September 5, 2012

Anmum Essential - Berdua Lebih Baik dari Satu


Alisya dan Azim , Berdua lebih menggembirakan hati kami
Sepasang sudah anak kami. Keletah berbeza yang semakin mencuit hati

Papa dan Mama, Anak-anak perlukan kasih sayang kedua-dua ibubapa untuk membesar

Analogi yang sama bolehla digunakan juga bagi membesarkan anak-anak. Kemahiran berfikir perlula seiring. Ibubapa perlula membimbing mereka. Makanan dan minuman hendaklah seimbang dalam pembesaran mereka. That's why kami menggunakan :


Anmum Essential yang dilengkapi dengan DHA dan Gangliosida

Video Anmum Essential berkenaan DHA dan Gangliosida


Yup, anak-anak memerlukan Both DHA dan gangliosida. Ramai ibubapa yang tahun pasal kepentingan DHA untuk perkembangan otak namun DHA saja tidak mencukupi dan perlu ditambah dengan gangliosida. DHA penting bagi perkembangan otak dan Gangliosida diperlukan bagi menghubungkan sel-sel otak .Lebih banyak sel otak berhubung, lebih cepat kanak-kanak belajar. No wonder, cepatje Alisya belajar tentang Apa itu Puasa :


Sel-Sel Otak Saling Berhubung. Cepatje dia tangkap antara maksud berpuasa adalah "tidak Makan dan Minum"

Kami percaya dengan Susu Anmum Essential yang membekalkan DHA dan Gangliosida yang mencukupi bagi pembesaran dan perkembangan otak yang lebih efektif. 3 tahun Alisya kini, semakin bijak eyriqazz lihat cara dia berfikir dan menyelesaikan masalah.

Anmum Essential - Berdua lebih baik dari satu. Apa pula pandangan anda?

48 comments:

  1. cute je alisya berceloteh.. sronok kan time2 cmni lah dia nk ajk berborak n buat pkara2 yg sronok bsama.. kdg2 tu xlarat nk lyn da..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...memang seronok dan menghiburkan...

      Delete
  2. Anak-anak zaman sekarang bijak-bijak belaka. Bagi main tablet atau telefon bimbit sekejap sahaja mereka godek. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Can't agree more..Pemakanan mereka pun perlu dijaga agar perkembangan fizikal dan mental mereka lebih positif

      Delete
  3. Alisya nak potong rambut adik dia ker ni....
    pandainya.. ni la gunanya Gangliosida...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melentur buluh biarla dari rebungnya

      Delete
  4. nak berdua,, msalahnya,,, tak de yang nak,, sob3

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, adalah jodohnya nanti tu...

      Delete
  5. bestnya eyriqazz dan wife dah ada sepasang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, anugerah Tuhan tidak ternilai...

      Delete
  6. anmum memang raai dah akui yang ia memang terbaik

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi ..hik3

      Delete
  8. Mesti Alisya dan Anmum Essential seperti kawan baik. Jadi ibu bapa di luar sana juga perlulah menjadikan anak-anak mereka berkawan baik dengan Anmum Essential. Maklumlah berdua lebih baik... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..Alhamdulillah..sejak bertukar kepada Anmum, nampak alisya menggemari dan banyak kesan positif...

      Delete
  9. bila anak sedang membesar ni memang seronok dengar celoteh diaorang.bila dengar je perkataan2 comel keluar dari mulut mewreka ni terasa berbaloi apa yang kita bagi pada mereka selama ni..memang boleh namapak kesan nya bila kita bagi makanan yang terbaik pada anak2 kita.nampak beza antara kanak2 yang dapat makanan terbaik dengan yang tidak.

    ReplyDelete
  10. wah banyak betul kebaikan susu Susu Anmum Essential ni..insyallah bolehlah bagitau anak akak jika mereka telah mempunyai anak..semua pasangan memang maukan berikan yang terbaik buat anak mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapalah yang bertuah bakal jadi menantu kak ina ni...

      Delete
  11. nak kena pakat2 dengan cik malarang ni cari sepasang.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.....Cpt2 dapatkan lagi seorang....

      Delete
  12. nak kena pakat2 dengan cik malarang ni cari sepasang.. hehehe..

    ReplyDelete
  13. Menurut kajian, gangliosida berperanan penting dalam pertumbuhan otak dan perkembangan kanak-kanak. Dikuatkan lagi dengan bukti bahawa di dalam otak, bilangan besar gangliosida hadir di 'gray area' atau di dalam otak dan korteks serebrum otak, yang merupakan kawasan penting dalam pembentukan memori.

    Bagi kepentingan DHA, penyelidikan telah mencadangkan bahawa DHA memainkan peranan penting di dalam perkembangan otak bayi , dan juga boleh meningkatkan fungsi kognitif kanak².

    Jadi gabungan kedua-duanya sudah pastilah boleh meningkatkan lagi perkembangan anak² kesayangan kita

    DHA & Gangliosida penting untuk otak,
    Sumbernya didapati dari susu,
    Dengan ANMUM ESSENTIAL anak² lebih bijak,
    Menjadi kebanggaan ayah dan ibu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghh....dah nama seorang cikgu, memang tinggi ilmunya...

      Delete
  14. Susah gak kalau anak terlampau bijak.., nanti kecik2 dah mintak daftar domain atas nama dia.... :)

    ReplyDelete
  15. susu mahaii ni..ekeke..
    tp kalo sy kukuh skit, susu ni pon pilihan kami ibu bapa..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kualiti dan yang terbaik utk anak2 pun perlu kan?

      Delete
  16. walaupun belum berkahwin apatah lagi ada anak...dah terfikir dari awal susu apa yang nak bagi dekat anak nanti...

    dan cuba teka susu apa yang saya fikirkan? sudah semestinya anmum essential .. bila tengok alisya yang petah bertanya dan bercakap, memang terbukti pemakanan dan susu untuk anak-anak membantu daya pemikiran mereka

    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga cepat2 awak kahwin...jangan lupa jemput saya ya...

      Delete
  17. susu anmun essential..semestinya susu untuk si cilik yang bijak dan lincah..Anmum Essential yang dilengkapi dengan DHA dan Gangliosida akan menjana pemikiran si cilik yang aktif dan seterusnya si ibu dan ayah tersenyum riang melihat telatah anaknya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tersenyum riang lihat anak2 gembira dan ceria

      Delete
  18. susu anmun essential..semestinya susu untuk si cilik yang bijak dan lincah..Anmum Essential yang dilengkapi dengan DHA dan Gangliosida akan menjana pemikiran si cilik yang aktif dan seterusnya si ibu dan ayah tersenyum riang melihat telatah anaknya. :)

    ReplyDelete
  19. alamak saya tak ada anak dan isteri lagi ...tak tahu apa -apa tapi yang penting pemilihan susu dan cara ibubapa mendidik ,melayan anak-anak tersebut..wahh pandainya anak abang..wahh wah hebat,,,pandainyee

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, pengalaman akan mematangkan..Setiap ibu dan bapa tentu mahukan yang terbaik utk anak2 kan?

      Delete
  20. Makanan boleh mencerminkan kesihatan bayi dan kanak-kanak.
    Baik makanan yang diberikan, baiklah perkembangan mereka.
    Jangan salah memilih makanan dan jangan kedekut dalam memilih makanan yang terbaik untuk anak-anak anda. Dengan anmum, bertiga pun boleh jadi lebih baik dari berdua eyriqazz!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3....InsyaAllah..dimurahkan rezeki, bertiga in a few years time?

      Delete
  21. susu anmum ni memang terbaik dan bagus.. tiada kesan sampingan..

    ReplyDelete
  22. terbaiklah anmum. nak try anmum pun anak2 dah besar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..setakat ini puas hati dengan anmum

      Delete
  23. anmum oo anmum..dulu2 masa mak pregnant tengok dia asyik minum anmum ni sampaikan memang dalam kepala ingat susu anmum ni untuk ibu-ibu mengandung jer.rupanya anmum ni pun boleh untuk budak-budak. Kalau tertengok susu anmum ni dekat rumah sedara dulu-dulu selalu tanya eh ko ni pregnant ea..hakhak..rupanya bukan dia minum tapi anak dia. sekarang tak dah, dah tahu..nanti buat malu je dekat budak2 tak tahu susu dorang minum...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik3.nanti errah dah kahwin n pregnant bolehla guna anmum materna..then anak2 memang saya syorkan anmum essential..

      Delete
  24. dahhhhh...terlepas peluang nak dapat saguhati dari eyriqazz...haha...

    ReplyDelete
  25. banyak dah eyza tengok pasal kebaikan anmum essential dipaparkan dalam blog bro. memang anmum essential kena dengan alisya dan azim kan?


    kalau berkemampuan dan ada lebihan eyza yakin ramai ibubapa beralih ke susu jenis nie. Tanpa gula tambahan pastinya ia satu bonus kepada ANMUM untuk menarik hati ibu bapa membelinya.


    Susu itu milik siapa,
    Hatu tertarik kerna tanpa gula tambahan
    Anmum Essential pilihan ibu bapa,
    Sebab DHA dan Gangliosida bekalan untuk tumbesaran.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails