saya pernah pergi KK dan sandakan. seronok shopping kat pasar philippine.Beli udang galah kat sandakan.mmg murah berbanding semenanjung.balik beragih umah mak dan mertua.mmg puas hati..
#Myvitrd : tak bro..dah pek cantik2 masuk dalam kotak ais tu, letak ais dan dibungkus....masuk dalam kargo...semalampun dalam 45kg je total beg kami...ble dlm 60kg..next time kena shoppping byk2 lagi...
nk tny.. time u bwk blk seafood tu..naik flight ape? My sis naik airasia...ketam x lepas...sabar je lar.. kalau naik mas..agak2 lepas tak ye?? lps tu..hand carry atau masuk ke tpt luggage?
x tahular.. smlm my sis terpaksa bukak blk kotak n keluarkan semua ketam yg dia dh beli tu..cuma dpt bwk blk udang, ikan, sotong jer...org Airasia tu siap ckp kalau kat sini lps, takut kat KL x lps nnti... kalau konfem MAS boleh, boleh saya bawakan esok.. ;)) thanks 4 da info.. jap! u letak ais kering tak dlm box tu? mana nk dpt ekk kat kk ni? takut cair plak kalu ltk ais biasa.. anyway, thanks 4 da info....;))
#Suzaiha:saya letakkan ais biasaje..seperti di gambar di atas...ais kering tak taula mana nak dpt..saya aritu minta tolong mamat yang kerja kat pasar tu je..kasi upah dia rm20 utk cari kotak,ais,bungkus etc..
Sedapnya and nampak fresh sungguh seafood tu. Tak nak jemput join ke?
ReplyDeletehttp://boisanerd.blogspot.com
best kan..mmg murah nie!
ReplyDeletekalau aku sampai boleh tak? hahahaaaa
ReplyDeletenikmatnyaaaaaaa...! makan seafood di Sabah memang best! rumpai tu tak tapau ke? :-)
ReplyDeleteyum yum sedapnya seafood :)
ReplyDeletewah tu dia...
ReplyDeletesiap bawa balik yg lom masak
mmg sabah syurga seafood kan
Salam,
ReplyDeleteyeyyyy ok masak sedap2 tau, malam nanti datang rumah, hehee :D
www.yanmieonline.com
waaa ada ketam tue...sedap aihh
ReplyDeletewah esok sy nak ke sabah.. mau try seafood sana plak la..
ReplyDeletesaya pernah pergi KK dan sandakan. seronok shopping kat pasar philippine.Beli udang galah kat sandakan.mmg murah berbanding semenanjung.balik beragih umah mak dan mertua.mmg puas hati..
ReplyDeleteDari sabah ke bro semua seafood tu bro.. tak busuk ke naik kapal.. hehehe
ReplyDeletehurmmm.... besok lepas keje aku singgah umah yea... nak makan2x seafood fresh tue... ;-)
ReplyDeleteseafood sebar mmg best
ReplyDeletewah beso nyeeeeeeeeeeee
ReplyDeletebanyak tu... ni yg tetiba teringin nak jd jiran Eyriqazz... ;)
ReplyDeletesuperb! fresh lagi tuh...sedapnya!!
ReplyDeletebestnyeeee...semua fresh2 lagi...
ReplyDeleteketam tu buat masak bercili, sedapnye...
#Myvitrd : tak bro..dah pek cantik2 masuk dalam kotak ais tu, letak ais dan dibungkus....masuk dalam kargo...semalampun dalam 45kg je total beg kami...ble dlm 60kg..next time kena shoppping byk2 lagi...
ReplyDeletewah, ketam nampak menyelerakan. huhu tengok je la nampaknya, makan tak bleh, alergik.
ReplyDeletekalau abg ipar kte gi sabah atas urusan kerja mesti bwk blk udang..besar2 lak tu
ReplyDeleteerr..err..nak bg seafood ni pd MDT ke?? :D
ReplyDeletemeanriknyer.. saya ni peminat seafood nombor satu.. :D tiap2 hari makan pun tak kisah
ReplyDeletenk tny.. time u bwk blk seafood tu..naik flight ape? My sis naik airasia...ketam x lepas...sabar je lar.. kalau naik mas..agak2 lepas tak ye?? lps tu..hand carry atau masuk ke tpt luggage?
ReplyDelete#Suzaiha :Naik MAS..bungkus dalam kotak putih ais tu siap2 n bawa masuk tempat luggage..ehh, kawan saya aritu pun naik Airasia ok je katanya...
ReplyDeletex tahular.. smlm my sis terpaksa bukak blk kotak n keluarkan semua ketam yg dia dh beli tu..cuma dpt bwk blk udang, ikan, sotong jer...org Airasia tu siap ckp kalau kat sini lps, takut kat KL x lps nnti... kalau konfem MAS boleh, boleh saya bawakan esok.. ;)) thanks 4 da info.. jap! u letak ais kering tak dlm box tu? mana nk dpt ekk kat kk ni? takut cair plak kalu ltk ais biasa.. anyway, thanks 4 da info....;))
ReplyDelete#Suzaiha:saya letakkan ais biasaje..seperti di gambar di atas...ais kering tak taula mana nak dpt..saya aritu minta tolong mamat yang kerja kat pasar tu je..kasi upah dia rm20 utk cari kotak,ais,bungkus etc..
ReplyDelete