March 19, 2012

Lagi Mangsa Banjir @ Rakan Blogger Perlukan Bantuan

Jika minggu lepas saya ada kongsikan kisah Rakan Blogger @ Mohd Zaid yang menjadi mangsa Banjir , beberapa hari selepas itu, saya turut menerima mesej dari twitter/e-mail dari Rakan Blogger lain yang turut menjadi mangsa Banjir. 

Inilah Kisahnya : Kisah Trauma Banjir Lumpur  dari rakan Blogger ShilaAzizi 

 
Rumahnya yang dilanda Banjir

Tak dapat saya bayangkan Perasaan ketika ini..
JIka anda di situasi ini, apakah agaknya yang bermain di fikiran?

Kereta Habis Rosak

"Part kereta aku la paling aku sedih sekali...kereta untuk cari rezeki tu...rosak habis...tak boleh nak start engine pulak tu. Sedih sangat. Mesti pakai duit banyak. Dah la time banjir ni, baru je lepas sebulan aku tunang. Haruslah duit belum sempat nak kumpul lagi.  Memang nazak kalau nak cekau duit bebanyak time ni..." - Rasanya Insurans tak cover untuk bencana Alam kan? -


Sedih,Nak bayar Instalment kereta lagi, Nak baiki kereta lagi..

So, di entri ini, jika ada yang sudi membantu, sama-samalah kita hulurkan bantuan. Tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima. InsyaAllah, pertolongan anda akan meringankan bebannya dan semoga Allah memurahkan rezeki anda... Bolehla terus bank in kan ke akaun Mangsa Banjir ini di :

 Norshila binti Ahmad Azizi 
Maybank Acc No : 112027984353 

Eyriqazz juga akan turut menampalkan banner insentif RM0.02 Denaihati.Com di blog ini di Sidebar dan setiap trafik yang terhasil pada 19/3 – 31/3/12 akan didermakan kepada Mohd Zaid dan ShilaAzizi 

8 comments:

  1. moga shila dipermudahkan n ramai la yg membantu

    ReplyDelete
  2. Aku simpati dgn apa yg berlaku.Ujian tu,tapi berat lagi bahu yg memikul.Jom tweet share entri ni,supaya yg bermurah hati membantu.

    ReplyDelete
  3. kesiannya..marilah kita sama2 menghulurkan bantuan mengikut kemampuan masing2

    ReplyDelete
  4. Kereta terbenam didalam banjir tentu perlu overhaul. :-(

    ReplyDelete
  5. semoga kedua2 mangsa banjir bersabar dengan dugaan itu...

    ReplyDelete
  6. kesian.. hari ini hari dia orang.. mungkin esok atau lusa.. hari kita pulakkan.. sama-sama kita bantu sekadar yang mampu..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails