March 27, 2012

Si Anak yang Semakin Manja

Yup, betulla kata orang. Anak sulung akan bertambah manja apabila dia dah tahu yang dia bakal dapat adik. Hik3, Eyriqazz pun anak sulung. Same goes to Alisya. Mungkin perasaannya berbelah bagi, bila dah dapat adik kasih sayang kena dikongsi. Sebagai ibubapa, sudah pasti kasih sayang kepada anak-anak tidak akan berubah kan?


Mama, Alisya taknak tidur kat belakang..ALisya nak tidur dengan Mama 
Kasih Seorang Ibu tiada tolak gantinya...Satu seat kongsi bertiga

28 comments:

  1. saye manje smpai sekrg . anak sulung . hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe anak bongsu i pun manje, setiap kali tanya nak baby ker tak, dia mesti ckp tak nak :p

      Delete
    2. Hik3...sweet...sayapun anak manja juga..kih3...

      Delete
  2. alahai..sedihnya :) my nuha dah tak duduk depan, tapi bila datang angin, dia nak duduk jugak depan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik3..angin anak2 ni tak menentu..skangni memang jrg sgt alisya nak duduk belakang..Unless dia penat n ngantuk sgt2...

      Delete
  3. betul bro...sepupu eyza mlm sebelum dia melahirkan anak kedua, tetiba anak sulung dia nak menyusu badan padahal selama nie dok elok jer minum susu botol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naluri anak2...ala,cam kita kecil dulu2..memang tak dinafikan,sedikit sebanyak kita jealous bila mak bapa cam berikan lebih perhatian kepada adik2 kita yang lain kan?

      Delete
  4. Alisya dah tindih adik la syg~..

    tak sakit ke perut ur wife tu?

    ReplyDelete
  5. tu adik tak keluar lagi.....nanti bila adik dah keluar...adus....jenuh nak layan si kakak yang tetap inginkan perhatian....kdg2 kesian gak.....tak puas bermanja dah dapat adik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuhla..tu yang kami sengaja gapkan 3 tahun..at least dia tak merasa sgt..pemikirannya pun dah lebih matang jika dibanding anak2 usia 2 tahun or 1 thun

      Delete
  6. Bro kira okay kerana anak sudah besar kalau yang tidak sampai setahun lagi susah hendak berenggang dengan ibunya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...faham..tuh yang kami gapkan 3 tahun...planning is important

      Delete
  7. dia macam tau2 jer,lepas ni kena manja dengan ayah dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3..skangni pun dah terlebih manja ngan papa nya...asyik2 papanya yang kena buli...

      Delete
  8. Replies
    1. Kagum dengan ayu yang dapat mengawal kerenah anak2 yang ramai....apa rahsianya?

      Delete
  9. tak sempat lak merasa jadi manja camtu walaupun saya sendiri anak sulong.straight 5 orang adik beradik dalam 5 tahun.satu tahun sorang kuar.hehehe...alisya dah besar sket sbb tu dia manja bila tau nak dapat adik kan.

    ReplyDelete
  10. Dekat2 drive mcm ni takpe bro.. Kalau jauh2 kena saman nanti.. N bahaya bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..kalau jauh2 mmg kena tidur blakang...

      Delete
  11. Aloooo comelnyer... NUrul pun anak sulung jugak.. akui..anak sulong lagi manje dari anak bongsu.. sebabnya nurul lagi manja banding ngan adik nurul.. ;)

    ReplyDelete
  12. huhu
    saye tade peluang nak bemanje :(
    sbb mak saye xsuke memanjekan.
    antare kami mcm kawan xmcm mak ngn anak .
    huuu

    nak tompang kat mama alisya bole x alisya??
    hihihi
    yg pastinye . kasih ibu tiade tolok gantinye ! kasih bapa kekal selame2nyee..

    ReplyDelete
  13. tak pa, bila dah lahir adiknya tu ..alisya akan faham dgn sendirinya ..insyaAllah..mudah mudahan alisya dan adiknya akan kamcheng !!!! hehe

    ReplyDelete
  14. biasa anak2 wat peel mcm ni bila nak dpt adik..layankan ajer.
    nnt by the time adik keluar,papa la kena take over tmpt Mama spy dia tak rasa jauh hati..lagi satu nnt jgn lupa involvekan alisya sekali waktu uruskan adik,eg: mintak dia ambikkan pampers adik..dgn cara tu dia pun tak la rasa tersisih,rasa lebih bertanggungjawab & caring..sometimes ada parent yg suruh anak yg besar jauh2 sket,takut pijak adik la apa la..nnt anak lagi la meragam sbb rasa jauh hati..boleh jadi dia suka 'buat' adik sbb jelesss....
    ~my 2 cents opinion.. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi