July 19, 2011

Couple Spa Treatment at Nuphase Beauty, Subang Jaya

On my wife birthday, saya temankan dan belanja wifey buat Spa treatment di Nuphase Beauty, Subang Jaya. Special thanks to Milkadeal, dapat beli pakej Spa 3 Jam hanya RM48 instead of RM480. Fuhh, mana nak dapat tu kan?


To cut the story short, lepas dah booking, dalam pukul 4 petang sampailah di Nuphase Beauty, Subang Jaya. First impression, customer service bagus. Siap Yokie (Salon Manager/Owner) sendiri yang memberikan layanan dan penerangan. Time ni bawa Alisya sekali, harap-harap dia tak meragam la. Yerla, 3 jam treatment, nak hantar ke babysitter,diapun ada hal hari tu.
Nuphase Beauty, Subang Jaya
Couple Room. Duduk sebelah-sebelah, Alisya pula bawa hal sendiri. Good girl laa anak Papa

1st Treatment : Aromatheraphy Hot Stone Massage

Fuhh, memang terasa panas badan bila diletakkan Hot stone. Pastu diurut-urut badan ini. Rileks dan Santai, terasa hilang lenguh-lenguh badan. Urutannya pun best. Hik3, Isteri pula yang sibuk ngusik2 eyriqazz.Sejam tu rasa cam cepat je berlalu. Lentuk dan terlena dibuatnya."Hot stone massages treat health conditions such as muscular aches, arthritis and insomnia"


2nd Treatment : Eye+Vitamin C Treatment
Masani dia letak apa ntah di mata. Tapi cool la. Pastu di letakkan di pancaran cahaya. Wifey cakap bagi melonggarkan liang-liang kulit mati di muka. Panas la juga rasa muka ni. "Vitamin C reduces inflammation of the skin and boosts the efficacy of sunscreen"

3rd Treatment :  Extraction
-Lepas diurut-urut muka n letak apa ntah, time extraction. Fuhh, sakit juga bila dia picit2 nak removekan blackhead di hidung dan muka. Sakit tapi sedap. Hak3, syokkkk.

4th treatment : Facial
- Ni part paling eyriqazz suka. First time buat facial treatment. Wakakaka,siap wifey perli, Papa buat facial, hanttuuuu. Syook bila disapu2 cream, sejuk, sedap, dan terlena. Wifey cakap siap berdengkur lagi. Hak3, syokk ooo, no wonder laa ramai wanita suka buat Facial treatment. Nak buat lagi laa pasni.

5th  treatment : Neck treatment + Ear Candling
- Bestt, diurut2 tengkuk ni sambil buat ear candling. Rasa geli2 telinga ni. Tapi, bestt. Segar skit telinga, berdesing pun cam kurang.

Fuhh,sekejap je 3 jam rasanya. Memang best dan terbaik. Wifey pun suka gile. Terimakasih anak Papa, Alisya kerana sepanjang 3 jam tu tak buat perangai. Pandaije dia buat hal sendiri, ke sana ke mari. Sayang Alisya.


Isteri tersenyum sampai ke Pipi..Terbaik. Highly recommended. For men ,sorang-sorang xble ya. Kena bercouple baru ble buat treatment di sini.

Once again thanks Milkadeal and Nuphase Beauty. Memang deal yang Awesome.Really enjoy it. Pemilik salon yang peramah. Plus takde pula nak promote lebih2 n paksa datang lagi. Ni yang kita mahu, kalau benda tu bagus, takyah nak paksa-paksa pun kami datang. Check out Afra Yuri experience : Spa treatment at Nuphase Beauty


Nuphase Beauty

23A, Jalan USJ 10/1D, UEP Subang Jaya, Subang Jaya, Selangor
Phone: +603 5635 4060/012-2999342

15 comments:

  1. kalau say ni duk kat kl lagi mesti sy akan pegi sana jugak...bestnya wat spa....

    ReplyDelete
  2. su pun suka bab2 spa ni.. tapi time prgnt blh pegi kah?? mana ada spa RM 48 cam tu kan.. untung beul..

    ReplyDelete
  3. sy pun penah beli voucher spa milk a deal..mmg berbaloi kan

    subscribe le jugak, groupon, mydeal, mydealmates, i love discount..:)

    ReplyDelete
  4. bestnya.. anak pun baik je ek.. harap2 umi pun dapat beli something for anniversary nnti dari Mik A Deal..

    ReplyDelete
  5. mmg besh lepas 2-3 jam di urut2

    ReplyDelete
  6. oh best yeeeeee.. kena try jugak lain kali... hsbd pun dah cakap kena g spa..

    ReplyDelete
  7. memang best offer dari Milkadeal ni..MDT pun penah terai sekalik!


    errr..err..yg urut eyriqq tu pompuan jugak ke??? :D

    ReplyDelete
  8. heheheee .. kita pun beli gak! no komen ler!

    ReplyDelete
  9. terbaiklah ..cara layan isteri yg patut diteladani

    ReplyDelete
  10. memang besh pegi spa--ari tu me pun beli dari milka deal ni, kat kota damansara :) me suka yg ada scrub+urut2 :)

    ReplyDelete
  11. hehehee... urut couple laki bini yeaaa... hehheee

    ReplyDelete
  12. kalo gi spa mmg mesti teringin pegi lagi..dilayan macam puteri..oppss..macam putera..ahaks!

    ReplyDelete
  13. offer milkadeal nie ....memang berbaloi dan murah giler...tapi kena pandai servis dan timing...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails