November 2, 2012

Carrefour Bakal Ditutup


Sumber dari Business Times, Carrefour sells Malaysia unit to Aeon :

PARIS: Carrefour said on Wednesday that it made final the sale of its operations in Malaysia for an enterprise value — including equity and debt — of 250 million euros (US$323.95 million) to Aeon, Japan’s No. 1 supermarket operator. "


Umm, lepas ni semakin banyak la Karnival Panass untuk clearkan stock di Carrefour?

AEON take over Carrefour, lepas ni, kurang la satu pilihan untuk shopping. Mungkin bolehla terjahi Tesco, tempat kegemaran Sumigigi membeli Ikan siakap. 

28 comments:

  1. tadi kat radio pun terdengar aeon nak beli carefour.
    mungkin outlet carefour lepas ni tukar nama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ygtu sudah pasti rasanya...AEON dah beli,sudah pasti dia mahu gunakan nama mereka

      Delete
  2. berpusu-pusu orang ramai masuk ke situ, sayangnya Carrefour tidak ada di Kota Kinabalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe AEON akan ada di KK suatu hari nanti?

      Delete
  3. jgn lupa kita masih ada Mydin boss.....tap tu la harga barang2 di Carefour ni sebenarnya setaraf Tesco jugak la sebab lebih murah dari brg2 di AEON, Giant dna lain2. Mungkin Carefour dah fokuskan di Indonesia sebab di sini di setiap mall mesti ada 1 carefour....tak terkira banyaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya mungkin bisness mereka kurang menguntungkan sekarang ini..exit before making a bigger loss

      Delete
  4. bestnyer..sy pantang nampak perkataan SALE..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,memang pantang bagi golongan wanita kan?

      Delete
  5. oo yeke patutla banyak jualan murah..

    ReplyDelete
  6. Maknanya..sume carrefour la ada karnival panas kan?
    Nk terjah alamanda la =)

    ReplyDelete
  7. Hurmm... AEON take over la kan at least takde pekerja tu kena buang kerja...

    ReplyDelete
  8. Memang ada dengar khabar angin tersebut. Jadi confirmlah Aeon akan mengambil alih Carrefour.

    ReplyDelete
    Replies
    1. confirmla kot..dah keluar newspaper tu..

      Delete
  9. aeon skang ni makin hebat dah sikit lagi semua pasaraya dia beli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua pasaraya dibeli?agak mustahil kot di malaysia

      Delete
  10. assalamualaikum eyriqazz...oh yer ke pasaraya Carrefour nak tutup n diambil alih oleh aeon...:)

    ReplyDelete
  11. laa pulak daa.. macam2 laa pulak .. ermm ..jadi kalau tutup tu sebab bankrupt ke atau apa ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. to refocus the world’s No. 2 retailer on its key markets and cut its debt after years of underperformance.

      Read more: Carrefour sells Malaysia unit to Aeon http://www.btimes.com.my/Current_News/BTIMES/articles/20121101093614/Article/index_html#ixzz2B4qQYL9F

      Delete
  12. Contoh yng paling dekat ngan Nurul Carrefour Kota Damansara.. Memang legang sangat.. x de org.. x payah nak bersesak bagai..

    ReplyDelete
  13. kat manjung pun Aeon akan dibuka bln 12 nnt.. nampaknya tak adalah harapan nak dengar carrefour akan dibuka di sini.. tunggu Mydin lak

    ReplyDelete
  14. tapi Carrefour Seberang Jaya macam biasa jer.. ada la sign sale tapi biasa ajer...

    kumanx.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails