December 29, 2009

Percutian Di Johor Bahru (Part 2)

Sambungan daripada Percutian di Johor Bahru, malam tu kami singgah di :


Danga Bay

Timeni kami semua pergi ke Danga Bay,bukan main seronokla si Upin coz di Danga Bay malam-malam diadakan :


FunFair

Antara yang menarik di funfair tu adalah :


Train

Mula-mula nak la main funfair tu,tapi mak mertua aku beriya-riya nak pusing Danga Bay naik :


Basikal roda empat

Berpeluh-peluh mengayuh basikal tu.Kami naik 6 orang...habis basah bajuku...Yerlah,yang sibuk mengayuhnya aku dan adik iparku...Hehehe..cam tak berbaloi je pula rasa,dahla mahal,RM39 untuk 45 minit...Tak sempat nak main funfair coz dah penat...Pusing-pusing tu,nampaklah juga :


Cruise

Rasanya kalau nak naik Cruise ni mesti mahal,yerlah,harga-harga di Danga Bay ni boleh tahan juga mencekik darahnya...Satu funfair nak naik,sekurang-kurangnya 8 ringgit.Kalau pi Sunway Lagoon ataupun Genting Highland,tak sampai 50 dah ble pusing sampai puas ...Hehehe,mungkin dia ikut harga Singapore kot...

Dah penat dan lapar,kami pun singgah la dinner di Restoran di Danga Bay.Kami pekena :


Ikan dan Pari Bakar

Sotong masak Cili ker?

Sedap,memang sedap..Nanti la saya rekomenkan kedai tu ya?Mungkin anda boleh singgah kalau ke sana nanti,memang sedap dan ramai orang berkunjung kedai itu...

19 comments:

  1. sedapnyer sotong....
    syok ke jln2 kat johor??

    ReplyDelete
  2. memang sodap sotong tu.. kalau dapat udang goreng ngan tepung pun sodap...

    Jom Tudung Ariani

    Jom Beli Alat Tulis

    ReplyDelete
  3. wah kalau tau awak nak bercuti di kg halaman saya, boleh cadangkan tmpt mkn best2.esp part ikan bakar, tahu bakar.

    ReplyDelete
  4. Perghh meleleh air liur nengok ikan bakar dengan sotong tuh bro..mengancam

    ReplyDelete
  5. cantik gambar warna warni tu..btw, nampak yummey sangat ikan dan sutun tu..hehe. Nanti letak la kedai mana tu..

    ReplyDelete
  6. plez vote 4 me. num 5. chentamaya http://shawlsayucinta.blogspot.com/2009/12/undian-dibukajom-undi-mereka.html

    ReplyDelete
  7. best x pg jhr??
    bangge jd anak JOHOR!!
    ikan bakr tu,my feveret..

    ReplyDelete
  8. lamanyee x ke danga bay tu..5 thn dh kot...fuhh..lmeee

    ReplyDelete
  9. time sy g danga bay..
    xda pape sgt kt sana..

    ReplyDelete
  10. Zella :Best sotong tu...Siap upin minta tambah...syoklah juga...

    ReplyDelete
  11. Sharinginfoz : nyam2,terliur dengan u ckp....

    ReplyDelete
  12. mum2h :aiseh,terlewat beberapa hari.

    JAI :memang mengancam pun

    ReplyDelete
  13. Nizaa :Nanti saya akan letakkan nama kedai tu.2 malam pi makan sana..

    ellismie :Nyam2,memang menggiurkan.

    Si budak Aboi :dah luas berjalan si aboi ni

    chentamaya :aiseh,terlewat skitje.i dah votekan first people yg komen utk votekan dia.

    ReplyDelete
  14. miloicekaw1119 :Best Johor..Saya pun suka ikan bkr..

    enyheartsdiamond :Johor mmg cool

    ezzati : Oh ye ke?singgahla lagi nanti,dah byk berubah


    [z@ck] :skang dah byk berubah..jln pun sdn dibesarkan

    ReplyDelete
  15. salam...rase lapar la plak...hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi