October 3, 2012

Janji Rajin Jangan Malas


Apa pun bidang tak kisah janji RAJIN jangan MALAS tapi mengeloh dan salahkan orang sana sini … memanglah orang tak suka. - Ayat dipetik dari entri Emas Pelaburan Bijak yang Perlukan Ilmu

Alhamdulillah, merasa lagi Income Blog 4 angka bulan ini. Rezeki anak-anak. Semalam dapat proposal baru, long term. Syukur..

Yup, dalam apa jua bidang , kenalah rajin dan jangan malas. Kalau asyik mengeluh, tidak berusaha dan asyik salahkan orang, memang susah untuk ke hadapan. Samalah juga dalam blogging, Sambil Menyelam Sambil Minum Air, kalau kena dengan caranya, apa yang kita minati boleh dapat Side Income yang memuaskan. Tepuk dada, tanya selera. 

Ilmu itu pun penting. Invest in yourself and knowledge. InsyaAllah, hati lebih gembira dan kejayaan akan lebih mudah dicapai.

P.s : Tahniah Sis, Oktober yang Hebat

39 comments:

  1. rezeki tu kan, alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  2. usaha tangga kejayaan
    macam rugi pula ilmu yang di pelajari tidak di gunakan sebaik mungkin ..
    masa untuk berubah untuk lawan sifu .... terima kasih banyak2 sangat2 hargai atas bebelan hari tuh ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Jangan biarkan Eyriqazz Membebel"

      Delete
    2. saya nak lagi eyriqazz membebel

      Delete
  3. tahniah abg.. kena banyak belajar dengan abg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, akan dikongsi2kan pengalaman

      Delete
  4. caya lah bro rezeki anak2, kenkadang lah kan ramai yang mengeluh earning hasil berblog dorng tak bnyak mana, nak banyak macam mana kan, update blog pon jarang sekali, kalau ada event nuffnang pon malas nak turun. btw tahniah bro, masyuk tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tepuk dada,tanya selera..rezeki takkan datang bergolek begitu saja

      Delete
  5. Alhamdulillah..syukur... saya tertanya-tanya bagaimana bro eyriqazz menggunakan blog as part of income....

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, akan dikongsikan rahsianya

      Delete
  6. Hebaaattnyyyee... tahniaahh...
    mmg mcm pipit dgn enggang la sy dgn eyriqazz... sy enggang la tapi.. hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadot bukan enggang..Nadot burung kakak tua...hahaha

      Delete
  7. Thniah bro..cpt2lah wat ebook..nk tau rahsia..hehe

    ReplyDelete
  8. rezeki anak2 tu....

    btw,da dpt hadiah tu.=)

    ReplyDelete
  9. kalau rajin..mesti membuahkan hasil...sy nak rajin jugak la..

    ReplyDelete
  10. syukur,,ntah bila bleh dpt camni ek,,huuhu

    ReplyDelete
  11. Tahniah bro... Bukan mudah nak dapat macam ni. Pasti kena bekerja keras dan bersungguh..

    ReplyDelete
  12. tahniah.. sentiasa sonok tgk bro kutip hasil...
    sop tgh tanam dan baja.. harap dapat hasil cam bro juga.. hehehe

    ReplyDelete
  13. wow!! woww! meh sini sekeping cek tu.. hahahaha

    ReplyDelete
  14. Saya setuju tu, tak kira apa bidang pun kita ceburi kalau malas biarpun kerja yang terbaik, tak kemana juga. Kena rajin tambahan lagi kalau kerja sendiri.

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah ...
    rezeki masing-masing tu bro ..
    apa-apa pun , saya akan cuba lawan bro .. :D

    ReplyDelete
  16. Betul2.. dlm apa jua kerja mesti elakkan sifat malas tu..

    ReplyDelete
  17. Tahniah...Rezeki dtg kita terima...Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah rezeki anak2 tu..

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah rezeki anak bini tu..

    ReplyDelete
  20. Tahniah Bro..Rezeki berlipat ganda nampaknya. Tak henti-henti...

    ReplyDelete
  21. Tahniah Bro.. Rezeki bertambah-tambah tak henti - henti.

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah..rezeki anak dan isteri...syok klu side income myra cenggini..tapi apakan daya blog ku hanya blog picisan..huhu...

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah....rezeki family... :)

    ReplyDelete
  24. betul tu...kadang-kadang dah la malas, pastu merungut tak boleh jana apa-apa...haha...baling kasut juga orang macam ni kan..anyway, tahniah cek tu...(kidnap sekeping boleh?)...hihi...
    Entri Terkini Harga Tiket AirAsia RM10,500

    ReplyDelete
  25. turunkan ilmu la ye :) sharing is caring.haha

    ReplyDelete
  26. Alhamdulillah Bro rezeki untuk keluarga...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails