October 4, 2012

Rindu Blog Mereka

Sepanjang berblog ini, ada bloggers yang datang dan pergi. Ada yang semakin kurang aktif, ada yang tutup blog terus. Antara penulisan blog yang eyriqazz rindui :


Secara peribadi, Inilah Sifu Eyriqazz yang paling memberikan impak sepanjang berblogging. Dialah yang banyak mengajar tips blogging, Tips Buffered Earning, Tips Menambat Hati Nuffnang, Tips Mesra Readers, Tips Advertorial, Tips Membina Aura Tersendiri dan pelbagai tips lagi.... Now, sifuku ini dah kurang aktif berblogging. Serius, sangat rindu penulisannya yang eden rasakan lain dari yang lain dan memberikan impak yang begitu mendalam kepada ramai bloggers di luar sana.

#Zackzukhairi (Credit Picture Here )

Siapa tak kenal blogger ni sila angkat tangan? Auranya memang memukau. Baca entrinya 5-6 kali pun tak rasa bosan. Penuh dengan maksud tersurat dan sirat dengan gaya penulisan yang memang "Woww".Tersenyum dan hilang tension baca entri-entri jiwang dan kehidupannya . Ada jiwa dan menyentuh sanubari laa.... Gadis-gadis sure ramai yang suka stalk and baca blog Mamat kacak ini... "Realiti Konspirasi", Bolehla eyriqazz katakan Ini Blogger Popular Melayu punyai Aura seperti Fatin Liyana versi lelaki.

Owwh, eyriqazz tak pernah jumpa Zack in real life..

# Madammondoq @ http://madammondoq.com/

Sejak pregnant ni, blog dia dah mula bersawang. Kalau time dia aktif, komen di blognya cukup menjadi kegemaran lelaki-lelaki Macho terlebih kasih sayang seperti Boni Kacak, AE, Shakiddo n the gang mengomen dan menjadikan ruangan komen di blog madam ruangan untuk berchatting. Madam ni blogger unik juga eyriqazz rasakan, mempunyai aura tersendiri dan mempunyai Aura ala-ala Wartawan Nona.


#  Je Jai @ http://www.teratakarmo.com

Dah dua bulan blog Je Jai tak berupdate sejak kesihatannya yang semakin tidak menentu selepas disahkan mengidap Kanser Paru-Paru Stage 4 . Rindu dengan penulisannya. Rindu untuk menyakatnya dengan Fasha Sandha dan Rozita Che Wan lagi. Rindu nak mengeteh "Geng Bujang Lapok di Kedai Mamak depan Ofis Nuffnang". Honestly, dia blogger terbaik yang pernah eyriqazz kenal di alam maya/nyata. Sama-samala kita mendoakan kesejahteraan dia dan membantu .

Selain mereka, antara bloggers lain yang masih eyriqazz ingat dan rindui penulisan mereka antaranya Kueh Tart, AusMelankolik (dengan entri kontroversinya Mari Mengenali CIPAP), SweetAina,Miss Lolly dan .......

P.s : Patah tumbuh, gantinya sukar dicari....

40 comments:

  1. blog diorng best...sebab tu ada pengikut tersendiri...dulu selalu gak lepak kat blog diorng....masa musim blogwalkking....sekrng dah jrg blogger blogwalking masing2 dah beralih buat entry seo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 perubahan bukan sesuatu yang mengembirakan, kan?

      Delete
  2. setuju tu bro.. zack zukhairi tu memang memiliki aura tersendiri.. rasanya aura dia memang boleh menyamai fatin liyana...

    harap madam mondoq dan bro jejai akan kembali mewarnai dunia blogger ni.. miss them so much..

    hahahah..terlebih kasih sayang ye???hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah..bukan terlebih kasih sayang ke?

      Delete
  3. Serius, dua blogger kat bawah aku kenal... Dan mmg rindu penulisan depa...
    Ada komitmen lain kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...Komitmen dan sebab2 yang tak dapat dielakkan..patah tumbuh,yang berganti takkan sama...

      Delete
  4. Blog sya adlh blog syok sendiri..sbb sya tak pandai berkata2 mcm blogger yg len..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap orang ada kelebihan tersendiri.samalah juga dengan iella...

      Delete
  5. wa terigat entry aus melankolik itu. jai pon rindu entry dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,memang haru entry aus itu... tuhla, terasa kelainan bila entry tidak muncul lagi...

      Delete
  6. yeappp... nasib si BEAN dah start update blog dia setelah beberapa lama dia stop...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.bean hatinya kental...blog tu dah jadi macam darah dagingnya

      Delete
  7. Saya juga tidak terkecuali melihat beberapa sahabat blogger yang tidak lagi aktif. Memang ada diantara menjadi sifu saya ketika mula-mula blogging dahulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...ambil yang jernih..banyak actually yg boleh dipelajari dari bloggers di luar sana..baru or lama...

      Delete
  8. rindu itu pasti.. penulisan yang bagus akan buat kita merinduinya kan. :)

    ReplyDelete
  9. ada latest update psl jejai tak...moga2 dia semakin sembuh..amiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada update pasalnya...call dia pagi tadi,dengar suaranya, serius sebak...

      Delete
  10. siapa sahaja takkenal zack..
    saya yg baca blog dia pun merasakan agak menarik cara dan turun naik gaya bahasanya ;]

    ReplyDelete
  11. memang semua blogger yang selalu disinggahi kalau ada entri terbaru.. hope mereka semua sihat dah kembali aktif menulis

    ReplyDelete
  12. I know all of those bloggers you mentioned here. I guess we just grew AWAY from the blogging world. Mojo dah hilang. Rindu jugak zaman rajin blogging. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I miss ur entry too, Jen...

      Come on, mari hidupkan zaman kerajinan berblogging....

      Delete
  13. hm....rindu juga kepada mereka walaupun tak pernah bersua...

    ReplyDelete
  14. RIndu mereka... Bilalah agak2nya nak update blog.. Apepun Nurul doakan yang terbaik untuk diaorang..:)

    ReplyDelete
  15. Dah lame x komen kt cni...

    Perasan jgak few bloggers cam snyap je lately, hopefully mereka dpt menulis kembali...miss their writings...

    N semoga abg jejai kembali sehat seperti dlu...amin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kita doakan...Alyzafisol nampak makin ke hadapan kini... keep it up

      Delete
  16. Aku rindu..... rindu serindu rindunyaaaaaaaa. Namun engkau tak mengerti.. ooohhhhh

    ReplyDelete
  17. Gua rindukan MADAM.... huhuhu *nangis teresak-esak*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....AE dan Madam,bagai roti canai dengan kuah kari..

      Delete
  18. lov ske penulisan madam yg santai n xsombong tu.. n dari madam juga lov kenal semua blogger2 otai sperti mr eyriqazz, jejai, shakido, nurul szuka, kakinakl n ramai lg.. mmg best sgt

    semua pn sgt2 sporting n byk mmberi khdmt nasehat yg sgt2 bgune ..

    rndu ngn madam n usik tawa serta pic2 lucu jejai..T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuhla...memang rindu utk menyakat je jai.....

      Delete
  19. dah lama juga tak nampak madam mondoq....mungkin lepas dah bersalin nanti dia akan kembali aktif...

    ReplyDelete
  20. terharu sifoo rindukan blog i.. sob.. sob.. memang dengan keadaan yang boyot dan komitmen kerja sekarang ni agak mengganggu mood blogging.. tp honestly memang rindu sgt kat uallzzz!!! insyaallah bila semua dah kembali sedia kala.. i akan blogging semula.. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails