August 28, 2011

Bazaar Ramadhan Marang, Terengganu

Dah berada di Terengganu ni, semalam sempatla terjahi Bazaar Ramadhan Marang, Terengganu. Fuhh, walaupun dah ramai peniaga yang tidak berniaga, tetap meriah. Makanannya pun memang menyelerakan :


Still Meriah

Gerai Roti John Pakcik ni dikerumuni ramai. Isteri sempat beli sebiji, memang sedap

Air sudah kemestian di mana-mana Bazaar Ramadhan

Ayam Percik, Ayam Madu. Memang sedap

Ayam Golek

Kuih Muih yang pelbagai rasa dan murah-murah

keropok Lekor. Tertunailah hasrat di hati..Perghh..terbaik keropok terengganu

Satar dan Otak2..Pun sedap

Donat untuk Alisya. Agak-agak KL ble dapat ke 3 biji RM1?

Pau Kacang RM1 4 biji

Rambang mata dibuatnya

Pulut Lepa @ Pulut Panggang..Sedapp

Namun sayang, hasrat di hati nak pekena NekBat, Sotong Sumbat tidak kesampaian. Tiada yang menjualnya time saya terjahi ni.Yerlah, dah penghujung ramadhan.

Puas hati dapat terjahi Bazaar Ramadhan di Terengganu. Bandingkan dengan Bazaar Ramadhan di KL? Umm, in term of harga dan rasa,semestinya, di sini lebih sedap dan puas hati...

9 comments:

  1. wah sedapnya.tapi harga di sini jauh berbeza lagi murah berbanding Bazar Ramadhan di KL.

    ReplyDelete
  2. terliurnya, kak aya masih di selayang , mlm ni baru balik trg, ptg ni eyriqazz terjah bazaar ramadhan batu 6 atau cabang 3 pulak, mesti lagi best..

    ReplyDelete
  3. macam2 ada, apasal le bro letak sini

    ReplyDelete
  4. Keropok Lekor Terengganu memey terbaek!! =D


    yours
    SH

    ReplyDelete
  5. pulut lepa!!!khikhi..

    aku dh jumpa nek bat semalam bro..sedakkkk

    ReplyDelete
  6. na na na na na.. ganu kiter!! telur penyu se weh... hehheheh

    ReplyDelete
  7. Bazar ni dekat dgn rumah sy.. Yg Roti John tu mmg sentiasa laku, penuh sokmo org..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi