November 15, 2011

My Birthday Surprise

First of all, terimakasih diucapkan buat semua yang wishkan birthday untuk eyriqazz semalam. Teruja, first time rasanya menerima birthday wishes yang begitu banyak di Facebook, twitter, entry blog, dan sms.Thanks again....


Semalam, eyriqazz dapat birthday surprise. Memang surprise.


12.00-1.00 pagi - Buka facebook. Ramai yang wishkan birthday for me. Ternanti-nanti wish daripada Isteri. Umm, until tertidur, dia blom wishkan lagi.


Pagi 14 November 2011. Attended course.Silentkan mode handset. Manatau kot-kot Isteri mesej wishkan birthday.9.30-530pm, umm,tiada mesej diterima. Takper2, maybe wifey mahu kasi surprise.Buat-buat lupa n tadaa..


Balik kerja. Dpt panggilan dari Isteri. Oh, janji nak bawakan ke C4 belikan barang dapur. Dinner di JomBali, eyriqazz blanje. Nampak isteri mesej-mesej. Ohh, ada surprise for me ke?


Habis beli barang dapur. Balik rumah, layan komputer, layan MasterChefMY. Alisya minum susu, mama tidurkan. Alisya tertidur depan tv...


1100 malam lebih. Umm, Masih belum ada apa-apa. Masih melayan MasterChefMY. Umm, timeni mula teringat birthday Isteri bulan 7 yang lepas. Time 12 malam 17 Julai 2011, eyriqazz ajarkan Alisya nyanyi lagu Happy Birthday to Mama. 12 malam lebih, Alisya nyanyikan..Yeyy, anak papa...Pandaii...


1155 malam. Oklah , Papa nak masuk tidur. Masih ada surprise ke?

12 malam, 15 November 2011.

Yup, my wife really give me a birthday Surprise. She forgot my birthday. No hadiah, no makan malam istimewa, No wishes..No nyanyian happy birthday dari Puteri tersayang..Umm, really caught me by surprise. Tipulah kan kalau kata tidak rasa apa-apa bila insan tersayang tidak wish on ur birthday?

Mb bila usia dah semakin meningkat, mengingati tarikh penting bulan lagi keutamaan bagi wanita?

Takpelah, mb Isteri terlupa coz fikirkan hal yang lebih penting.

P/s : Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula hati manusia....

53 comments:

  1. Isteri mengandung...hormon xstabil....:-)

    ReplyDelete
  2. Oh Noo..really ke dia lupa? Yelah wife kan tengah pregnant kan..Mungkin banyak benda dia perlu settle dan fikirkan..Maafkan dia yea..I yang baca pun rasa cukup surprise, hehe..

    ReplyDelete
  3. i think she's not forgot ur bday...maybe she just comfortable with you..being with you not just one day but everlasting...everyday was a surprise...so chill..might be she got plan on this weekend for surprising you..hehehehe

    ReplyDelete
  4. mungkin simptom org mengandung kot bro...mudah terlupa benda penting.. =)

    ReplyDelete
  5. happy birthday uncle eyriqazz....sian dia...hehe

    ReplyDelete
  6. ala..tak sengaja kot, lagipun bukan selalu...ke ada lagi kejutan besarr punya..hehe

    ReplyDelete
  7. surprise yg xpernah di buat org nih..hehe..anywy, happy birthday..

    ReplyDelete
  8. Alamak.. kesiannya.. takpe bro.. jagan terkecik hati.. sebenarnya mungkin hari ini ada supprise darinya.. mungkin pembawakan budak kot.. tu yang dia lupa.. hehehe

    ReplyDelete
  9. haha.. nak gelak skit boleh. selalu lelaki yang suka lupa2 ni.. sian iman.. dia igt tu, cuma may be nak kasi suprise smpi habis bulan. hehe..

    ReplyDelete
  10. janganlah sedih2.. maybe penangan orang berbadan dua.. terlebih bekerja (otak).. itu nak ingat.. ini nak fikir.. sampai lupa jadinya..
    belated pun tak mengapa..

    saya cuma nak tanya satu je..
    suami ni klo besday isteri jaranglah ramai yang nak ingat (kecuali kes ini) tapi bila isteri selalu buat suprise untuk dia mesti dia nanti2kan. Kalau takda.. sedih pula yer. Tang perasaan isteri tu ada tak dia fikir benda yang sama?

    ReplyDelete
  11. alahai kesiannya....agak2 wife baca tak entry ni? hehe =)

    ReplyDelete
  12. Sentap hati mak nak... ehehhehe
    anyway selamat hari tua lagi...

    ReplyDelete
  13. hehe..penat bace entry smpi abes kot2 wifey eryqazz ada buat surprise..last2 mmg terlupe..hehe..betul mesti terase sedey sket sbb xde wish dr org tersyg kn tp hal kecik jew tuh...bnyak mende pnting dye dok pikirkn tuh..:) nyway hv a blast ye...:)

    ReplyDelete
  14. Banyak benda dia fikirkan kot sampai terlupa..Take it easy k :)

    ReplyDelete
  15. festaim baca ada insan lelaki yang tersentuh pasangan tak ingat hari bahagia. tak sangka korang2 ada gak perasaan camtu ek? he he....

    happy belated birthday..... nanti2 ada la tu seperais nyer.......

    ReplyDelete
  16. olololo siannya uncle.. hihihi. sbnr nya wife uncle nk buat suprise...tp bukan waktu ni kott ;P perempuan kan penuh ngn suprise! ahaks!

    ReplyDelete
  17. memang betul betul surprise ni...maybe ada sumthing dalam kepala yang buat dia lupa kot.

    ReplyDelete
  18. haha, ada sambungan ni... jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  19. Happy belated b'day,amy Allah bless us..Amin ;)

    its ok,ur lovely wifey pregnant mmg akan jadi agak pelupa

    i wish to forget my own b'day,mmg xpenah lupe lagi hihi

    ReplyDelete
  20. erm..... mustahil wife eryqazz terlupa... mesti ada sumpting akan berlaku nanti..... tunggu.....

    ReplyDelete
  21. Happy birthday eyriqazz. semoga dipanjangkan umur and dimurahkan rezeki. kebutalan pula, hari ini hari lahir saya juga hehe.

    ReplyDelete
  22. alolo...touching jugak org laki eh..igtkan tak kisah...hehe..takpe..saba je la..maybe dia btol2 terlupa..sabo la eh

    ReplyDelete
  23. alahai kesiannya....yer....pompuan mengandung....hormon tak stabil....diri sendiri pun tak larat nak pikir...ini kan plak org lain.....happy birthday....dekat2 lah plak birthday kita...saya 16 nov

    ReplyDelete
  24. epi besday eyriqazz :) :) rasanya ur wife nak bagi surprise super spesel tu :)

    ReplyDelete
  25. ada la tu dia nak bg apa2 kot? hehe..

    ReplyDelete
  26. ni kira mcm N3 sentap lah ni..

    alololo..

    tp kalau MDT pun komfirm sentap..haha!

    btw..hepi befday bro..semoga diberkati Allah selalu

    ReplyDelete
  27. saje je nak tengok reaksi bro kot..hehehe

    ReplyDelete
  28. haaa... tak caye, tak caye! ni mesti ada benda eyriqazz tak citer lagi ni! :P

    ReplyDelete
  29. dia terlupa tu bro,bkn tak ingat.hehe..

    ReplyDelete
  30. opss kalau jannah kan kompom sentap setahun. tapi maafkan lah dia mana tau esk lusa ada big suprise :P
    heeee

    ReplyDelete
  31. faham2 orang tua memang senang merajuk haha

    ReplyDelete
  32. alaaaaaaaaaa, betul ke cite ni? tipu ek? tipu tipu! x suke x suke! xkan isteri sampai lupa? alaaa. kalau betul pun, anggap your family's happiness is the gift you always want in life ;)

    ReplyDelete
  33. alololo..bunyi cam majuk je bro.

    Happy besday bro!

    semalam aku nmpk ko kt jom bali, tp ko dah siap2 byr dan pegi smbil dukung alisya. tak smpt nak jerit panggil..

    pape pon, selamat berbahgia..

    ReplyDelete
  34. hal kecil jangan besar-besarkan bro ;) tolak ansur dalam rumah tangga penting kan?hehehehe. terus terang saja dengan wife, manusia memang ada sifat pelupa tu. maafkan ;)

    tapi,ini kalau cerita betul. disebabkan bro selalu kenakan orang dega entry bersambung...so, malas nak percaya sangat.hahahaha

    ReplyDelete
  35. alamak macam mana nak cakap ya,.... masih terfikir ni..... apa yang penting saling faham memahami, mungkin hari ini ur wife terlupa, betul2......

    ReplyDelete
  36. #faiez:yup...bila faiez nak publickan balik blog?

    #missbby:hik3..takperlah, baby yang dia kandungkan skangni pun antara hadiah yang tidak ternilai..

    #私の名前はMizz Lanun Daratです。:thanks for a really comforting word...sob2...

    #far_east :mungkin juga..

    #Pezol Stylez :thanks pezol...

    ReplyDelete
  37. #Kancilbiru:kejutan besar?

    #Jones :thanks bro...

    #Myvitrd :hik3..thanks bro

    #Suliana :uwaa,uwaaa...fuhh2, siapla nanti kalau suami su lupa tarikh penting..

    #cikgu isza:can't agree more...

    #AyuArjuna BiGoshh:hadiah utk saya mana?hik3..

    ReplyDelete
  38. #FaKArePa!n :kan?

    #Munnafendy:umm..wifey busy skang...ada annual dinner sekolah weekend ni.dia terlibat skali...

    #daydeck86:muda lagi..hik3

    #ieyka dinda:thanks....

    #nUR_rOsALiNdA:thanks...rite on

    ReplyDelete
  39. #Siti Hajar Masri:itulah yang sebaiknya

    #cikpia:hak3...yg lain mungkin segan nak berkongsi..ahakss....mestilah kami ada perasaan itu,kami kan insan "nampak keras di luar, tapi dalam hati pun ada taman"

    #eykameow:ehem,ehem..ckp dari experience ekk?

    #Hazmin Hamudin :mungkin juga

    ReplyDelete
  40. #Matjoe :sambungan bersambung tahun depan....huwaaa...

    #saipul :yup

    #Peri PiA:hik3..kalau lupa camne?

    #maszmadi :tertunggu2 gaks ni...

    #Hanis:alamak..terlewat skit..happy belated birthday to u...

    ReplyDelete
  41. #strawberi :huhuhuhu...

    #Atia Adina:happy birthday to u today...

    ReplyDelete
  42. #Mama Zharfan :wahh,kena tunggu ni...

    #HafizRahman.com :hik3..rumah sebiji lagi?

    #makdara TERdiva :xdela sentap..kecil hati skit jee...

    #jedi :huk3..she won...

    #atreyu strange :huk3...sampai atii...waaaa...

    #mommyYen :umm..bukan sama makna ke?

    ReplyDelete
  43. #cIk JanNah:kan,kan?

    #Rozuan Ismail :hik3..ingat drama bersiri ke ni?huk3

    #BeaN MorENo:cish,cishh,ciskekk...

    #JAI :bro nak saya pi pinangkan Rozita Che Wan?

    #Joel Leslie:pandaai laa lesliee ni...

    ReplyDelete
  44. #JMR :lorr..kalau aku tau ko ade,aku dah suh ko blanje aku makan....

    #Lizz:betul2... uwaaa..mana ada nak kenakan entry bersambung....huk3...

    #Sharinginfoz:thanks for ur advice bro...appreaciate it...

    ReplyDelete
  45. happy birthday bro :D
    mungkin terlewat sangat wish ni tapi wish la jugak,kan? :P

    ReplyDelete
  46. Slalunya yang terlupa kaum lelaki especially suami, jarang kaum isteri ni terlupa tarikh penting.. :)


    Dan mungkin jugak sebab pembawaan budak kot..

    ReplyDelete
  47. pelik tapi benar ni.. nak kongsi tak hadiah my hubby in advance :) anyway, happy belated bday iman ! http://www.elissmie.com/2011/11/motor-idaman-my-hubby-sudah-pun-booking.html

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails