July 27, 2012

Buffet Ramadhan Pertama Eyriqazz Hadiri - Food Blogger Melayu Keyword Dicari

Semalam, pertama kali Eyriqazz hadiri Buffet Ramadhan yang dijemput. The main reason, jemputan kali ini boleh bawa anak dan Isteri, jadi Eyriqazz terima dan hadiri.Ada yang sebelum ini terpaksa ditolak coz single Invite,kesian pula nak tinggalkan anak-anak dan Isteri. Apapun, Kenyang perut,senang hati. Jimat belanja berbuka puasa satu malam.


Blogger Masakan Terkenal - Kak Ida dari www.koleksi1001resepi.com/ @ Bakal Mak Mertua Ariffshah... Hik3, just kidding..
Kak Ina KL hantar Manager sebagai wakil. Orang famous,byk undangan mak datin terpaksa ditolak ketepi... 
Jejariruncing pun hadir sekali. 3 kali berjumpa, pertama kali dia yang tegur Eyriqazz dulu.. 


Eyriqazz : Camne boleh terdetik nak panggil eyriqazz datang berbuka puasa pertama kali?
Penganjur : Owwh,saya google-google Food Blogger Melayu. Blogwalking satu blog ke satu blog, sangkut pula kat u punya blog.Like ur write up, terus saya e-mailkan.

Eyriqazz : Ehh, takkan sebab penangan Entri Kenapa Eyriqazz tak Sesuai jadi Pengacara Jalan-Jalan Cari Makan Kot?

Itulah pengaruh Google dan mungkin dia terjah dari entri Food Blogger Melayu @ Rakan Talibarut kot terjumpa blog saya. Hik3, networking is A King in Blogging World.

29 comments:

  1. Ya betul. Networking is a KING dan atas sebab itulah abangensem tidak dijemput sebab takde kawan dalam dunia blogging..huhuhu *nanges*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..bro banyak sangat kawan,kena reservekan berbuka puasa yang lebih menawan kot..

      Delete
  2. sedap woh makan ramai2 hehe..dapat gak ngorat2 awek

    ReplyDelete
  3. Teringin nak jumpa Jejari Runcing!

    ReplyDelete
  4. Wah.. Bagusnya.. Tahniah Abg Eyriqazz.. ;)

    Ni yang lagi semangat nak jadi soeorang blogger.. Selalu bagi semangat bila Nurul putus harapan nak berblog.. terima kasih.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. good luck nurul...dimana ada kemahuan,di situ ada jalan..

      Delete
  5. wahhh seronok nyer!rezeki kannn :)

    ReplyDelete
  6. Bro...macam yang gua pernah cakap FOOD BLOGGER MELAYU ada potensi besar dan luas in the market....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau food blogger melayu bersatu padu dan bina jaringan network yang mantap, rasanya boleh pergi lebih jauh lagi...now,semakin banyak restoran yang sedar akan potensi blogging

      Delete
  7. kalau boleh bwh family saya pun x kan tolak tambah2 free. lenkali ajak saya sekali tapi area shah alam jer la available :)

    ReplyDelete
  8. Bestnyeee dapat makan free... eyriqazz takde keinginan nak bg sy makan free ke? hohoo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik3...ada2..nanti saya belanja polkadot lepas raya

      Delete
  9. bestnya berbuka ramai2.. dgn blogger lagi..

    ReplyDelete
  10. arghh,,jelesnya!.huahuahua.
    eca pun dpt invitation..buka kt Shangri-La Tg Aru,tpi xdpt pergi sebab keja....mana boleh dri kudat sampai KK dlm masa 1jam.hukhukhuk.
    tpi dah keep in touch dgn organizer tu,hopefully ada peluang lain kali..terpaksa pass dgn blogger lain...

    klu ada event makan2 dkt sabah,HELLO HELLO eca ye bro :)

    ReplyDelete
  11. wah bestnya..erhmmm gambar anak pempuan akak tak ada ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada,terselit sebelah firdaus ...hik3

      Delete
  12. sama lah eyriqazz , semua jemputan tk boleh bawa famili , terpaksa tolak , tk smpai hati nak tinggal anak2 pula

    ReplyDelete
  13. wah untung rezeki perut tu.. aku pun kalau ada undangan kalau boleh bawa family baru aku gi sebab kesian nak tinggal bini makan sorang2.. :-)

    ReplyDelete
  14. best nya bukak puasa ramai2 kan! sambil tu buleh rapatkan ukhuwah ;)

    ReplyDelete
  15. ish!...tak baik buat cerita tau...:) sian budak dua orang tu...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..saje je menyakat kak ida..kalau betoi, Amin...

      Delete
  16. aku pun nak jadi mcm hazman la.. phreak-id vs food. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cool..tapi tande - tu dah boleh buat,susah nak ingat..hik2

      Delete
  17. Tahniah bro dapat undangan berbuka puasa..ramai2 mesti seronok..selamat berbuka puasa

    ReplyDelete
  18. Hehe..penangan pengacara jalan-jalan cari makan kot..emm bertuah tuan punya badan ho..hehehe..

    ReplyDelete
  19. wah memang best lah dapat jemputan mcm ni

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails