December 30, 2009

Keputusan Sally

Sambungan dari Kisah Silam Sally ,Sally serba salah dalam membuat keputusan.Keputusan yang perlu dibuatnya amat berat baginya kerana sekiranya dia menerima keputusan tersebut, dia terpaksa berpisah dengan keluarganya terutamanya kedua ibu bapanya yang sudah tua.Sally perlu menimbangkan sebaik-baiknya tentang :


Melanjutkan Pelajaran ke USA

Setelah berfikir panjang dan berbincang dengan keluarga ,Sally membuat keputusan untuk melanjutkan pelajarannya ke USA demi masa depannya dan melupakan kenangan pahitnya bersama Sheila.


Konsep belajar yang diamalkan Sally

Masa berlalu begitu pantas, zaman di University Sally dilaluinya dengan penuh dedikasi.Berkat ketekunan dan dedikasi Sally,dia berjaya menamatkan ijazahnya dan latihan industrinya dalam masa 2 tahun sahaja.Tidak sia-sia dia belajar dan mengamalkan Study Smart.Banyak ranjau,kenangan manis dan pahit sepanjang Sally di Universiti.Dia sempat melawat beberapa tempat menarik di Amerika Syarikat,antaranya :


White House (tengok dari luar je)

Statue of Liberty

Niagara Waterfall

Copper Mountain

Sally begitu gembira kerana mendapat 1st Class Honour dan menjadi top 10 untuk ijazah yang diambilnya (Kejuruteraan Mekanikal).Sebelum dia bercadang untuk pulang ke Malaysia,dia ditawarkan bekerja di Amerika Syarikat oleh sebuah syarikat terkemuka di sana atas keputusannya yang begitu cemerlang dan syarikat tersebut sanggup membayar balik jumlah pembiayaan biasiswa yang ditaja oleh Syarikat Sally sebelum ini.

Sally menjadi serba salah.Tawaran yang ditawarkan begitu lumayan,hampir menyamai gaji seorang Pengarah syarikat di Malaysia.Apakah agaknya keputusan yang akan dibuat oleh Sally?Adakah Sally akan bekerja di USA dan tidak kembali buat sementara waktu bagi melupakan kesedihannya bersama Sheila ?

18 comments:

  1. makin drama la citer ni.. hntr gie buat drama layak gak ni..

    ReplyDelete
  2. wahh..menarik betul cerita ni..boleh tahan lahh..

    ReplyDelete
  3. jangan pandang belakang.. pandang depan je.. hehehe.. sejarah itu untuk diambil pengajaran saje.. hehehe

    lupakan semua kisah pahit.. bina hidup bahagia.. ;D

    salam mahabbah =)

    ReplyDelete
  4. wahh sally belajar obersi tu..aku pun uitm je..wakakaka

    http://kancilbiru.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. keje lew di msia wahai sally oi!

    ReplyDelete
  6. Sharinginfoz : dah tamat blajar

    adieyza :hahaha,ble buat drama ke?

    Sendra :thanks..ish2,panjang lagi citer ni..kisah sally baru,kisah mamat blom buka suku pun lagi..

    smileitusenyum :u r rite.tapi tak semua org camtu.contohnya,brapa lama diambil untuk melupakan first love?

    MONICA :Thanks

    ReplyDelete
  7. Nizaa :Dlm or luar negeri tiadalah beza sgt..yang penting result yg dapat..

    miloicekaw1119 :Honestly,citer ni diadaptasikan dari kisah benar yg berlaku ke atas somebody yg aku kenal..cuma ditambah ajinomoto,serbuk perasa,dan bahan2c lain utk menyedapkan cerita...

    haziqah :Inspirasi..?Buat i lapar je..

    Ghostone :Tunggu.mungkin dia akan kembali,mungkin tidak...

    ReplyDelete
  8. sonok kalau dpt study kat oversea.. mcm2 pengalaman kite dpt..

    ** salam kenalan

    ReplyDelete
  9. bro...
    lain kali update panjang2 sket erk...

    p/s: slalu xsabar hehehhe

    ReplyDelete
  10. jom minum milo..

    Sally oh Sally

    ReplyDelete
  11. mesti sally dlm dilema ;)

    btw thanks for dropping by my personal blog.

    ReplyDelete
  12. b'smbung lagi ke..waaa..syoknye g blaja obersea..bestnye sally

    ReplyDelete
  13. Gua dah cakap..buat script bro..buleh nie..tak pun buat novel..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi