June 6, 2012

Sure Win Draw


Pengunjung di berikan satu kertas yang kena chop di beberapa booth ketika Tupperware Brands Carnival 2012, Midvalley ini. Hadiah adalah gerenti bergantung kepada cabutan bertuah selepas dapat semua chop. Di sesetengah booth, sebelum dapat chop, ada sesi promosi produk tersebut. 

Around 30 minit baru habis chop. Pergi ke kaunter untuk redeem. Tunjuk bukti dah chop. Isteri tanya boleh pilih yang tu tak? "tunjuk kat satu barangan tupperware yang rasanya tak sampai RM10". Umm, tak boleh, kena cabut undi . Cabutla undi... Fuhh, tak sangka, menang kereta Myvi sebijikkkkk.... Speechlesss....

Nahhh, It is too good to be true...Cabut2 dapatla 3 sudu/garfu jenama tupperware. Rasanya value less than RM10. Umm, Smart Marketing tactic to waste our time and potentially buying more products.

P.s : If it is too good to be true, better elakkan... Better join this Not Sure Win  Give Away

15 comments:

  1. sure you win! you win! I win!

    ReplyDelete
  2. Jgn kecewa bro.. Sudu garpu leh buat makan mee hon goreng... He3.. Biasalah bro tektik markerting kena bijak..huhu

    ReplyDelete
  3. bijak..
    sapa yang jenis
    senang dipengaruhi
    memang mudah la kerjanya..
    heheh

    ReplyDelete
  4. terbaik tu..
    bukan senang nak beli jenama tupperware ni..semuanya mahal2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal tapi berkualiti..tapi cara sebegini utk tarik pengguna, memang saya tidak berapa suka

      Delete
  5. Bro...Inilah tugas MARKETING DEPT. - Customer WIN SMALL.... Company WIN BIG !!!

    ReplyDelete
  6. haha ingat betul2 dapat adiah kereta myvi sebijik... speechless gak ni...

    ReplyDelete
  7. x per Abg Eyriqazz.. Sudu & garpu bagi kat alisha wat main masak2..

    tapi masa kitalah yg rugi kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik tak lama sangat..kalau tak..hihihiih

      Delete
  8. kira cam door gift ler tu .... ada door gift yg mahal dan ade yg murah kan :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails