December 28, 2009

Percutian di Johor Bahru

Saya baru pulang bercuti dari Johor Bahru beberapa hari yang lepas.Inilah gambar-gambar yang sempat di ambil  (24/12/09 ,Part 1)

JB Central Hotel

Kami menginap di Hotel ni kerana ianya memang di dalam bandar JB dan biliknya besar + ada parking.RM160 semalam untuk bilik yang twin bed + single bed (2 katil la lebih kurang)


Pemandangan dari JB Central Hotel (Tingkat 19)

Pemandangan Lagi

Si Upin sibuk main Laptop adik iparku

Pemandangan dari tingkap belakang hotel menghadap Tambak Johor

Roti Canai Telur + Teh Tarik

Pekena bfast di kedai mamak dekat ngan hotel.Memang kaww dah sedap,yang tak tahannya Si Upin tak makan roti canai dengan kari,dal ataupun sardin.Dia hanya makan dengan :


Gula!!(Memang anak Jati Kelantan Betulla)

Lepas bfast,kami singgah di :


Johor Bahru City Square

Meriah sambutan Krismas di sana (sehari sblum krismas)

Bersama Santa

Dah janji dengan Upin,kami pun bawalah dia tengok wayang cerita :


The Princess and The Frog (gambar di ambil keesokan harinya)

Memang best cerita ini.Cerita dia menarik,byk lagu-lagu best,jalan cerita dia tersusun dan sesuai untuk tontonan ramai.Ratingku : 8.5/10. Memang best dah mengancam.....Jangan lupa saksikannya!!

17 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. tuhlah pasal bro..melancong sakan bro eryiqazz..nie mesti bonus bukan setakat berbulan-bulan yerrr..bonus sampai kebulan lagi..hahaha..

    ReplyDelete
  3. tak pernah pegi johor.kesiannya kat aku.eh, upin, kita sama la, makan roti canai ngan gula.hahahaha

    Elissmie

    ReplyDelete
  4. sy adalh org johor yg dh lame gile x terjah ke city square..hehehe..

    wah cuti skn ye..

    ReplyDelete
  5. nice trip..oniey tk sempat pun nk jln2 lg..plan raya cina ni..hooreyy

    ReplyDelete
  6. welcome to JOHOR!! cuma.. johor ni besar, jadi lagi best kalau boleh melancong jauh dari bandar macam pergi ke pantai desaru ke atau air terjun kota tinggi.

    anyway just blog hopping!

    ReplyDelete
  7. JAI :hahaha,bukan kebulan JAI,ke planet pluto lagi..hahaha,ada2je JAI ni..cukup2 makan je bro..

    ReplyDelete
  8. elissmie :samake?samalah juga ngan isteri saya.

    ReplyDelete
  9. Hernee Nazir :Hehehe,Skali tgk City Square tu cam Singapore Square pulak..penuh ngan Singaporean..

    ReplyDelete
  10. Si budak Aboi :Aboi,knapa tak nampak aboi?

    ReplyDelete
  11. Sharinginfoz :byk2...rezeki anak...hehehe...

    ReplyDelete
  12. onniey84 :nak pi mana raya cina ni...kami plan nak pi batu feringhi je...

    ReplyDelete
  13. syikin:sempat pusing2 bandarje..saje nak lari dari bandar KL

    ReplyDelete
  14. Nikel Khor :Wah2,nampak menarik...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi