July 17, 2012

Astro’s On The Go Party - Birthday Alisya vs Birthday Isteri?

The Pool KL event ini
22 June 2012 saya ingati
Birthday Alisya yang Ke-3 kebetulan pula sama hari
Santai-Santai seronoknya hati
Nampak si Rambut Merah dan Kuning tweet sana tweet sini
Naluri kecil berkata sendiri
Best Dress adakah bakal menjadi miliknya nanti?

Je Jai senyum melihat awek Seksi
Eyriqazz menjeling, applikasi Astro On the Go dengan IPAD lebih menarik hati
Awek di sebelah saya buat tak peduli
Asyik membelek, kasi IPAD sini bolehla kalau nak pergi

Nampak menarik Astro’s On The Go bersama IPAD saya teruja hati
Klik sana, klik sini
Sungguh senang dibawa ke sana ke sini
Especially buat kami yang suka bercuti 

Event bermula ramainya Paparazi
Semua teruja dengan Astro On The Go jeling kanan jeling kiri
Wherever You Go, Sudah Semesti
Masa terluang dapat diisi

Sungguh menarik penerangan yang diberi
Astro B.yond PVR patutkah diupdate lagi?
Tepuk dada, tanya hati
Ataukah perlu ditanya Isteri?
Makan-makan pantas sekali
Kenyang perut suka hati
Lebih banyak acara menarik menanti
Rasa macam bakal menang di malam ini
Flash Mob with IPAD Astro On the Go tema diberi
Kreatif sungguh, comel-comel sekali
Jersi disarung sempena Euro 2012 yang baru berlalu pergi
Team Spain membawa pulang trofi lagi

Rakan-rakan bloggers meriah sekali
Harimau Malaya mengaum di sini
Event best senyum-senyum sampai Pipi
Especially Je Jai, perasan muda tak sedar diri

Team Germany team kami
Timang bola makanan eyriqazz dulu dan masih lagi ada potensi
Bendera dicari tak dijumpai
Adakah mungkin Team kami disabotaji?

Aksi di Fusball lincah nya jari
Team lawan menjadi ulam kami
Ayam Tambatan , Je Jai dan Fazrol mantap sekali
4-0 belasah secukup hati

Tiba pula masa beraksi
Kipas-kipas "My Pant On Fire" tema diberi
Jadi blogger serba boleh sudah diberi
Berila apa, dibuat sebaik mungkin sudah semesti

Finalist Best dress berentap lagi
Bergaya Cat Walk di tepi kolam macam-macam aksi
Nasib baik Eyriqazz tak dress up secukup hati
Jika tidak, mungkin hadiah menjadi milikku di malam ini

Cakap banyak tak guna lagi
Team kami menang games Parti Ini
Walaupun bendera gagal dicari
Voucher Tesco RM500 menjadi milik kami
Redmummy senyum sampai ke Pipi
IPAD 3 Hadiah Best Dressed Winner murahnya rezeki
Tuah ayam nampak di Kaki
Tuah saya, mungkin di Astro On the Go ini?

Sudah pukul 1 pagi
Eyriqazz masih berpantun seorang diri
Last minute entri ini
Secara kebetulan Birthday Isteri segar pula mata ini selepas beraksi (Aummmm.....)


 Apa Itu Astro On The Go?


Astro On the Go - Take Astro with You, Wherever You Go

Satu applikasi Astro yang ditawarkan free trial sehingga 31 August 2012. Merdeka..Merdeka... Satu lagi pembaharuan dari Astro selepas memperkenalkan Astro B.yond with HD, Astro B.yond PVR , Astro IPTV, dan terbaru, Astro On the Go especially for those yang selalu travel ataupun mahu menikmati rancangan Astro di mana-mana saja, mengikut masa tersendiri....



Apa Features Utama nya?

Antaranya 11 Channels utama, Live Sports, Catch Up, Pay per view, dan pelbagai lagi. Boleh tahan juga. Umm, tempting.,..Tempting...Apa kata Isteri? Isteri kata, kecil tapak tangan, dia On kan aje kalau Papa membayarnya nanti...


Enjoy Astro On the Go with 3 Simple Step :
Langkah 1 : Registerkan di SINI
Langkah 2 : Linkkan akaun di SINI
Langkah 3 : Done, You Can Enjoy it Now...

Astro On The Go boleh tengok dengan IPAD je ke?

Tidak, selain IPAD, Iphone pun boleh juga. Bolehla download applikasinya di http://itunes.apple.com/my/app/astro-on-the-go/id521993797?ls=1&mt=8 . Boleh juga melayarinya dengan layarinya melalui personal PC/laptop anda di http://onthego.astro.com.my/ . 

Lebih lanjut lagi, boleh la layari laman web ini --> http://www.astro.com.my/onthego/  . Oh ya, applikasi untuk Android,akan datang soon....


Tak faham lagi la? Best sangat ke Astro On the Go ni?


Of Course best bagi yang meminatinya

I.e. Live Sports Liga Perdana English dan Liga Eropah. Haa, mana-mana yang selalu stay back lewat malam dan takde Astro di ofis, bolehla layan ya. Bolehla berehat sebentar bersama "Astro On The Go"


Lagi-Lagi? Takkan tu je?

Pay Per view pun ada. Bolehla tengok movie pilihan ..Pilih dan bayarje la mana yang berkenan...The Kill Point ni cam menarik juga..


Berapa Channel tadi ya? Lupa laa....

Ada l1 channels yang menarik. Dari rancangan untuk kanak-kanak, dewasa, dan pelbagai pilihan seisi keluarga. kalau subscribe to line Internet yang bagus, time travel bolehla jadi peneman anak-anak. Kurangla skit bosan mereka dari asyik main games or layan Youtube di IPAD kan? Hik3...tuju kat Anak Sendiri...

Umm, Kenapa Saya Perlu Pilih Astro On the Go?

Antara sebabnya :

1. Boleh tackle awek Comel ini (hahaha,tipu-tipu,....)
Bolehla melayari Astro di mana-mana anda berada, as long as ada Internet Connection dengan pelbagai IPAD 2, Iphone dan juga komputer peribadi.

2. Boleh tunjuk eksyen kat member-member sebelah kat ofis kalau balik lewat malam-malam. Diorang tengah stress , kita saja buat Cool layan Astro..Haha, jangan amalkan selalu..

3. Pelbagai pilihan seisi keluarga
- Senang skit anak-anak layan Astro ketika Jalan-jalan. Papa, nak tengok Kartun Disney...

4.  Tepuk dada, tanya selera...Kalau ianya menepati citarasa, apa salahnya mencuba? Belum cuba, belum tahu kan?
Birthday Isteri ketika menaip entri ini
17 July cepatnya masa berlalu pergi
Papa oh Papa, apakah hadiah untuk Isteri?
Astro On the Go, amcam, ok tak saya hadiahi?
Birthday Alisya, Birthday Isteri
Astro On The Go persamaan di kedua tarikh ini
Kalau ada rezeki nanti
Adakah Astro's On the Go dipilih nanti?

Tepuk dada, tanyalah Hati, Tanyalah Isteri
Isteri Kata, Come Here, Come Sini
Senang Mama layan Astro Bella bercuti nanti
Astro Bella dalam Channel permintaan "Birthday Girl" wish harap ditambahi

30 comments:

  1. pergh.. best gila. jejai pun ada. apatah lagi awek comel tu..haha.. tapi serius memang senang nak tgk astro lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je jai memang..Mana2 ada dia...Yup, bolehla layan Astro di mana2 saja dengan Astro on the go

      Delete
  2. Astro On The Go memang best! ^^,

    ReplyDelete
  3. meriah betul even tu ye....

    apapun happy bday cikgu!.
    hehehe =)

    ReplyDelete
  4. Aku paling suka pantun.. Disabotaji? He he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..sila rujuk kamus dewan pustaka dan bahasa....hik3,bukan team kita kena sabotaj ke?

      Delete
  5. Nice one bro.... dah boleh buat buku koleksi pantun blogger hebat nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha,ni pantun serkap jarang..Kalau nak tengok pantun best dan hebat, kena suruh Kak Ina KL, Mat gebu or Abang ensem berpantun..Juara pantun peringkat negeri diorang tu...

      Delete
  6. Happy bday to azwa :) semoga murah rezeki dan dipanjangkan umur dan diberikan kebahagian dunia dan akhirat. syok jugak astro on the go yer :)

    ReplyDelete
  7. meriah sgt. kak RM mmg comfirm la menang. dia sorang je ygcolor2 muka. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah..ada lagi yang colour2 muka..tapi part rambut yang mahal tu...

      Delete
  8. sedap pantun.ila pantun utk contest je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pantun serkap jarang je ni..Main hentam je..

      Delete
  9. seronoknya... sis RM selalu menang pergi event...hehe.. happy besdy cikgu!

    jmpt eyriqazz n semua plwt blog eyriqazz join meriahkan GA cik tom;

    http://www.ciktom.com/giveaways-kedua-dari-blog-cik-tom/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki dia..kalau kita rajin berusaha, InsyaAllah boleh juga....

      thanks jemput..InsyaAllah kalau sempat akan joini...

      Delete
  10. wah.. aku tak boleh tahan ayat ni.. "Secara kebetulan Birthday Isteri segar pula mata ini selepas beraksi (Aummmm.....)" hahaha..

    harimau mengaum tengah malam lain macam je tu.. hahaha..

    kalau ada ipad ok juga layan astro on go ni.. sebab test dekat pc memang best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kih3.... Cun juga bro....ni tentu selalu balik lewat kat ofis ni..hik3

      Delete
  11. Kak Red ke yang macam gitu?...erkkkkkk lain sungguh!!!! selalu lady like ayu jer.....

    ReplyDelete
  12. hahha...sy belum layan penuh astro on go ni..menarik jugak..

    ReplyDelete
  13. Hhahahhahaa... Dah pakai baju harimau malay sekali masuk part mengauummmm tu yang tak tahan tu...nice one!.

    ReplyDelete
  14. Same mcm Matjoe..sy tak pasan benda lain..Sy pasan 'lepas beraksi...auumm je'...hohoh

    happy birthday kak Azwa! ;)

    ReplyDelete
  15. Kak Red yg paling sporting.. :)

    ReplyDelete
  16. happy birthday untuk isteri bro, mudahan panjang umur.

    ReplyDelete
  17. Bagaimana dengan sambungan broadband perlu diambil pakej unlimited?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails