February 3, 2012

Tanjung Biru(Blue Lagoon), Port Dickson

Dah banyak kali pergi bercuti di Port Dickson, tapi inilah pertama kali singgahi Tanjung Biru(Blue Lagoon) semasa bercuti di Port Dickson bulan lepas. Biasa kalau datang Port Dickson just singgahi Pantai Teluk Kemang dan Pantai Saujana . Lokasi Blue Lagoon ni terletak tak jauh dari PNB Ilham Resort.
Tanjung Biru @ Blue Lagoon Port Dickson
Ada tempat makan-makan. So, lepas mandi boleh pekena makanan. Cool
Pantainya saya rasa lebih bersih dan cantik jika dibandingkan dengan Pantai Teluk Kemang dan Pantai Saujana
Jom Mandi Laut
View nya pun lebih menarik
Santai di bawah pokok kelapa. Hati-hati kot2 terjatuh buah kelapa
Pakaian Mandi dan peralatan untuk mandi manda pun ada jual
Syoknya bercamping. Teduh pulak tu

P/s : Pernah singgah di Tanjung Biru @ Blue Lagoon, Port Dickson? Apa pandangan anda pula?

12 comments:

  1. suka tengok eyriqazz selalu jalan2

    ReplyDelete
  2. penah ke sana...ramai jugak yg ke sana...cuma xpasan pulak klu duk mandi manda, ada bilik mandi awam ker eh?

    ReplyDelete
  3. sy!! mmg best tempat nak buat bbq pun best...last week g bayu beach resort x berapa best sgt.

    ReplyDelete
  4. cantiknya.. hr tu duk tiara jer tak jumpa laut pun.bestnya bwk family ni tp cuti ni sure ramai.

    ReplyDelete
  5. Saya pernah duduk PD. Memang pantai blue lagoon ni lebh bersih dan cantik berbanding teluk kemang atau pantai batu 4. Mungkin sebab lokasinya agak jauh sikit kot.

    ReplyDelete
  6. sini memang best..nama lainnya pantai cermin..hehehehe.. iva mmg suka kesini berbanding teluk kemang atau lain2.. last time buat family day situ..meriah..bersih...dan tak ramai orang maksud penuh mcm teluk kemang..dulu datim tgk matahari terbenam pon kat sini jugok..hehehe

    ReplyDelete
  7. mndi laot mmg best!!! sape ada gtl2 kt kulet bley bwk mndi laot..

    tp balek2 tu mmg golap la kulet coz skunk kn musem pns.. :P

    kt sni mmg best, tp prlu ati2 ngn anjen lia, coz da byk kes budak2 yg dilepaskn parents kne serang anjen liar..

    mkn2 pn boleyh la..lps2 mndi tu mmg lapo aje rasenyer..so sdp ke xsdp ke mmg pulon je..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  8. dah lama tak g PD.. tenang je pemandangan.. ;)

    ReplyDelete
  9. kali akhir pegi dec thn lepas..mmg recommended kan...sesuai utk family ada anak kecik sbb pantainya landai...laut membiru..bersih & cantek gitu...

    ReplyDelete
  10. nak check apartment utk disewa la berdekatan ngan blue lagoon nie.. ade sesape taw x.. harge pn ok.. plz inform ye.. nie email saya aynasafuan@gmail.com.. tq guys

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails