July 26, 2011

Ole-Ole dari Sabah

Hik3, ini gara-gara pengaruh Mr. Jocko, first time bawa pulang ole-ole ni dari Sabah :

Seafood, nahh, penuh satu Sink..

Worth RM100+, Memang murah seafood di sana, sekilo ikan kerapu baru RM8

Memang sesuai, besok mak mertua sampai, bolehla merasa masakan sedap2 ala Kelantan...Hik4...

27 comments:

  1. Sedapnya and nampak fresh sungguh seafood tu. Tak nak jemput join ke?

    http://boisanerd.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. kalau aku sampai boleh tak? hahahaaaa

    ReplyDelete
  3. nikmatnyaaaaaaa...! makan seafood di Sabah memang best! rumpai tu tak tapau ke? :-)

    ReplyDelete
  4. wah tu dia...
    siap bawa balik yg lom masak
    mmg sabah syurga seafood kan

    ReplyDelete
  5. Salam,

    yeyyyy ok masak sedap2 tau, malam nanti datang rumah, hehee :D


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  6. waaa ada ketam tue...sedap aihh

    ReplyDelete
  7. wah esok sy nak ke sabah.. mau try seafood sana plak la..

    ReplyDelete
  8. saya pernah pergi KK dan sandakan. seronok shopping kat pasar philippine.Beli udang galah kat sandakan.mmg murah berbanding semenanjung.balik beragih umah mak dan mertua.mmg puas hati..

    ReplyDelete
  9. Dari sabah ke bro semua seafood tu bro.. tak busuk ke naik kapal.. hehehe

    ReplyDelete
  10. hurmmm.... besok lepas keje aku singgah umah yea... nak makan2x seafood fresh tue... ;-)

    ReplyDelete
  11. banyak tu... ni yg tetiba teringin nak jd jiran Eyriqazz... ;)

    ReplyDelete
  12. superb! fresh lagi tuh...sedapnya!!

    ReplyDelete
  13. bestnyeeee...semua fresh2 lagi...

    ketam tu buat masak bercili, sedapnye...

    ReplyDelete
  14. #Myvitrd : tak bro..dah pek cantik2 masuk dalam kotak ais tu, letak ais dan dibungkus....masuk dalam kargo...semalampun dalam 45kg je total beg kami...ble dlm 60kg..next time kena shoppping byk2 lagi...

    ReplyDelete
  15. wah, ketam nampak menyelerakan. huhu tengok je la nampaknya, makan tak bleh, alergik.

    ReplyDelete
  16. kalau abg ipar kte gi sabah atas urusan kerja mesti bwk blk udang..besar2 lak tu

    ReplyDelete
  17. err..err..nak bg seafood ni pd MDT ke?? :D

    ReplyDelete
  18. meanriknyer.. saya ni peminat seafood nombor satu.. :D tiap2 hari makan pun tak kisah

    ReplyDelete
  19. nk tny.. time u bwk blk seafood tu..naik flight ape? My sis naik airasia...ketam x lepas...sabar je lar.. kalau naik mas..agak2 lepas tak ye?? lps tu..hand carry atau masuk ke tpt luggage?

    ReplyDelete
  20. #Suzaiha :Naik MAS..bungkus dalam kotak putih ais tu siap2 n bawa masuk tempat luggage..ehh, kawan saya aritu pun naik Airasia ok je katanya...

    ReplyDelete
  21. x tahular.. smlm my sis terpaksa bukak blk kotak n keluarkan semua ketam yg dia dh beli tu..cuma dpt bwk blk udang, ikan, sotong jer...org Airasia tu siap ckp kalau kat sini lps, takut kat KL x lps nnti... kalau konfem MAS boleh, boleh saya bawakan esok.. ;)) thanks 4 da info.. jap! u letak ais kering tak dlm box tu? mana nk dpt ekk kat kk ni? takut cair plak kalu ltk ais biasa.. anyway, thanks 4 da info....;))

    ReplyDelete
  22. #Suzaiha:saya letakkan ais biasaje..seperti di gambar di atas...ais kering tak taula mana nak dpt..saya aritu minta tolong mamat yang kerja kat pasar tu je..kasi upah dia rm20 utk cari kotak,ais,bungkus etc..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails