December 28, 2009

About Her



Aku dah Kena Tag!!

Gatal sangat mulut dan tangan minta di tag.Kan dah kena tag dengan Hernee Nazir ..

First time kena tag, jadi kena laa jawabkan?


1. First time you met her - when and where?
-Masa sekolah dulu.1998 kalau tak silap..

2. Love at first sight?

X...Masatu aku tak layan dia,dan dia pun tak layan aku...Masatu dia bercinta dengan kawan sekelasku.Love at first hearing.Kami bercinta melalui telefon.Dengar suaranya terus aku tertawan.Bukan suara,tapi gaya percakapannya,aku mampu bercakap lebih sejam first time call dia.

3. Who is she when the first time you met her?

-Rakan sekelasku.Bertegur sapa kurang dari 10 patah perkataan sehari.

4. How long does it takes for her to ask you out for a date?

Dia tak ask...Saya yang ask..Almost a year kot...(Mak ayah dia tak suka berdating-dating ni)

5. First place dating?

UPSI.

6. How she proposed?

I yang propose.Biarlah rahsia....Ok-ok,tak berapa ingat cuma yang aku ingat, aku cakap kat mak aku sebelum kami bertunang, "Mak,saya taknak kahwin sampai bila-bila kalau mak tak benarkan saya kahwin ngan dia" (Cess,ugut tu,nasib baik mak ku menerima dia)

7. Special date with her?

Hahaha..dah nama pun lelaki..suka lupa tarikh2 penting (tak romantiknya aku)...Tarikh paling teristimewa 17 Julai iaitu birthdaynya, 23/11 tarikh akad nikah kami, dan 22/6 tarikh Alisya dilahirkan.

8. Changes that she asked you to do?

-Dia menerima aku seadanya...Tuh yang sayang tu...Cuma dia minta aku kurangkan ''tempered'' aku.Hehehe,kadang-kadang  aku suka marah tak bertempat....Sorry Sayang...

9. What is about her that you love so much?

All about  her!! (Byk sgt kalau nak sebut.Dia seorang yang romantik, happy go lucky,dan Isteri yang penyayang)

10. What is about her that you wish she would change?

Huhuhu,dia terlalu mementingkan kekemasan.Tersilap letak barang skit,adussh....kenalah eden....Ataupun semua perempuan camtu ke?

11. You lose your mind and crack your head when she?

Membebel lama sangat....Atau mengungkit2...Selalunya aku akan perli, "Sayang,Abang dah kenyang ni,dahla,tak larat nak makan kuih bangkit lagi ''

12. You will smile through your eyes for the whole day when she?

Happy..Senyum dan ketawa..gembira bila tgk dia Happy...Moody bila dia tgk dia moody...Huhuhuhu...

13. Complete below sentences"My love towards my wife/husband/gf/bf is as big as...?

Besar mana....Tak besar sgt, 1/0 je....

Perlukah untuk mencari mangsa seterusnya??? Oleh kerana first time kena tag ,aku nak tag kan diorang ni.Kalau diorang tak jawab pun,eden tak kisah,just tukar about him yang mana2 yang berkenaan ye?,hehehe :



Aku tag kan Jejaka dan Jejaki di bawah ini

1)Sepet
2)Melromeo
3)CikEpal
4)Little Mama
5)Sharinginfoz
6)Suliana
7)PrincessRedBloodSnow

UPDATED

Saya mahu tag bloggers ini juga :

8)Redmummy
9) Sirman
10) Habibah & Anas
11) JAI
12)UmmiKhayra
13)Catlina
14)Syigim
15)Lyna
16)I_Sofia
17)Mommy Qastalani

43 comments:

  1. wah...romantik nyer buat tag nih.hihi

    ReplyDelete
  2. AIYOOOO...GWE KENAK TAG LERR. MCM KEMALASAN JEK NAK WAT..HAHAHAHA

    INSYA'ALLAH...NNTI ZIE FREE, ZIE JAWAP EA TAG NIH :)

    ReplyDelete
  3. alamak......

    malu la jawab soalan macam ni..

    *padahalllll suke*

    ok ok nanti saye buat haaaaa

    ReplyDelete
  4. yg bab mementingkan kekemasan tu sgt tepat sbb perempuan suka if semuanya nampak teratur & kemas..

    ReplyDelete
  5. ish..besnyer ade isteri..
    bile la aku bleh kawen~~

    ReplyDelete
  6. mmg pun perempuan mementingkan kekemasan bro heheheh =)

    ReplyDelete
  7. tq la mnjwb tag tu..glak gak sorg2 bace..ehehehe

    ReplyDelete
  8. Selamat menjawab..hehehehe..

    ReplyDelete
  9. so sweet. ;) suruh la your wife jawab tag ni pulak. jom dengar apa dia nak kata pulak.

    ReplyDelete
  10. hahaha~...btol2!!..
    suruh ur wife plak jawab!!

    ReplyDelete
  11. perghhh tag pasal pasangan kah??? bahaha...mahu la eden nak cari pasangan nanti ni...akan dibuat...if free..thanks 4 the tag :)

    ReplyDelete
  12. wah nanti saya jawab hehe

    kene tukar tajuk jd ABout Him ek?

    ReplyDelete
  13. teringin nak buat tag begini tapi takda bf haha.

    ReplyDelete
  14. Aidi Safuan :Bukan saya yg buat,terimakasih kat hernee nazir..

    ReplyDelete
  15. Redbloodsnow :jawab,jgn tak jwab.ramai follower anda termasuk saya nak tahu kisah cinta redbloodsnow..

    ReplyDelete
  16. Sepet :ternanti2...mesti menarik punya cerita sepet ini...

    ReplyDelete
  17. adieyza :U r rite...kadang2 rimas saya dibuatnya...namun,dalam perkahwinan,mesti ada tolak ansurkan?

    ReplyDelete
  18. ezzati :Siapa yang romantik?Isteri saya memang romantik..

    ReplyDelete
  19. pemboncengsetia :akan tiba masanya

    ReplyDelete
  20. Nurulain_zaini :first time kena tag ni..tuh ya teruja lebih2ni..

    ReplyDelete
  21. JAI :Aku tak kira,ko kena jawab juga..kalau tak aku report kat nuffnang..ko tak sokong rerakan nuffnangers..

    ReplyDelete
  22. Oh Nada/Roxy Zai :dah suruh, dia taknak..

    ReplyDelete
  23. Cik Epal :jawab,jgn tak jawab..nak juga dgr cerita dari redmummy jr..

    ReplyDelete
  24. Mommy Lyna :Yup,u r rite..about him...

    ReplyDelete
  25. Zuratul Ain :Apa lagi,carilah..kumbang bukan seekor..

    ReplyDelete
  26. bro yang pasal letak2 barang tu bukan wife eyriqazz je... ramai pomwan gtu termasuk saye... hehehe. org laki mmg susah nak letak barang kat tempat die amik... tatau nape ye

    ReplyDelete
  27. woh...di tag..hehe..jarang kena tag.. :D nnt ada masa saya wat ek..hehe.. :D

    ReplyDelete
  28. thanks for the tag! saya mmg suka jwb soalan2 tag ni :) part kemas tu quite funny coz i ngan my husband pun camtu! :P

    ReplyDelete
  29. Ohhhh tidakkkkkkkkk..kenapa aku harus jadi mangsa keadaannnnn...hahahaha..ok..ok..ok..gua cuba-cuba menjawab...adussss

    ReplyDelete
  30. damn. ini nak tahu pasal duda haku ke???

    ReplyDelete
  31. sorry bro

    will have to pass this, i x suka buat tag sbb tak cukup masa, satu lagi sebab tak berapa nak suka cite 'cinta'2 dalam my blog

    hehehehee

    ReplyDelete
  32. sungguh rajin buat tag,

    salamm,

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi