December 29, 2011

Tips Backlinks

Tips Blogging kembali lagi
Setelah sekian lama menyepi diteguri Jejaka Kacak Ini
Bukan sombong atau kedekut untuk berkongsi
Takut dikata, Ek Ele trafik ciput bercita-cita nak berkongsi tips blogging sedarlah diri


Tips kali ini yang eyriqazz ingin kongsikan adalah Tips Backlinks , sambungan dari entri Tips Blogging|Jangan Kedekut Nak Kasi Backlinks . Enough  said, sudah pasti ramai bloggers yang sukakan backlinks especially kalau backlinks itu dapat mempromosikan dan memberikan hits yang memuaskan ke blog mereka, kan?

Tapi, camne nak increase chance backlinks yang kita kasi tu , lebih ramai yang akan klik? Jawapannya, adalah keunikan. Instead of backlink itu kita letakkan i.e. Eyriqazz.Com kita kasi lebih menarik i.e. Jejaka Perasan Bagus, Papa Hot, or anything yang nampak menarik dan lebih teruja untuk orang Klik.

Contoh dari entri ini : Bestnya Kalau Ada Side Income Camni  . Di situ saya backlinkkan ke blog AbangEnsem.Com . Instead of AbangEnsem.Com  saya tukarkan kepada Sifuku dan rasanya percubaan saya itu berjaya dan hasilnya :

First time kot dapat menakluki takhta referring site tertinggi ke blog Sifuku semalam

Secara sengaja or tidak sengaja, trafik ke blog eyriqazz turut mencatatkan peningkatan trafik yang memuaskan. Inilah hukum alam, "the more you give, the more you will get". Contoh terbaik boleh saya berikan adalah Blogger " Jejaka Hot Malaya ini". Cuba perhatikan, banyak backlinks yang dia berikan kepada bloggers lain kan?

Action speak louder than word, contoh backlinks yang memberikan impak kepada bloggers lain :


Tepuk dada tanya selera. Sebelum kita menerima, seeloknya kita memberi. Walaupun masa membataskan, saya mencubanya dan Alhamdulillah, it works on me. Nahh, i don't care about 'blog traffic'...Umm, tipu la kan? Kalau betoi don't care, kenapa tidak privatekan blog dan baca seorang diri dan syok sendiri-sendiri? 

P/s : Siapa yang tak suka backlinks, sila angkat tangan.....

15 comments:

  1. saya tak angkat tangan..nampak tak?hehe

    ReplyDelete
  2. kalo backlinks ke saya agak2 jd nama samaran ape la tuh.(perasan!! mcm la GTO nak backlink kan..keke)

    ini namanya kreativiti..bila rasa curious tinggi maka org akan klik kan..thumbs up!

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum

    Hai. Just nak cakap. Kau lah antara blogger yang paling selalu update blog.haha well done.

    ReplyDelete
  4. owh...mcm tu rupanya, terima kasih...tak terfikir pun nak buat mcm ni.

    ReplyDelete
  5. suka!! thanks for sharing.. sharing is caring .. mekacih ye cikgu

    ReplyDelete
  6. owh macam tu ekk...maksudnya kalau nak dpt lebih backlinks kena letak key word yg sesuai laa yer?

    ReplyDelete
  7. yeaayy shukerrr.......!~
    tu lah kadang2 aku pun kasi backlink tak letak nama tuan punya... kadang letak 'sahabat' atau 'entri ni' tp link kat kawan punya entry

    ReplyDelete
  8. betul tue bro...backlinks nie memang dpat tambah jumlah trafik...tapi internal backlink pun penting gak untuk tingkatkan jumlah pageviews...

    ReplyDelete
  9. nice tips..tp ader blogger penah ckp kat aku if kita jenis suka bagi backlink or link,dia suruh letak iklan bila org klik..auto pop up..tp aku x wat la benda tu..so..kalau benda tu penting,memang aku bagi backlink or link utk penghargaan kat blog org lain..

    ReplyDelete
  10. tq incik sifu!!
    what u give u get back lor...

    ReplyDelete
  11. hmmm biler teacher onizuka nak bg backlinks kt belog sha? heeheeee

    ReplyDelete
  12. sye tak angkat tangan...sye turunkan tangan lg ade laa...hehehehe... :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi