November 29, 2009

Ada Apa di Midvalley Megamall

Alisya :  Papa,boringla hujung minggu ni.Alisya asyik tidur je dari pagi tadi.
Mama :Haahla papa,mama pun (bodek2 nak pi shopping)
Papa : Smalam kan dah pi Carrefour?
Alisya + Mama : Ala,itu smalam,minggu lepaskan papa dah janji nak bawa kami shopping.
Papa : Oklah2...Papa bawa pi Shopping.Alisya dan Mama cakaplah nak pi mana.Papa bawa kan.
(Perbualan pada pagi Sabtu, 28 December 09)



Yey,Alisya mahu pi Midvalley Megamall

Demi anak dan isteri tersayang,kuturutkan kata mereka.Sebelum pi Midvalley,singgah pi Brunch dulu di :


Nasi Lemak Antarabangsa

Nyam,nyam,perut tengah lapar.Nasi Lemak nya boleh tahan.Isteriku mmg sukakan sambalnya+Ayam berempah di situ.

Selepas itu,dalam setengah jam,sampaila kami di Midvalley Megamall.Ramainya orang,Sampai kena parking di tingkat atas,tingkat 5 pulak tu.Penuh!!!Inilah serba sedikit perjalanan kami di sana :


Window Shopping dulu.Jusco tengah buat sale.Diskaun sehingga 70%.

Singgah di Mothercare.Tak beli apa2pun.

Lalu je di Celebrity Fitness.Dulu aku pernah join Celebrity Fitness masa aku still kije di Alliance Bank.Tapi coz asyik balik kije lewat (8pm+),cancelkan membership.

Lalu juga di Golden Screen Cinema.Huhu,teringin nak tengok  Twilligt Saga The New Moon.Inilah tempat aku berdating masa muda2 dulu.Huhu,kenangan,sekarang dah agak susah nak pi tgk wayang.


Singgah beli Rotiboy.Umm,one of my favourite.


Ingatkan nak singgah di Toy City.Tak jadi coz Alisya kecil lagi,baru 5 bulan.Nanti dia dah besar skit,kami pi cari toy2 yang menarik untuk Alisya.


Tgk persembahan di TV Osim Okimono.Terkebil2 aku melihat model2 Osim Okimono ni menggunakan gaya Sailormoon "dengan kekuatan bulan akan menghukummu".


Isteriku singgah pi Beli Donuts di Big Apple.One of her favourite selain daripada J Co donut

Shopping time : Mama beli Handbag di Jusco (50% diskaun) dan selipar di Bata (30% diskaun)


Yey,Mamy Poko dan botol susu untuk Alisya.Mama ni,smalam di Carrefour baruje beli pampers Huggies dan Fiti.Alisya tak kisah...


Dan untuk Papa....Durian Kampung...Huhu,mama dan Alisya shopping sakan,papa dapat durian kampung je?

Jalan,shopping,dan makan,kami pun bersiap pulang selepas puteri tersayangku ajak :


Papa,jomla pulang...Alisya nak sambung tidur di rumahni.....

P/s : Orang cakap shopping itu adalah terapi untuk wanita.Betulke?Umm...I thinkk soo...What do u think??

11 comments:

  1. nasi lemak antarabangsa tu nampak sedap ;)

    ReplyDelete
  2. terapi lain g SPA, wat facial, n makan angin...best tol..

    ReplyDelete
  3. BETUL SEKALIII! terapi paling best! hehe

    eh, kat Midvalley dah ade nasi lemak antarabangsa? Maju maju!

    ReplyDelete
  4. kalau tgh berduit, terapi
    kalau tgh tak berduit, makan hati
    hahah

    ReplyDelete
  5. Noorlaila : Hehehe,u r rite.Kalau pi shopping,senyum n happy je isteri

    Cik Epal : Bolehla tahan.tak pedas sgt dan nasi lemak dia pun ok.First time dulu pi rasa biasaje.2nd time ni,sedapla pula.

    Shafiera :wah2,keringla poket eden kalau slalu ikut terapi u.

    Kaykalgal :ehh2,tu bukan kat midvalley.Saya singgah kat danau kota dulu

    balqissy :Hehe,pandai2...akhir2 tahun ni kan byk sale...Ishh,cpt la kering bonus eden bulan dpn

    ReplyDelete
  6. haha untuk lelaki pon boleh gak! hahahahaa.

    comelnye baby!

    berapa ek membership unt celebrity fitness tu? ada instructor tak?

    ReplyDelete
  7. BabyMocha : Thanks

    Yobsumo : Heheh,u r rite (control macho). Last time RM150 per month.Instructor free for the first three session. After that kalau nak instructor kena byr,mahal gaks...RM100+ one session..

    ReplyDelete
  8. untung la azwa ada hasben mcm iman ni..laayaann.. kalau hasben su, muka dah masam mencebik2 kalau gi jln lama2..lebih2 lagi midvalley yg luas gile tu..kalau time dating dulu, tawaf byk kali pun x pe..hehe

    ReplyDelete
  9. Suliana :lelaki su.Tak ramai suami yg suka ikut shopping2 ni.Iman blajar untuk gembirakan hati isteri.Kalau boring2,iman duduk je mana2 dan biar azwa pi pilih dulu.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi