September 18, 2012

Camne Nak Pujuk Isteri Merajuk?


Mulut dan mula muncung. Tangan mula bercekak, petanda awal Isteri merajuk. Umm, camne nak pujuk Isteri merajuk? Eyriqazz kongsikan sedikit pengalaman :

  • Jangan ditambah lagi panas membara. Biarla ianya reda sedikit barula dipujuk.
  • Pelukla dan Cium Isteri anda. Isteri mudah "layu" dengan pelukan dan ciuman si Suami
  • Surprise her. Kasi Hadiah, bawa pergi bercuti, temankan shopping etc ( I know, i know, most Suami tak suka bershopping)
  • Appreaciate apa yang dia buat. Sekali sekala or Selalu lagi bagus, say thank you dan gembirakan hati mereka. Jiwa wanita ini lembut, mudah terasa, namun kena cara mudah jadinya..
Apa pula pandangan anda? Camne nak pujuk Isteri merajuk ? Kaum Isteri, apa pula pujukan terbaik seorang suami yang anda sukakan?

37 comments:

  1. hanya sumai tahu cam ner nak pujuk isteri kan?
    bila baru2 kahwin mmg susah
    tp dah lama, x der masalah dah nak pujuk kan? hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai2..pengalaman mematangkan kehidupan

      Delete
  2. Kalau peluk nanti dikata buang tebiat. Haa..haa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan buang tebiat, romantik bro..hahahaha

      Delete
  3. haish..bakal suami kena baca ne!.hehehe

    ReplyDelete
  4. biasanya dengar step pertama, api jangan dibalas api..kalau dia tengah marah, bebel, diam si suami sangat penting mase tu..
    Tunggu dah cool baru ambik step macam kat atas tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3...selalu guna tektik ni..memang menjadi

      Delete
  5. satu lagi... kena rajin-rajin kan diri menolong isteri di rumah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena improve part tu..akui memang kurang rajin skit bak ni...

      Delete
  6. akak ni tak boleh nak merajuk dgn husband sebab bila tengok ja muka dia atau dengar suara dia...hilang semua rasa marah dalam hati....untung dia...hehe

    ReplyDelete
  7. sweet nye kalo isteri bro baca entri ni.. hihi

    ReplyDelete
  8. dah lamaaaaaaa tak merajuk...err..tak dan nak merajuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tentu pandai suami mrs eady pujuk..tak dan nak merajuk

      Delete
  9. hehe..mmg great teacher lah..terbaikk!

    ReplyDelete
  10. diam kot dulu..
    bagi "panas" kurang..
    lepas tu baru pujuk..
    beralah kejap... :-)

    ReplyDelete
  11. nak bagi bakal suami baca ni la..

    hehehehe

    ReplyDelete
  12. Bila dia marah atau keletihan biasanya ajak keluar, makan dan shopping. belikan something utk dia dan biarkan dia pilih... Mujurla wife tak selalu merajuk

    ReplyDelete
  13. kalau ada dua isteri ok jugak :p bila isteri tua merajuk, balik ke rumah isteri muda ;p hahahaha


    eliss jarang merajuk ni, merajuk pun kadang2 suami tak sedar.hahahaha

    mungkin pelukan dan ciuman tu dah memadai kot :) shopping/cuti2 tu bonus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..senyum lebar kalau suami eliss baca ni...wifey dia dah kasi greenlight...

      Delete
  14. setuju kata eyriqazz ada ustaz cakap kalau isteri merajuk cuba peluk dari belakang.. tapi pastikan isteri takda silat @ judo.. kalau kena siku saya tak tanggung tau.. hehehe..

    Dengan memeluk isteri dari belakang dapat memberi rasa disayangi lagi siisteri tu... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan isteri bro ada taekwondo black belt ke?

      Delete
  15. kalau suami merajuk macam mana lak?? heheee

    ReplyDelete
  16. tak kahwin lagi camne nak jawab... belum merajuk dengan suami, ngajuk dengan adik2 lelaki adalah. saje je poyo2. keh3. anak sedara Sya suka cakap 'ajuk' (merajuk). Kecik2 dah pandai merajuk. Sabar je lah.

    ReplyDelete
  17. saya memang isteri yang suka di pujuk...senang jer nak pujuk saya...
    tanya jer apa sayang nak hari ni? sambil peluk2 la, kena manja-manja sikit (jangan malu2) then, tunaikan semua permintaan saya, rajuk saya terus takda...hehhehehe...

    ReplyDelete
  18. merajuk..?? beli galaxy note 10.1... kompom bini aku diam.. hahahahhaaa

    ReplyDelete
  19. hmm soalan trivial nih.... nak kena elakkan kemerajukan itu dari terjadi...

    ReplyDelete
  20. kena kenal wife kita camne, apa yg dia suka dan apa yg dia tak. tapi bila dia merajuk, kita tanya baik2 la, apa yg ayang merajuk, kalau benda tu mmg salah kita, kita admit kita salah dan tanya kalau nak bagi dia x merajuk apa yg kita leh buat.

    tapi aku perasan la bila ada anak kecik ni, sibuk nak kelek anak, tak sempat la nak merajuk merajuk ni

    ReplyDelete
  21. hahah,, menarik ni..klu merajuk belikan je ipad yg kita ipaid la..

    ReplyDelete
  22. hmm, cane klu wife majuk sbb kite ade xtvt joging lpas keje ngn unit kita, n x dpt amik die keje.. plus, kita minta dia balik dgn kawan perempuan dia..
    ikutkan, malas dh nak join ape2 xtvt opis klu asik majuk je keje..

    klu bab peluk dr blakang pnah buat byk x, tp kne tepis.. silap2, muka/bdn 'mendapat'..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails