December 29, 2009

Aisya Sofea - Yang Sebenarnya

Semasa di Johor aritu,sempatlah singgah di MPH.Sempatlah beli beberapa jenis buku.Beli ni pun sempena promosi MPH+syarikatku dapat diskaun sehingga 40% untuk pembelian buku ,maksimum pembelian sehingga RM400.Inilah buku yang ku beli :


Aisya Sofea - Yang Sebenarnya dan 100 Esei Inspirasi & Motivasi untuk Pelajar

Inilah masanya sempat untuk aku nak membeli buku bila ada diskaun camni.Aku memang suka baca buku-buku inspirasi dan esei-esei pendek.Santai dan menenangkan fikiran.Novel ni pula aku beli kerana saja nak membaca novel.Dah lama tak baca novel,lagipun tajuknya itu menarik hatiku dan novel ini mendapat jualan antara 10 novel terlaris di MPH Johor Bahru.

Sebelum ni,novel-novel cinta ni memang aku tak brapa nak layan mana.Tiada masa.Tapi kalau Novel Cinta Ahadiah Akasyah memang aku suka benar,contohnya Lagenda Budak Setan 1 dan 2,berkali-kali aku baca.Pilot Cafe pun best juga.

Inilah sinopsis cerita Aisya Sofea -Yang Sebenarnya yang membuatkan aku membeli novel ini :

"TIDAK semua cinta itu berbalas. Inilah yang terjadi kepada Eddie.Akibat cintanya ditolak oleh Nazirah, sepupunya, dia nekad membawa diri ke London. Hatinya perlu dirawat. Kelukaan Eddie mendapat simpati daripada Nadhiya, adik Nazirah.Melalui kiriman e-mel dan YM, Nadhiya sentiasa meyakinkan Eddie bahawa cinta akan datang lagi. Namun, hati Eddie belum terbuka untuk mencari pengganti.

Seiring waktu berlalu... cinta Eddie semakin memekar. Dengan semangat baru, Eddie pulang bersama cinta untuk Nadhiya. Malangnya, kalimat keramat itu tidak terucap dari bibirnya, apatah lagi Nadhiya melayannya seperti seorang abang. Eddie jadi panasaran. Akibatnya, mereka sering bertelingkah tanpa sebab. Nadhiya memendam rasa...

Lelaki itu seperti memusuhinya. Semuanya harus dirungkaikan. Eddie perlu berterus terang tentang perasaan sebenarnya. Dan Nadhiya pula mesti menyedari bahawa cinta baru Eddie adalah untuk dirinya! "

Agak-agaknya bila la sempat aku baca buku-buku ini ya?

P/s :Ada sebarang cadangan untuk buku-buku lain yang menarik?Time camni la masa yang sesuai untuk membeli.

23 comments:

  1. malas nak baca novel.. sebab realitinya tak seindah kisah novel.. hurmmmm.. :)

    ReplyDelete
  2. knp x ada cerita realiti seindah novel ??
    saya pemint novel..maseh tercari cari lelaki yg di gambrkn seperti dalam novel..bknke kisah novel biasnye tentg dnia realiti ? tp mane ye laki2 tu semua ?

    ReplyDelete
  3. kt umh aku bnyk novel ramlee awang mursyid...tp aku x bce la..mmbe aku jer

    ReplyDelete
  4. Rajin baca novel....eynda dah lama tak baca novel...bila tengok ramai yg rajin2 ni teringin pulak nak start baca novel balik :-)

    ReplyDelete
  5. sinopsis ceta ni mmg nmpk menarik.mcm nak beli pulak..nk carik la nti.hee~!

    ReplyDelete
  6. saya suka baca novel..
    tak kisahla novel apa..
    tapi kena ada mood semasa membaca..
    huuhuhu..

    ReplyDelete
  7. saya cuma tau novel cinta..hehe..
    cuba cari novel tulisan norhayati berahim..

    saya suka sebabnya ianya lebih realistik, tak terlampau khayalan seperti novel2 cinta lain.. :-)

    ReplyDelete
  8. beli buku indahnya hidup bersyariat. sgt bgs. asas fardhu ain.critakan dr kte lahir hgga besar. lengkap dgn doa.

    ReplyDelete
  9. wa suke novel faisal tehrani-tuhan manusia...citer sal bdak laki yg abg dia murtad...sile la bace(>.<)

    ReplyDelete
  10. suke bace novel cinta jugak ker?

    ReplyDelete
  11. sy mmg peminat novel.
    skrg nih dah ada dlm 40 novel sy kumpul n bc.
    dah bc andai itu takdirnya dgn cinta kau dan aku?
    klu belum,try lah bc.
    hee..:)

    ReplyDelete
  12. lama nya tak baca novel...selalu kalau baca novel, mau tak buat keja lain, layan novel jer...

    http://kancilbiru.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. rindu nak baca novel.kekangan masa sebenarnya.suka baca novel Habiburrahman El Shirazy, mcm bila cinta bertasbih tu..

    Cash out earning nuffnang?

    ReplyDelete
  14. sy pn pmint novel..aisya sofea pnye novel tbaru ke?harus dirembat 1 ni..hehehe.. ilham hati damya hana cube la bace best..

    ReplyDelete
  15. yus : u r rite.Novel ni cam citer bollywood la..Indah khabar dari rupa..

    dafina afiqah : hehehe,berjanggutla mencari...mungkin dapat,mungkin tidak..cam aidil dlm nur kasih tu..ada tapi nak jumpa bukan mudah..

    faiq :membaca itu jambatan ilmu (hahaha,aku pun kadang-kadangje juga baca novel)

    ReplyDelete
  16. eynda :wife saya lagi la,last year beli novel dekat 10.satu pun tak baca lagi..saya ckp,nanti anak dah besar,sempatlah anak saya baca dulu..

    fiza mastar :beli jgn tak beli.saya pun tak terbaca lagi..tak sempat..

    miloicekaw1119 :mood tu penting..kalau baca novel sambil tgk pantai pun best

    ReplyDelete
  17. atiqah :thanks for recommendation.nanti free saya ushar2 tgk

    Farah Annysa :Thanks to u too..akan dicari...

    Ghostone :Plan camtu la.pindah rumah baru nanti,nak buat satu bilik library kecil..

    ReplyDelete
  18. sekut tawar :terimakasih.akan diterjah di MPH nanti...

    lea :Suka la juga...Cinta itu indah...

    miss d'ieyna A:byknya koleksi.saya kebanyakan novel,isteri yg beli..tumpang sekaki je baca..

    ReplyDelete
  19. azaliahjsalleh :Alhamdulillah,bertuah bekerja di syarikat ini.Pekerja diutamakan.

    Nizaa :betul tu..Kalau novel english saya paling suka Novel Sidney Sheldon dan Jeffrey Archer

    ellismie :umm,menarik juga tu..kena cuba juga ni

    ReplyDelete
  20. Hernee Nazir :Umm,tak tahulah terbaru or tak....

    ReplyDelete
  21. huhu..ni nk bgtau novel mnarik.. cinta aku dan kau.. novel andai itu takdirnya..kalau ade jodoh.. mmg best giler..superb!!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi