepas Cabut Gigi

Huk3, memang perit lepas cabut gigi bongsu ni. Nak makan pun susah. Nak makan pun kena berpantang. Panas tak boleh,sejuk tak boleh, susah makan pun tak boleh. Huk3, so inilah antara makanan eden time lepas cabut gigi ni :


Bubur Ayam Mcd...Telan je laa..

Better than takde kan?

Cabut gigi bongsu memang sakit.Lagi sakit dari cabut gigi geraham. Demam pun masih belum kebasni. Nak menulis pun takde mood mana,dikuatkan semangat juga,kan nanti ada Orang Nak take over blog ni pula. 

17 comments:

  1. kesian dia... org kata lepas cabut gigi jgn makan panas2, kena yg sejuk spy gusi jadi beku -

    ReplyDelete
  2. bubur mcd tu dah cukup sedap dah dari nasik lain..:)

    ReplyDelete
  3. setiap waktu makan,bubur ayam McD,boleh pokai jugak.huhu

    ReplyDelete
  4. sempat lagi blogging kejap :P

    ReplyDelete
  5. memang seksa--tapi tak de lah sakit mcm lps bersalin ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  6. pergghh..sakit gigi makan bubur macD/ huhuhhu

    ReplyDelete
  7. bersyukur atas nikmat Allah...smuga cepat baik sakit giginya...

    jom ke blog saya nak mintak tolong sikitttt jek...tq!!!

    ReplyDelete
  8. semOga cepat sembuh..

    ngee~ sakit gg mmg giler azab r.. ade yg smpai n buke mulut, bercakap n mkn pOwn xbOleyh..

    ReplyDelete
  9. dah lama tak makan bubur ayam mekdi..

    ReplyDelete
  10. Memang betul...seksanya lepas cabut gigi bongsu...4 hari pantang makan makanan yg keras2....lepas tu terpaksa la makan bubur McD yang super tak sedap!

    ReplyDelete
  11. takpe bro..
    bubur mcd pon sedap jgk tu..

    ReplyDelete
  12. tapi org kata elok makan eskrem or menda2 sejuk tau, cepat kecutkan gusi...

    ReplyDelete
  13. #Amie :bolehke makan yang sejuk2?

    #aNaYaNa:huk3..senang dan kena dengan taste saya

    #Rozuan Ismail:betoi jugak tu

    #Fara:hik3,dah nama pun blogger tegar

    #Mama Zharfan :betoi2..mana boleh lawan pengorbanan seorang ibu melahirkan anak...mama zharfan punya ayat sebiji macam wifey cakap last week...memang ada chemistry la MZ ngan wifey ni...

    #Jalut :Syukur..Ada juga makanan utk dimakan...

    ReplyDelete
  14. #yantz-yeem:thanks..betoi tu...

    #puan nina:favourite wifey ni...

    #Cik Diana:tuhla..demam2 ni pun x kebas lagi..nak makan pun kurang berselera...

    #Alexandriana Alia:hik3,mengidam ke?

    #Blogberry Emry:hik3..memang kena berpantang..tapi sayani langgar juga...hik3,lain padang ,lain belalng..for me,bubur mcd kenala dengan citarasa saya

    #SyUhAdA:tuhla..better than nasi kosong

    #Bionic women:oh ye ke?baruje lepas pekena jus buah epal ais tadi..hik3...

    ReplyDelete
  15. Betul ke boleh makan or minum sejuk? Tadi pesan doctor tak boleh makan yg panas" je :-)

    ReplyDelete
  16. aku br pas operate gigi bongsu semalam...bl ubt bius abis walaupun dah mkn ubt tahan skt yg doc ks mmg tak leh thn rs dia...alih2 aku tambah mkn postern sebiji...baru reda skt tu...dah reda tu aku bantai minum air ais...dah la lapo kan haus sgt2...tu pun minum milo ais n cecah roti...sedih siot tak leh mkn nasi...bubur mcd pun tak leh msk tekak...lapo sgt2...nk mkn nasi...wa3x...lg pulak loya tekak asyik rs darah sendiri jer...cm arap2 tak kene infection lar...nie baru yg blh kiri ada satu lg belah kanan nak kene operate gak...adoiila...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi