August 29, 2012

The Need for Speed with Michelin Pilot Experience

Kereta Myvi, Kereta Eyriqazz Sekeluarga. 

Banyak Jasanya dari dulu hingga sekarang. Kecil-kecil cili padi, kalau di highway, rasanya inilah antara kereta yang selalu memotong di line paling kanan...

Eyriqazz agak lambat belajar memandu kereta. Rasanya di umur 20an baru ada lesen kereta. Lepas dapat lesen kereta, memang agak meminati kereta. Apakan daya, nak angkat kereta baru dalam masa terdekat, bajet belum cukup lagi. Namun, sepanjang tempoh ini pernah juga cuba-cuba memandu kereta lain. Who know one day bakal menjadi milik saya?

Pucuk di cita, ulam mendatang. Drive your Dreams with the Michelin Pilot Experience memberikan peluang keemasan, once in a lifetime untuk mencuba Kereta lumba yang agak menarik dan menawan hati antaranya Formula Michelin, The Formula 2 Seater, The Renault Clio, the Porsche (Bling, blingg..), and the Citroen C2 Rally!

Kenapa peluang ini perlu diberikan kepada Eyriqazz? Inilah antara sebab-sebabnya :

1) Saya sangat meminati Kereta. Banyak hadiri Launch dan Motor Show bila ada kelapangan. Antara yang pernah saya hadiri :


Serius, agak teruja dengan kereta-kereta di situ. Kereta Proton Jebat ni pun nampak agak cool. Namapun catchy. 


Just kidding. Pameran ini diadakan di Terengganu. Isteri pernah bercita-cita untuk memiliki Kereta berjenama Toyota. Umm, one day, one day maybe?


Agak menarik design kereta ini. Lebih menarik, event ini turut dihadiri oleh Tun Dr Mahathir, bekas Perdana Menteri Malaysia dan juga Daphne Iking sebagai pengacara. Fuhh, dapat test drive ni, tentu best kan?


Tepuk dada, tanya selera. Pernah juga terasa nak memiliki kereta mesra alam sekitar. Tanya poket, tanya Isteri.


Kereta Lotus - Nampak Sporty juga

Fuhh, kan best kalau dapat drive ni kan? Huk3, dapat drive juga, tapi bukan kereta ini. Kereta lain yang diberikan untuk di test drive.



Rasa macam Seorang Jutawan dapat naiki Volkswagen EOS...Hik3...

2) Pengalaman Test Drive Kereta 

Minat pada kereta dan juga rezeki berblog, sempatlah juga diberikan peluang untuk test drive dan mencuba pelbagai jenis kereta, antaranya :


Yess, kereta ini memang bagus untuk keluarga yang ramai especially Spacenya yang besar. Pakcik eyriqazz yang ada anak 5 orang ada beli kereta ini. Meriah tengok diorang balik kampung beramai-ramai. In term of speed, umm, sila pergi test drive sendiri....

Engin mantap

Fuhh, memang layan bawak kereta ni. Memecut 100km/h kurang dalam 5 saat. Memang syok drive kereta ini. Antara pengalaman yang sukar dilupakan.


Honestly, ini kereta terbaik yang pernah saya pandu uji. Bawak 130km/h di lebuhraya rasa macam bawak 70km je. Naik ke Genting Highlands berdesut-desut sekejap je. Isteri pula ramai yang menjeling bila bawa kereta ini ke sekolah. Walaupun seminggu je dapat test drive, satu pengalaman yang memang sukar dilupakan.... Yess, The Need for Speed is Really for me..Adrenaline Rush, jantung berdegup kencang. With Michelin Pilot Experience, it will be the best experience ever :

3) I Love Dreaming Driving Fast Car i.e. :


Yiezaa, lebih-lebih lagi bila kereta ini muncul di Filem Transformers. Memang mengidam-ngidam nak pandu kereta ini. 



Volkswagen Beetle

Serius cool kereta ni.. Fuhh, dreaming, dreaming memandu kereta ini di highway pulang ke kampung halamana, Terengganu.



Ferrari...Fuhhh, Marvellouss

Of course i'm dreaming about ferrari too... Kereta yang cukup unggul dan memang tidak perlu disebut lagi.....Enough said, i really Need for Speed with Michelin Pilot Experience


Dear Michelin, Please Make my Dream A Reality


I wanna Drive The Porsche
Saya mencuba once in a lifetime opportunity
Memandu kereta lumba yang hebat adrenaline rush datang kembali
Choose Me, jadikan impian saya satu reality

31 comments:

  1. Perggggh terbaik bro kalau dapat peluang memandu kereta lumba.. bukan senang2 nak dapat peluang macam ni.. hope impian tertunai ye.. good luck bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin....No harm trying kan?

      Delete
    2. Good luck bro.. Semoga impian bro untuk memandu kereta2 tersebut dapat menjadi realiti..

      Delete
  2. my entry baru dlm draft , ntah siap utk dihantar atau tidak, huhu..gluck bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom meriahkan....kalau ada rezeki tak ke mana kan?

      Delete
  3. wah..bila tengok kereta mahal memang teringin nak milikinya tapi apakan daya dkna mampu pakai myvi jer... ok lah myvi selalu pecut tengah haiway :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayapun pakai myvije..but no harm dream big rite?

      Delete
  4. wahh, best bro dpt merasa bawak porsche

    ReplyDelete
  5. nikmat dunia--ada ker og tak minat keta besh2 gini hehe

    good luck bro!

    ReplyDelete
  6. Gaya gambar naik Volkwagen Dash Auto tu dah macam JUTAWAN MLM laa....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..boleh buat prank entri dengan gambar itu...

      Delete
    2. haha...betol tu. ade yang cilok gambar ni buat promote MLM pulak nanti

      Delete
  7. Wah terbaik.. Nurul hanya mampu pakai viva jer.. hehehe.. itupun dah Syukur Alhamdullillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..viva pun cool....Eyriqazz pi kerja naik motor je..hik3

      Delete
  8. wow..kalaulah tak ada hal..memang akak bervangan nak pecut laju-laju kat litar sepang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. vroom,vroom...mood tengah berangan2 juga ni...

      Delete
  9. semoag berjaya capai impian tue bro...mana tahu suatu hari nanti ada rezki anak2..kot menang cabutan bertuah ka hihi..

    penah drive EXORA utk perjalanan jauh, perghh rasa best jer drive even jalan berliku-liku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...minta masin laa mulut eyza..who know one day boleh menang kete macam ezna kan?

      Delete
  10. dtg jd follower sini..banyaknyer pameran kereta dh pergi..nens bukan x suka pergi..kang kalo pergi tergedik2 plak nk beli..bukan dpt pon..berangan je lebih..wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kalau mampu apa salahnya beli kan?

      Delete
  11. Mahal tau tayar brand michelin ni! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mahal tapi kualitinya bagus, at least puas hati kan?

      Delete
  12. geram btl tgok kereta ni... dpt 1 jadilah...

    ReplyDelete
  13. tertanya-tanya..mengape tak beli exora? bukankah hargenye jauh lebih murah dari altis huhuhu

    ReplyDelete
  14. Saya sudah tukar ke empa-empat tayar. Tayar hadapan sudah haus mana kala tayar belakang hari Raya yang ke 2 kerana ada tanda bengkak. Tiada kompromi untuk keselamatan.

    ReplyDelete
  15. tahniah, cg kerana terpilih. Sya pun baru je tukar kepada tayar michelin. 2 je, sebab 2-2 pecah.

    ReplyDelete
  16. Congrats and this post I get to know you better

    NAmesherry.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi