October 17, 2012

Paras Rupa vs Kejayaan

Paras Rupa bukannya ukuran untuk berjaya. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Tanpa rupa paras yang kacak/cantik, kejayaan masih boleh dicipta andainya kita rajin dan tidak mudah berputus asa dalam mencapai Impian dan cita-cita. 

Kejayaan yang berdasarkan kepada bakat, keyakinan dan usaha yang konsisten pasti membuahkan hasilnya. Perkongsian kisah saya untuk dikongsi bersama : 



“Rupa Paras Bukannya Tiket Untuk Berjaya”  - [ KLIK SINI ]


Project Listen turut berkongsikan pelbagai pengalaman suka dan duka dalam kehidupan dari pelbagai peringkat golongan seperti Artis, Ibu, Bekas Banduan, Bekas Pesakit Kanser dan ramai lagi. Singgahi di Sana dan semoga perkongsian pengalaman dapat memberikan Inspirasi dan panduan dalam menempuhi hidup ini. 

42 comments:

  1. Cara bergaya amat penting..Ia untuk menarik perhatian. Paras rupa cuma advantage...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budi bahasa pun penting juga..First impression count i.e. dalam temuduga

      Delete
  2. Gile hensem mamat sebelah anuar zain tu...kalah anuar zain... kalau tak mengenang dah ade anak, rase nak ngorat je... hohohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane mengate... jujurrr... hohohoho ;p

      Delete
  3. yang sebelah kiri tu abang anuar zain kan?

    ReplyDelete
  4. bila klik sini tu..kemudian terus membaca..jadi bersemangat dan mula memikirkan tentang hala tuju hidpu dan cara kita menguruskan keluarga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. good luck bro..Hidup mesti ada cita2 dan Impian kan?

      Delete
  5. wlu bbeza paras rupa, kita ttp sama d sisi Tuhan...jd, xmustahil utk bjaya...wlupun rupa bese2 jer

    ReplyDelete
  6. Paras rupa bukan ukuran, tapi dalam dunia sekarang ni it certainly helps. Kalau di Korea Selatan lagilah :)

    ReplyDelete
  7. dah tengok. banyak yang agree. terima kasih kerana berkongsi ye:)

    ReplyDelete
  8. semangat saya bila baca ni.. rupa paras bukan segalanya. insyallah sama-sama berusaha untuk lebih berjaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, sama2 kita berusaha ke arah yang lebih positif

      Delete
  9. betul2..paras rupa bukan ukuran...hehe..oh yer...thnx yer sebab singgah blog saye! hepi2!

    ReplyDelete
  10. memang gaya berdiri sambil tangan seluk kocek tu tak ubah sampai sekarang.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....tuh gaya seorang yang pemalu bro...

      Delete
  11. perghh macam rosyam noor lah bro :)

    style..tapi bro lengkap semua package ada..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuhh....kembang idung sat.... jauh sangat tu bro

      Delete
  12. assalamualaikum eyriqazz....betul tu lain orang lain cara n gayanyakan...:)

    ReplyDelete
  13. macam adik beradik la
    muka pun nampak sama jea

    ReplyDelete
  14. Bukan senang untuk mendapatkan perhatian daripada seseorang kerana ia bergantung aura personaliti seseorang. Walaupun kali pertama berjumpa kita boleh rasa aura pada 'first impression'.

    ReplyDelete
  15. lain ye muka masa muda remaja
    ingatkan adik anuar zain..haha
    berkaitan dengan entri,
    teringat ayat ni
    orang yang bahagia dan berjaya adalah orang yang tidak selalu memiliki yang terbaik dalam hidupnya tapi SELALU BERUSAHA UNTUK BERSYUKUR dan menjadikan setiap APAPUN yang hadir dalam hidupnya menjadi terbaik

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails