November 13, 2009

Artis Popular minta tandatangan dariku

Cerita ni dah lama sebenarnya.Tahun 2000 kalau tak silap,  selepas aku baru sahaja menamatkan zaman belajarku dan menanti keputusan SPM.Sambil-sambil tu buatla kerja sambilan sebagai pump attendant dekat rumah nenek ku.Yerlah,dulu kehidupanku susah,jadi sambil  menunggu result SPM buat la apa kerja yang patut.

Suatu hari aku di datangi oleh seorang artis.Cukup popular artis tu.Ramai orang datang mengerumuninya dan minta tandatangan darinya.Aku masatu buat dek jer,yerlaa,boleh buat apapun dengan tandatangan tu,bukannya ble jual dan aku bukannya pengumpul tandatangan artis.

Artis tu bila tengok aku buat dek je dan taknak ambil tandatangan dia (perasan sendiri), mula la jeling-jeling aku.Tiba-tiba artis tu datang dekat aku.Dik,minta tandatangan ble?Waduhhh,terkezutt aku.Artis popular ni minta tandatangan dari aku.Dunia dah terbalik ke?Atau artis ni saje sindir aku?Hahaha,apapun,aku pun tandatangan la.Dia dah minta,tak kasi kesian pula.Kan nangis dia kat situ ,sape yang susah?Aku jugak....

Nak tau siapa artis tu?Mehla saya perkenalkan.Kalau siapa tak kenal,boleh tanya Fasha Sandha,BeautifulNara ataupun Budiey .Cerita ni blom keluar mana-mana blog lagi ni.Inilah dia :

Awie

Fuhh,walaupun sudah hampir sepuluh tahun berlalu,pengalaman yang mengujakan ini tak dapat kulupakan.Tak sangka,ada juga artis popular yang dahagakan tandatangan ku .Kalau aku sempat ambil gambar masatu,kan bestkan?

Scroll Down

Down Lagi

Lagi-lagi

..................................

.....................................



P/s : Sebenarnya,dia minta tandatangan ku kerana resit petrol yang dia isi untuk motosikalnya(diisi olehku) di tempat aku bekerja,aku lupa nak sign (purposely ke?).Jadi,dia minta la tandatangan untuk resit itu.Mungkin untuk claim ngan company ataupun memang Awie ni keep track on his spending.Cayalah....Masatu,dia bawa motosikal Virago,baru balik bercuti dengan bekas isterinya,Arni Nazira.

13 comments:

  1. pergh igtkan tadi betul2 la Awie mintak. mintak mmg mintak tp unt recipe. hahahah.

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    no wonder he ask for your sign bro..ehehe..salam singgah

    ReplyDelete
  3. hemmm...ending yg melucukan...
    btw..saya pun bkn jenis kemaruk artis..takde la nak bergambar,mintak sign kalau jumpa..haha lain la kalau jumpa obama ke..david beckham ke

    ReplyDelete
  4. aiyoo...mrasa gak artis minta tandatangan katanyer... tak per la w/pun ceuma nak kena tandatangan resit je kan...hihihihi

    ReplyDelete
  5. sekali tandarangan pasal x sign jer.
    wat suspen jer citer nie..
    hahahaha..........

    http://sumijelly.com

    ReplyDelete
  6. hi Eyriqazz,

    Rasanya dah sampai kot, ticket untuk Pyramid Ice tu (I lupa nak check letter box semalam namun excited after nampak ada orang dah comment sampai...huhu...)

    Will check tonite and revert.

    Thanks and cheers!
    alohamolly
    http://secondtimeparenthood.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. hidup-hidup dihanggitkan oleh bro eyriqazz..hahaha..gua mati-mati hampir diperdaya..jalan cerita teratur tuh yang buat gua hampir-hampir percaya..apa pun tak boleh...hehehe..

    ReplyDelete
  8. tertipu..senget btol kamu nieh..huhu

    ReplyDelete
  9. cehhhhh~
    tipah tertipu..
    ingatkan awie btol2 xpuas ati sbb u x amek autogrph die.hahaha

    ReplyDelete
  10. terbaik..tercapai objektif!!

    ReplyDelete
  11. That was a good story GTO. I got fooled like most of the readers. I was thinking to myself surely there is some 'trick' behind the story, but never would I imagine it would have been for the petrol receipt. Good one. Waiting for more good stories like this

    http://berryberryeasy.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails