February 25, 2010

Ada Apa dengan Pembaca

Bila berblog tentu seronok bila ada pembaca kan? Lebih-lebih bila semakin hari semakin menampakkan peningkatan visitors ke blog kita. Aku pun seronok juga, minggu depan cukup 6 bulan aku berblog secara aktif. Tak sangka, hobi yang ku cuba sekadar suka-suka membuahkan kegembiraan buat ku. Ehh,aku bukan bloggers hebat, pembaca blogku takdelah ramai mana, namun aku puas hati dengan prestasi ku sendiri.

Biar lambat Asal Selamat

Mana ada hebat pun kan?Star pun tak semua 5 bintang, 1,000 pun tak sampai visitorsku. Namun, aku puas hati, aku target, sebulan 100 mencatatkan peningkatan dan kurasakan aku berjaya mencapainya. Di mana ada kemahuaan, di situ ada jalankan?

Entry kali ni mungkin agak berbeza sedikit.Entry yang serius gitu-gitu. Oh ya,ada apa dengan pembaca? Beberapa hari lepas sempat print screen yang ni :

Suka sangat dengan nombor ini!!

Terima kasih followers . Nanti ada kesempatan akan kuterjah some of my followers juga. Tanpa pembaca, apalah sangat penulis blognya. Keterujaan ku berblog sampaikan isteriku pun mahu ada blog.Aku dah tolong register kan untuknya, nanti bila isteriku dan buat beberapa entry, aku perkabarkan ya?

Terimakasih juga pembaca kerana sudi menyinggah. Andai ada masa tinggalkan pesan di komen.InsyaAllah, akan kusinggahi kembali walaupun lambat.Yerlah,bila anak dah makin membesar, masa untuk berblog pun semakin kurang kan?Namun, aku tetap akan menyinggah, join acara yang sempat, dan sertai mana-mana contest yang dianjurkan yang ku berkenan.

Aduhai pembaca, dengarkanlah serangkap pantun dariku :

Salam sayang buatku untuk pembaca
Terimakasih tidak terhingga
Orang berbudi kita berbahasa
Ada masa, ku singgah dan kongsikan apa yang terdaya

Sambil menulis, sempatku menyinggah di beberapa blog.Aku kaget bila baca komen ini di blog Cik Epal

 
Cik Epal dah dapat Advertorial Job /Blackberry Percumake?

Bolehla rujuk entry ini untuk lebih lanjut :


Singgah blog Zaid, Zaid pun dapat juga ke? Ewahh, memang rezeki rakan-rakanku betulla :


Aku rasa yakin ini adalah Advertorial kerana tag dia ada Advertorial.Wah2, tahniah la korang kalau betul. Bolehla belanja aku Char Keow Teow nanti ye?

Jalan-jalan cari pasal dan idea untuk menerjah ,aku terjumpa juga entry yang menarik dari blog rakan-rakan.Mehla terjah sama.Memang tak rugi baca :

Aku Sayang Follower Aku ! Korang ? - Aku pun sayang follower aku. Muahzzz.

Tak Ada Iklan Nuffnang Jangan Risau - Betul ke tak risau ni? Hik3, kalau ada rezeki tak kemana kan?

Kita akan Nampak Lebih Yakin Bila - Aku yakin aku masih muda.Muahahaha.

Tips | Undang-Undang Penulis 5  - Kalau langgar undang-undang ni kena samantak ye?

Jangan Berblogging Hanya Kerana Wang - Sambil menyelam sambil minum air. Betulkan niat dan matlamat.

Berblog bukan Goblok tau - baru tahu maksud goblok.Terima kasih akak.Akakla yang saya nak terjah belum habis lagi entry nya ditaip.

Tips Berblog | Bagaimana nak tingkatkan Komen Anda - Gembira bila entry kita ada yang sudi mengongsikannya.

Cukupla dulu, nanti saya tambah lagi ye?

Ushh, tak sabar menunggu hari Isnin. Aku dah apply full day cuti. Teruja punya pasal.Hik3.tak sabar juga nak main paintball dan menembak rakan-rakan bloggers Sabtu ni.

P/s :Jangan mudah putus asa. Bukan senang nak senang,dan bukan susah nak susah.Biarlah kita naik dengan cara kita. Siapa lagi yang join paintball Melz ye?

P/s/s :Apa komen anda?Sayangtak kat pembaca anda?

59 comments:

  1. brother eyriqazz yang sentiasa nampak seperti bujang.
    terima kasih banyak-banyak letak link jangan berblogging hanya kerana wang.
    i lap u ~~

    ReplyDelete
  2. no followers 567 tue chantek je tersusun no die:)

    ReplyDelete
  3. isk, mesti la sayang pada pembaca kita, terasa dihargai bila ada followers kan.

    ada sekali tu, followers saya kurang sorang, ada yg dah cancel kot, (followers tak ramai, sebab tu perasan..hiee), cuak jugak sekejap.Terfikir2, isk..ape aku dah buat silap ni.. Tapi, tak kisah la, adat la tu kan.

    ReplyDelete
  4. Yes-yes. Tanpa pembaca siapa larh kita.

    Advertorial jobs ey, best gle ! Encik Eyriqazz ble lagi ? :)

    ReplyDelete
  5. tanpa pembaca siapa lah kita. kan cikgu kan??

    ReplyDelete
  6. uuikks tentulah syg pembaca saya..tanpa pembaca sapalah kita..rasa mcm nk bg topup sorg2 tapi tak mampu ahaks..istri gto dah ade blog?tak sabor nk baca ni...:=D

    ReplyDelete
  7. ramai antara golongan kita dh dpt advertorial.
    aku suka tgk yg cmtu.

    ni asik2 bangsa lain je

    ReplyDelete
  8. *pembaca blog kita umpama pelanggan kita.. kena menghargai..menghormati dan menyayanginya.. tanpa pembaca apalah ada pada blog kite.. kecuali ko buat blog untuk diri sendiri..so private aje la blog kalo x mo bg org baca..betul x?

    ReplyDelete
  9. metila syg... huhu kalu bongkar2 entri aku dulu2 takde org nak komen.. skrg kira ok la... huhu

    tanpa readers, takde hidup blog aku tu

    ReplyDelete
  10. gile bro, follower sampai beratus2, ade jual nombor ekor ke kat sini

    ReplyDelete
  11. sebab pembaca lah blog akn hidop..aku masih baru..byk perlu kn blajar g..

    ReplyDelete
  12. dah ready cawat besi ni. jaga2. penembak tepat datang

    ReplyDelete
  13. tk dpt join paintball lerr.. family kerja. nk pergi naik ape? adesh.. x(

    ReplyDelete
  14. syoknya tgk statistics eyriqazz..uhuhu..

    ReplyDelete
  15. sayang !!

    hahaha , blog GTO makin mantap !
    cayalah !!

    ReplyDelete
  16. pembaca sgt penting...hehehe...dr pembaca kita leh tau ape kelebihan dan kekurangan entry kita :)

    ReplyDelete
  17. thx u sebab join contest
    nantikan pengumuman nanti

    http://joegrimjow.blogspot.com/2010/02/orang-yang-tak-menghargai-bini.html

    ReplyDelete
  18. memang betul kan suka kalau apa yang kita tulis orang hargai atau baca kan..... kan sharing is power...... bagi le tips on contest sebab tengok bro selalu aja dapat....

    RM952 sekarang or RM1,000 tahun depan????

    Apasal suka marah??

    ReplyDelete
  19. Terimakasih cikgu...byk benda2 menarik yang boleh diambil dari N3 ni untuk meneruskan usaha berblogger ni.

    ReplyDelete
  20. suka baca blog bro...
    santai dan menarik...

    ReplyDelete
  21. salam..
    ermm..sayng jer..mstila sebab diorng baca luahan n anything yg kita write..huhu..walaupun kadang2 post mmboringkan..

    ~kesuntukan masa xdapat nak jouin contest yg bakal tamat nati~ala,yg komen2 untuk eriqazz..~

    insyallah contest yg lain saya join..:))

    k..

    ReplyDelete
  22. u mmg gerek..baru blogging 6 bulan dh banyak visitor...cayalah!!

    ReplyDelete
  23. tahniah..tahniah..tahniah bro..semoga kejayaan bro menjadi penyuntik semangat kepada nurul ..

    ReplyDelete
  24. Salam singgah Teacher Onizuka ☺☺

    Tanpa pembaca. blog tak hidup...ibarat irama & lagu yg tak dpt di pisahkan (^_^)

    ReplyDelete
  25. aku akan cuba cari flow untuk menulis cam dulu tuh hak hak :) sekarang aku asyik fikir 2 belog . maklumlah buat 2 blog dalam satu masa.agak tak biasa gitu miahaha

    erm akan aku listkan jab lagi dont worry

    ReplyDelete
  26. Sudah tentu la sayang pembaca blog kita...malah dah pernah jumpa2 sesetengah tu....yg bakal berjiran kat rumah baru pun ada hehe...

    ReplyDelete
  27. aku suka baca blog nih..aku suka baca apa yg aku suka baca..huhu..

    ReplyDelete
  28. waaa bangga gile termasuk pulak kat situ..


    hahahaa!


    time kasih ye bro eriqazz..

    ReplyDelete
  29. sungguh cantik number of follower itu..
    Saya blogger baru,minta tunjuk ajar spy bole juga dapat follower sbanyak itu,hehe.. Cheers~~ XD

    http://www.wintzloveme.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. blog kak Di pun dpt review utk jp BB tu

    ReplyDelete
  31. bagi nadia, pembaca ni adalah sahabat cos diaorang yang akan comment terutama kalo waktu tersebut ditimpa masalah... so, pembaca yang membaca and memberi pendapat untuk melegakan tekanan.... so sayang sangat2...

    ReplyDelete
  32. sayang jugak.
    tapi pembaca saya tak ramai pon
    nak sayang cmna?
    sedihhh
    uwaaaaaaaaa :(

    ReplyDelete
  33. aku notice ko mmg byk luangkan masa dgn blog. i know it will be worth it. sooner or later your get the advert job. my 2 cent here, ko terlalu banyak terjah dan review blog/entry org smpi tinggal 50% jer what eyriqazz is about

    ReplyDelete
  34. betullah, siapalah kita tanpa pembaca kan, nway, tak lama lagi saya doakan Eyriqazz dapat advetorial juge, suke tgk penulisan u. (^_^)

    ReplyDelete
  35. hmm.. i think the BB entries are merely contest entries.. but i realized some people use the word "ADVERT" when they write contest entries.. pretty deceiving eh? =P

    and your blog is doing so much better than mine, just see the traffic and followers. haha.. =)

    kenwooi.com

    ReplyDelete
  36. Abangnara :hik3,abangnara menyinggah.thanks....nampak seperti bujang?hik4...awek muda lagi bro...Muahahaha

    ReplyDelete
  37. master teddy : InsyaAllah, pergi..

    ReplyDelete
  38. Sakira :Eyriqazz?Hik3..masih baru lagi.Apapun,kalau ada rezeki tak ke mana kan?

    ReplyDelete
  39. Fatin :Betul tu.hargailah pembaca,mmg tidak rugi.

    ReplyDelete
  40. Nurul :dah register kan di blogspot.tunggu dia nak buat entry je.Isteri saya lagi pandai menulis.hik3..

    ReplyDelete
  41. joijoi80:betultu.bak kata melz,mmg la blog ko tapi aku yang baca.

    ReplyDelete
  42. Sharinginfoz :tips contest?umm..nanti ada masa saya share2kan ye..

    ReplyDelete
  43. liza :jgn sedih jgn mudah putus asa.

    P.s :perbaiki entry dan belajar dari orang2 yang lebih mahir..I'm still learning too

    ReplyDelete
  44. Matjoe :thanks for ur feedback.Mmg hargainya.Segmen terjah bukanla untuk mencari populariti,namun hanya sekadar memperkenalkan rakan-rakan bloggers dan sebagai tanda terima kasih.Sebab itu saya selang selikan dengan entry yang lain juga.Apapun,terimakasih atas feedback itu.

    ReplyDelete
  45. kenwooi :umm,i dah tanya zaid personally.mmg itu advertorial job.Rezeki dia....Hik3..

    Anda pun apa kurangnya.popular dan blog menarik untuk dibaca...Keep up a good work and slalu2la update ye?

    ReplyDelete
  46. dengan adanya pembaca... terasa seronok bila berbloging....

    ReplyDelete
  47. uih!! mesti lah sayang!!! kalo x de pembaca...nak update blog pon malas!!!

    ReplyDelete
  48. ku pon blom pernah dpt.. huhu.. tahniah sbb menang astro

    ReplyDelete
  49. betul, pembaca ni kena dihargai. klu tak kusam je, bersawang la blog kite kan?

    ReplyDelete
  50. pembaca penting untuk kepuasan diri. kalau tak ada pembaca tuh, something wrong dengan blog kite. huhu. nice entry ni!

    ReplyDelete
  51. pembaca penting tuk kita sbgai blogger..huuhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails