September 30, 2011

2 Tahun Bersama Nuffnang


I Love Nuffnang (Credit Picture to My-Alia )

Bulan ini genaplah 2 tahun bersama Nuffnang. Juga genaplah 2 tahun saya aktif berblog. Lambat pula entry tahun ini jika dibandingkan dengan tahun lepas [ My 1st Anniversary with Nuffnang ] . 2 tahun bersama Nuffnang telah banyak mematangkan saya tentang dunia blog ini. Well, saya masih merasakan I'm a beginner di dunia blogging ni.... 

Random things about me/Nuffnang selama 2 tahun ini :


1) Persahabatan yang dibina

Persahabatan yang dibina especially melalui Events bersama Nuffnang memang tiada tolok gantinya. Walaupun tahun ini, agak sepi sedikit events Nuffnang, namun keakraban/persahabatan tetap terjalin. Sehinggalah, tertubuhnya secara rasmi :


Setakat ini, ada 18 rakan bloggers yang diketuai oleh Kak Ina KL. Most of us adalah rakan-rakan bloggers yang selalu berjumpa di events Nuffnang, sukakan events, dan Nuffnangers. 

2) Events yang Mempesona

One of the main reason I really love/like Nuffnang adalah kerana eventsnya yang memang best.... Cam tahun ini dapat VIP treatment tengok Sesi Latihan Chelsea . 


Memang speechless, terharu, dan gembira. I know, I know, I'm not a popular blogger, rupa pun takde,badan tak berketak2,1 pax saje yang ada, misai kata Je Jai boleh buat tanglung. Bila terpilih, ianya suatu yang amat menggembirakan....

Oh, saya calonkan Kak Ina KL sebagai Nuffnang Featured Blogger untuk bulan-bulan mendatang. Memang sukar dicari blogger sepertinya.

4) Hadiah Contest

IPAD 2, Pakej Percutian Honeymoon ke Kota Kinabalu di Hotel 4 Bintang, LG HD TV,Handphone antara hadiah yang pernah saya menangi bersama Contest dari Nuffnang. Thanks a lot, seronokkk...tak sangka dapat berpeluang memenangi pelbagai hadiah.



Tipu la kan kalau tak teruja terima Advertorial dari Nuffnang. Umm, bukan mudah nak dapat advertorial, dan bukan mudah juga untuk menghasilkan entry Advertorial yang digemari pembaca dan juga Advertiser. Komitmen yang tinggi juga diperlukan. Kreativiti. Cubalah tanya bloggers yang pernah mendapatnya, easy said than done...Itulah yang boleh saya katakan.

6) Staff Nuffnang yang Peramah

Hello, can i speak to Eyriqazz? Hik3....Staff Nuffnang yang peramah dan mesra bloggers membuatkan saya terus gembira bersama Nuffnang. Yup, sayani pemalu orangnya, sikap ramah staff Nuffnang membuatkan saya berasa selesa. Ohh, Robb Chew antara ex-Nuffies yang memang mesra dan ramah . 


Hik3, "Thara said : Nak kene lesingggg niii! . Hik3, tengok tu, nampak Nuffnang masih sayangkan saya, Thara @ Staff Nuffnang yang menjadi pengomen pertama di entry itu. Manakan mungkin semudah itu saya meninggalkan Nuffnang yang telah banyak memberikan kegembiraan kepada saya. Ohh Thara, get well soon.. We all really Miss U, Mrs Thara Yang Hot

8) Sandiwara Dunia Blog

Melalui event dan berblogging bersama Nuffnang, hik3, memang diakui banyak sandiwara dalam dunia blog ini. Depan pijak semut pun tak mati, belakang mati-mati tikam , menipu untuk kepentingan peribadi, Kacang Lupakan Kulit, dan etc, adalah perkara biasa. For me, terpulanglah kepada diri sendiri, kepopularan berblog etc tidak ke mana, bukannya artis kan? Roda ini pun bulat, tak selama-lamanya kita akan berada di atas kan?

9) Income Blogging

Tipulah kan , kalau tak gembira dapat wang? Especially kalau dapat duit/Income dari sesuatu yang kita minat... Thanks Nuffnang, Income Nuffnang sedikit sebanyak telah banyak membantu saya especially dalam menunaikan hasrat Si Isteri on Her Special Occasion i.e. Birthday, Anniversary, etc... 


10) There Are Something Money Can't Buy

Kegembiraan saya bersama Nuffnang bukannya boleh diukur dengan wang ringgit.Tepuk dada, tanya selera... Mungkin citarasa masing-masing berbeza, namun kalau sudah sukakan ia dan ianya menepati citarasa anda, itulah yang sebaiknya kan? For me, Itulah Kesimpulan saya 2 tahun bersama Nuffnang, banyak kelebihan bersamanya yang sukar say perolehi selama ini.... 

Panjang pula entry kali ini, hik3...ini untuk eyriqazz baca seorang diri di malam hari...Nasihat saya buat bloggers di luar sana, "Tepuk Dada, Tanya Selera". Sejauh mana kita pergi, Ingatlah Asal Usul, jangan jadi seperti "Sang Merak" yang terus sombong apabila dibuai dengan kecantikan. Ataupun Sang Kacang yang lupakan kulitnya apabila di Ngap Oleh Je Jai...

2 tahun bersama Nuffnang gembira hati
Pengalaman menguja sukar ditukar ganti
Tepuk dada, tanya selera, tanya Hati
Kalau Hati Sudah berkenan, Lisa Surihani pun ditolak ke tepi

***Itulah Ibarat 2 tahun bersama Nuffnang, pengalaman menguja sudah semesti

31 comments:

  1. Tul ke tolak Lisa ketepi?? Hahaha

    Thank you for having faith in us for the past 2 years :)

    ReplyDelete
  2. terbaek bro
    memang tak rugi pilih nuffnang.

    ReplyDelete
  3. Betul tu bro.. Nuffnang memang best.. Paling best bila dpt join event diorang.. dpt jumpa byk kawan baru oo..

    ReplyDelete
  4. semoga perjalanan saya dengan nuffnang seindah macam ni!..

    ReplyDelete
  5. bukan mudah untuk berjaya kan? ;)

    ada borang ke untuk join GTB tu..hehe

    ReplyDelete
  6. ayat "Lisa Surihani pun ditolak ke tepi " tu memang autaa...hahaha

    ReplyDelete
  7. Seriously blogging itu ibarat jumpa makanan sedap...Nak ditinggal takut lapar nak makan puas-puas takut jadi malas pulak... So 'Man-man' je bak kata orang cina. Tapi apa yang penting ialah perkataan ;merasa' dan juga 'friendship' bro. Bak kata Jai KLGangter sama-sama kuat sama-sama naik! Hati serupa batu haha

    ReplyDelete
  8. Inilah entri paling best yang aku pernah baca. Tulisan dari hati..

    ReplyDelete
  9. I really adore and love your blog and also the way u write your entry. Keep on bro..

    ReplyDelete
  10. Wow!! bestnya pengalaman.. :)

    Myra tak PENAH merasa apa yang Bro rasa bersama Nuffnang..
    Hukhuk terasa cam jauhhhh sangat ketinggalan :)

    ReplyDelete
  11. wah hebatnya.. saya nak juga macam ni.. tapi tak pernah merasa BE pun.. :(

    ReplyDelete
  12. congrats on ur achievement. very inspiring :)

    ReplyDelete
  13. hopefully someday boleh dapat achievement macam GTO.

    ReplyDelete
  14. sape yang pernah join nuffnang dan sertai event dia memang terasa seronok terutama bila dapat teman bloggers yang berkawan secara ikhlas.
    Tak menjatuhkan bloggers yang lain dan berblog secara jujur.
    terima kasih Eyriqazz atas segala jasa baik kamu kat akak.
    layak ker jadi Fatured Bloggers tu?

    ReplyDelete
  15. Tahniah ;)
    Manyak awak dpt hadiah.. kita lom pernah lagi :)

    ReplyDelete
  16. Whoaa.... cepatnya dah publish logo rasmi GTB.... ;-P

    ReplyDelete
  17. bro buat semua teruja dengan nuffnang termasuk me!

    ReplyDelete
  18. tahniah bro. nak jawab pantun...
    Kalau sudah jodoh n rezeki
    Lisa Surihani jangan ditolak ke tepi
    di bawak sekali.. he..he..

    ReplyDelete
  19. wah.. tak sabar nak buat entry macam ni for my first anniversary with Nuffnang soon... well!! Nuffnang dah become my best friends dah sekarang ni.. hehe.. Thanks bro!

    ReplyDelete
  20. congrats and happy birthday to your blog! lepas ni kita jumpa kat event lagi!


    [tehtarikmemoirs.com]

    ReplyDelete
  21. pandainya berpantun...

    saya baru setahun bersama nuffnang..belum boleh dibanggakan lagi..hehe..banyak yg hendak dicapai ni

    ReplyDelete
  22. aah best dapat mcm2 hadiah daripada sesuatu perkara yg kita suka

    ReplyDelete
  23. bestnyer.....

    bila la masz nak merasa cenggini yerk.....

    ReplyDelete
  24. congratsssss bang!moga2 abg sentiasa menjadi idola :)

    ReplyDelete
  25. Nuffnang mmg terbaik la bro...
    Event yg best... Best dapat jumpa blogger yglain...

    ReplyDelete
  26. lama jugak 2 tahun tu.mana la nuffnang tak sayang kat bro.hehe :D

    ReplyDelete
  27. T_T knape cam tharu lpk bile bca ni?

    sonok kan walopn dah 2tahun bsma nuff tp ttp sorg yg rndh diri ngn pencapaian yg dah agk byk tu..

    thniah to great tcher..huhuhu

    -dlm ati piker bile la ble jdk cam dia-

    ^^ wink2#

    ReplyDelete
  28. kalau boleh nak active blk event nuffnang niii

    ReplyDelete
  29. tahniah!! kite pon masih kekal dengan Nuffnang!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi