December 30, 2009

Aku Rindu Kenangan Itu


Kenangan Lalu

Aku rindu kenangan itu
Kenangan lalu kisah muda-muda dahulu
Bumi UK bumi bertuah ku pijakkan kaki di situ
Terimakasih buat JPA kerana menajaku
Jasamu tidak ku lupa tanpamu siapalah aku
Oh aku rindu kenangan itu
Lancaster University tempatku belajar dulu
Tempatnya cantik udara nyaman bertiup tersipu-sipu malu
Waktu pagi arnab-arnab melompat ku nak kejar bukan dayaku
Sungguh pantas masa berlalu
Aku rindu oh aku rindu
Bermain ski, salji memutih sungguh salju
Kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagu
Bercermin mata sekejap sahaja untuk studyku
Dapat subsidi untuk pelajar bagus sungguh inisiatif itu
Bilakah aku dapat kembali ke situ?
Isteri tak habis-habis ajak bercuti aku buat tak tahu
Duit belum cukup itu alasan sebenarku
Sememangnya aku cukup rindu
Kenangan itu oh membawa erti beribu-ribu
Aku Rindu Kenangan Itu

16 comments:

  1. Wow, bestnya dapat belajar di UK.
    I melawat London pada August 2008.
    Memang cantik...
    Membaca puisi you, buat I rindu juga..
    Nuff M.I.L.Oooo

    ReplyDelete
  2. mesti pandai ni dapat tajaan JPA....

    ReplyDelete
  3. hmm...

    besh dpt blajo kt oversea!

    ReplyDelete
  4. iriene : Bestla juga.Ic,bestkan London?

    Nizaa :Cukup-cukup makan je...hehehe...

    Ghostone :mana-mana tempat ada pro n kons nya...

    azaliahjsalleh :oh ye ke?yerler,skolah biasaje..

    miloicekaw1119 :blom ada rezeki lagi ...

    ReplyDelete
  5. Mr. Bambino:Which one u like?puisike?

    ReplyDelete
  6. hehe lain ouh dulu,mude mudi gtu.hehe hope one day dpt merase gk blaja kt tmpt org ;)

    ReplyDelete
  7. salam ziarah dan kenal.

    saya tak pernah lagi ke negara orang putih dan negara mata sepet.

    setakat dekat2 sini adalah.

    ReplyDelete
  8. besh nyer dpt blaja luar negara...huhu...rugi xambk JPA...now stuck pada MARA ajer...

    ReplyDelete
  9. cepat2 kumpul duwettt

    dpt g honeymoon...ngee

    ReplyDelete
  10. Gud One..memang tidak dinafikan kenangan lalu bila dikenang memang best...ewahhh..berpuisilah pulok..serba berbakatlah lu bro..hehehe

    ReplyDelete
  11. Izzahfarhana :InsyaAllah,kalau ada rezeki tak kemana.

    Mookies :Mara pun apa kurangnya?

    kojah :u r rite...hehehe,ble pi honeymoon lagi...

    ReplyDelete
  12. zella :rezeki...best juga pi oversea...

    JAI :hahaha,main hentam je JAI.Blog eden,tak kisahla org nak ckp apa kalau diorang tak suka..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi