March 16, 2012

Tips Malam Jumaat : Cinta Sebenarnya Tidak Buta





 
Malam Jumaat Tiba lagi
Sangat Istimewa disebut-sebut sudah semesti
Apa yang Istimewanya tepuk dada tanyalah Hati
Menjadi sebut-sebutan suami dan Isteri
 

Cinta Pertama Sukar Dilupa. Jika tidak, masakan Isteri sendiripun Mahu Dikoyak dan Dibakar Gambar Itu. Oh, hebatkan Penangan Cinta Pertama?.

Samalah juga bila kita tengok video sebelum INI . Pelbagai persoalan yang bermain di fikiran . Adakah dia dikecewakan kekasih hatinya? Adakah ini cinta pertamanya ? Apakah yang terjadi? Etc,etc... Inilah sambungannya :


Pengalaman Cinta Pertama memang sukar dilupa. Perit, benci dan pelbagai lagi yang bermain di fikiran. Mungkin ini juga yang bermain di fikiran gadis itu. Pengalaman sendiri, sampaikan walaupun sudah putus bertahun-tahun dan sudah melanjutkan pelajaran ke Oversea, masih teringat-ingat Cinta Pertama.


 
Handset pertama menemukan saya dengan :
 
My True Love : My Wife...Yup, Cinta Sebenarnya Tidak Buta

One of the reason panggilan dibuat kepada Isteri (time tu belum lagi couple) adalah panggilan phone yang sangat murah dari UK ke Malaysia dan dia antara orang terakhir yang saya telefon kalau ikutkan list rakan-rakan masa di Sekolah Menengah. Bayar bil bulanan dan dapat panggilan lebih kurang 1,500 minit ke any number termasukla panggilan oversea. Murahkan? Bertitik tolak dari situ, cinta mula bertaut walaupun kami di zaman sekolah sekelas, boleh dikira berapa kali kami pernah bercakap... Yup, saya temui Cinta saya dan now dia sudah menjadi Isteriku yang sah.... Yup, Itulah antara panggilan yang tidak akan saya lupakan....I never regret making that call...


Bercakap pasal panggilan telefon, sometimes i regret for not calling that someone. One of them adalah Mr Az (bekas kawan baik saya). Dia pernah bercinta dengan Isteri saya (di zaman sekolah) dan saya tidak sempat memberitahunya hal sebenar sehinggalah kami kahwin. Mungkin until now dia menganggap saya perampas/sorok hal sebenar kerana panggilan or mesej saya selepas saya berkahwin tidak pernah berbalas... I'm Sorry Bro, Jodoh dan Pertemuan di Tangan Tuhan.
 

Anyhow, Cinta Sebenarnya Tidak Buta tapi kita yang membutakan hati kita untuk menerima kenyataan dan cuba untuk menjernihkan keadaan. Kadang-kadang, keegoan memusnahkan Persahabatan/Percintaan yang sudah terjalin bertahun-tahun lamanya.... Yup, sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya... That's Life... Tapi, jika anda masih berpeluang :


Dont wait to Make that Call. After all, it costs almost nothing. 

30 comments:

  1. wahhh so sweet...... terharu la si isteri baca ... :D

    ReplyDelete
  2. cinta... dari mata jatuh ke hati.. hehehehe.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehem2...hati siapakah itu? AE ke?hik3

      Delete
  3. Abang Eyriqazz, call lah saya.. call laa.. call laaa.. call laaaa..
    (hensem lah abang malam jumaat nih) ngeh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miahahaha...nanti eden call tok mudin...

      Delete
  4. Kekadang lebih baik membisu drpd berperang mulut..tp hp memang pengerat hubungan x kisahlah 01 apa2 pun...

    ReplyDelete
  5. klaulah bleh tau sapa bakal isteri tu, takkan ku buang masa mencari jodoh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. That's the beauty of love & jodoh...

      Delete
  6. salam bro... FYI...I'm happy to see my friends happy... chill bro!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..mr anonimus atas ni kawan bro tu kut. hehe

      Delete
  7. memang kalau rasa nak buat panggilan tak perlu tunggu2 tekan aja

    ReplyDelete
  8. Betul,
    jangan terlalu banyak menunggu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan tunggu lama2...Nanti dikebas orang..hik3...

      Delete
  9. sweet...semoga dipanjangkan jodoh nyer sehingga ke akhir hayat..amin..

    ReplyDelete
  10. Dalam post entry nie saya paling suka GAMBAR DALAM KELAS tu.... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, akak pon suke GAMBAR DALAM KELAS tu. Teringat cintamonyet mase2 sekolah lu...huhuuu

      Delete
    2. Miahahaha..gambar candid memang akan jadi lain dari lain bro..Ni gambar ambil curi...member sajo nak kenakan eden

      Delete
  11. Romantik gila seh... tapi gambar yang first love tu yang tak boleh tahan.. kerusi siap senget tu.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3..gambar candid bro..candid... Cinta Monyet....

      Delete
  12. Cinta pertama akan bebekas dihati walaupun sudah mempunyai ganti kerana si dia sahaja membuka hati yang terkunci selama ini. Chewah..:-)

    ReplyDelete
  13. selamat pengantin baru to eyriqazz dan wife !!!!!

    (hari tu masa jumpa lupa nak tanya nama ur wife)

    hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih..Dah kahwin almost 5 tahun...Masih baru laa juga..hik3...

      Delete
  14. eyriqazz, blum terlambat lagi nak contact balik x kawan baik tur..tengah marah/tak puas hati mmg tak direply..mana tahu skrg dia dah boleh berfikir scr rasional...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umm..dah try..masih belum berbalas..takpela..dia pun dah kahwin n nampak happily married..Let past be the past...

      Delete

Related Posts with Thumbnails